,
Güncel 26.09.2018 12:54:15 0
TURİZMDE YÜKSELEN İNEGÖL

TURİZMDE YÜKSELEN İNEGÖL

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bacasız Sanayi olarak gördüğümüz Turizm alanında, şehrimizin sahip olduğu değerleri öne çıkartarak Turizmde İnegöl´ü yükselen değer haline getireceğimize

Dinlenmek, eğlenmek, görmek ve tanımak gibi amaçlarla yapılan geziler ve bir ülkeye veya bir bölgeye turist çekmek için alınan ekonomik, kültürel, teknik önlemlerin, yapılan çalışmaların tümü olan Turizme dikkat çeken Dünya Turizm Günü dolayısıyla İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban bir mesaj yayımladı.

“İNEGÖL´ÜMÜZÜN TÜM DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKALIM”
Taban mesajında; “Bir ülkenin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan turizm insanları kaynaştıran en kuvvetli sevgi bağı. Bacasız sanayi dediğimiz turizm alanında istenilen seviyeye gelmemiz için gelin hep birlikte İnegöl´ümüzün tüm değerlerine sahip çıkalım” şeklinde konuştu.

MEDENİYETLERİN MÜHRÜNÜ TAŞIYAN İNEGÖL
Binlerce yıldan beri gelip geçmiş uygarlıkların beşiği İnegöl´ün sayısız tarihi eserlerle dolu olduğunu ifade eden Taban, “İnegöl´ün dört bir tarafında tarihin her devrini simgeleyen izlere rastlamak mümkün. Bu tarihi zenginliğe eşsiz doğa güzelliklerini, her mevsim insana huzur veren iklimini eklediğimizde şehrimizin bir turizm cenneti olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Medeniyetlerinin mührünü taşıyan İnegöl´ümüz Mobilyası, Köftesi, Ayçekirdeği ve Oylat gibi markalarıyla her geçen gün bölgesinde aranan ve örnek gösterilen bir şehir olarak yoluna devam ediyor” vurgusu yaptı.

TURİZM DEĞERLERİ GÖZ KAMAŞTIRIYOR
İnegöl´ümüzü önemli bir yere getireceğine inandığımız bu sektörde daha planlı ve programlı neler yapabiliriz noktasında bildiğiniz üzere Nisan 2016 tarihinde sektör temsilcileri ve akademisyenlerin katılımlarıyla, Balıkesir Üniversitesi eski rektörü ve aynı zamanda kendisi de İnegöllü olan Prof. Dr. Necdet Hacıoğlu´nun eşliğinde bir Turizm Çalıştayı gerçekleştirdiklerini belirten Taban, “Bu çalıştayda kendimize bir yol haritası belirledik. İşte bu doğrultuda çizeceğimiz yol haritası ile termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı, Tarihi Kapalıçarşı, İshakpaşa Külliyesi ve diğer tarihi merkezler, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası, Fevziye Kanyonu ve Boğazova, alternatif doğa sporlarının çekim merkezi Dostum, yamaç paraşütü için Türkiye´de tek üç yöne kalkış imkanı sunan Aktaş Tepe, kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizmi dediğimizde Mobilya Müzesi şehrimizin ilk akla gelen bu zenginliklerine İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki kırsal turizmi de geliştirerek markalarımıza bir yenisini daha eklemek istiyoruz. İnegöl´ümüz bu önemli değerleri ile turizm sektöründe ön sıralarda olmayı hak ediyor. Turizmde atacağımız adımlarla, oluşturacağımız sinerji ile turizm alanında şehrimizin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“İNEGÖL TURİZMDE ADINDAN SÖZ ETTİRMEYE BAŞLADI”
Sanayi, Mobilya ve Tarım sektöründeki atılımlarıyla bir cazibe merkezi olan İnegöl´ümüzün bu sektörleri destekleyici olma adına turizm ayağında da son yılarda adından söz ettirdiğini belirten Taban, “İnegöl´ümüzün saklı kalmış doğal güzelliklerinin tanınması, bilinmesi ve dönem dönem farklı aktivitelerle ziyaret edilmesi, dolayısıyla İnegöl´ün ismini ön plana çıkartılması adına önemli organizasyonlara katılım gösteriyoruz. Katılım gösterdiğimiz ulusal ve uluslararası fuarlarda şehrimizi ve şehrimizin doğal güzelliklerini tanıtıyoruz. Beraberinde de hem Doğa Sporları ve Turizm Merkezi hem de Oylat Kaplıcalarımızın tanıtımlarını yapıyoruz. Görüyoruz ki turizm sektörünün önemli temsilcilerinin yer aldığı böylesi önemli bir organizasyonda markalarıyla ile büyüyen İnegöl şimdi de Turizmde adından söz ettiriyor” şeklinde konuştu.

Taban son olarak, “Şehrimizin turizm sektöründe öne çıkmasını sağlayacak ve bu alanda hak ettiği noktaya gelmesi adına oluşturulacak destinasyon alanları ile şehrimizin bir cazibe merkezi haline geleceğine inancımız tamdır. Belediye olarak bu konuda her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız. İnegöl´ün turizm sektöründe hak ettiği yerlere gelmesi temennisiyle, bu şehirde 7/24 turizmi yaşamak dileğiyle, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 27 ° / 16.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 24.1 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Yeniceköy Birlik ve Dayanışma Derneği Kuruldu

2

Nefes borusuna mama kaçan 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

3

Bursa Büyükşehir’den kuran kursu kapatma iddialarla ilgili açıklama

4

Gençlerin Yoluna Işık Tutacak Etkinlik Başladı

5

Bursaspor taraftarından Başkan Bozbey'e sevgi seli

6

Bursa İnegöl Belediyesi'nde yardımcıların görevi belli oldu

7

İnegöl Belediye Meclisi Yeni Üyelerle İlk Toplantısını Yaptı