,
Güncel 14.09.2018 09:44:55 0
TARIMDA EN ÖNEMLİ UNSUR İŞ GÜCÜ

TARIMDA EN ÖNEMLİ UNSUR İŞ GÜCÜ

İnegöl Belediyesi, mevsimlik tarım işçisi olarak yaz dönemlerinde şehrimize gelen vatandaşlara ‘hastalıkların zararlarının bilinmesi´ ve hasadın daha verimli olması adına ‘hasat da uygulanması gereken metotlar´ konularını içeren eğitim semineri düzenledi.

Sanayi şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri de olan İnegöl´de, İnegöl Belediyesi´nin bu alanda hayata geçirdiği çalışmalar devam ediyor. Kış sezonlarında düzenlenen çiftçi eğitim seminerleriyle bugüne kadar binlerce çiftçiyi daha bilinçli tarım yapmaya yönlendiren İnegöl Belediyesi, bu defa yaz dönemlerinde şehrimize mevsimlik tarım işçisi olarak gelen vatandaşları bilinçlendirmek adına bir çalışma başlattı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliği ile mevsimlik işçilere yönelik eğitim semineri düzenlendi.

‘Hastalıkların zararlarının bilinmesi´ ve hasadın daha verimli olması adına ‘hasat da uygulanması gereken metotlar´ konularını içeren eğitim semineri, Çarşamba akşamı Cerrah İlk ve Ortaokulu çok amaçlı salonunda düzenlendi. Seminere Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara, AK Partili yöneticiler ve İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren de katılırken, İlçe Tarım Müdürlüğü uzman personeli mevsimlik tarım işçilerine eğitim verdi.

TARIMDA EN ÖNEMLİ UNSUR İŞ GÜCÜ
Seminer öncesi bir konuşma yapan İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, “Siz çiftçilerimize bir katkısı olması için bir eğitim programı düzenledik. Sizler ekmek parası kazanmak için memleketlerinizden kalkıp buralara geliyorsunuz. Bazı haklardan mahrum kalabiliyorsunuz. Biz de en azından bunun eğitim kısmını telafi etmek istedik. İlçe Tarım Müdürlüğü ve paydaş kurumumuz İnegöl Belediyesi ile sizin tarafınızdan hangi konuda olursa olsun bir eğitim talebiniz olursa biz muhakkak suretle bunu karşılarız. Siz burada bizim tarım sektörümüzün emekçilerisiniz. Bizim için bu çok değerli. Çünkü tarımda en önemli unsurlardan biri de iş gücü. Sizlerin sayesinde biz bu işi hallediyoruz. Biz de elimizden geldiğince sizin eksiklerinizi ve ihtiyaçlarınızı gidereceğiz. Sadece bu akşam değil ne zaman ne şekilde hangi konuda olursa olsun eğitimle ilgili sorununuz olursa biz sizlerin yanındayız” dedi.

ÖNEMLİ OLAN İYİ İNSAN OLMAK, KARDEŞ OLMAK
Belediye Başkan Vekili Ahmet Kara da eğitim öncesi bir selamlama konuşması yaptı. Hicri yılbaşını hatırlatarak konuşmasına başlayan Kara, birlik beraberlik vurgusu yaparak; “Dün hicri yılbaşıydı. Öncelikle hicri yılbaşınızı tebrik ediyorum. Peygamber Efendimiz (s.a.v) dünkü tarihte Mekke´den Medine´ye hicret etti. Hicret edene muhacir denir. Peygamber efendimiz de muhacirdir. Geçici olarak gelenlere de misafir deniyor, tanrı misafiri. Sizler de bizim misafirlerimizsiniz, kardeşlerimizsiniz. Nereden geldiğiniz, kim olduğunuz önemli değil. Urfalı oluruz, Adanalı oluruz, Bursalı oluruz, Kürt oluruz, Türk oluruz, Çerkez, Gürcü, Abaza… Allah insanları yaratırken sormuyor seni Roman mı yaratayım, Meksika´da mı yaratayım? Bu Cenabı Allah´ın takdiri. Ama Peygamber Efendimiz ne diyor veda hutbesinde; ‘Hepiniz Ademdensiniz. Adem´de topraktandır. Allah katında en şerefliniz, Allah´tan en çok korkanınızdır.´ Yani ne olduğunuz, nereden olduğunuz önemli değil. Peygamber efendimizin de yanında Yemen´den gelmiş Huzeyfet-ül Yamani (ra) sahabe-i kiram vardı. İran´dan gelmiş Selman-ı Farisi (ra) vardı. Zenci, Habeşistanlı, Peygamber Efendimize müezzinlik yapmış Müezzinlerin reisi Bilal-i Habeşi (ra) vardı. Dolayısıyla önemli olan iyi insan olmak, güzel insan olmak, kardeş olmak. Yine Kuran-ı Kerim´de Cenabı Hak ‘Ey Allah´ın kulları kardeş olunuz´ diyor. Hep beraber, 80 milyon kardeş olmalıyız. Bizim düşmanımız çok. Taktikleri böl-parçala-yut. İşte Irak´ı, Suriye´yi, Afganistan´ı görüyoruz. Bizi laik-anti laik diye bölmeye çalıştılar olmadı. Alevi-Kürt kavgaları hep yabancıların işiydi, kardeşlerimiz uyandı o da tutmadı elhamdülillah. Türk-Kürt dediler o da tutmayacak inşallah. En sonunda bizi dinden vurmak istediler. Dindar insan pozisyonunda 15 Temmuz´da vurmaya kalkmadılar. Elhamdülillah o da tutmadı” dedi.

BÜTÜN FARKLILIKLARIMIZ BİZİM ZENGİNLİĞİMİZ
Amerika´nın kuruluşunu anlatarak birlik beraberliğin önemine vurgu yapan Kara; “Çok garip; bugün dünyanın süper gücü Amerika. Amerika´yı kuranlar İspanyol, Hollandalı, İngiliz, Fransız… Gitmişler oraya Amerika´yı kurmuşlar hiç ayrımcılık yapıp kavga etmiyorlar. Birlik beraberlik içerisinde güç olmuşlar dünyayı sömürüyorlar. Biz niye bir ve beraber olmayalım. Olmadığımız zaman perişan oluruz. Enfal Suresi 46´ncı Ayet; ‘Allah´a ve resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin, birbirinize düşmeyin, kavga etmeyin. Ne olur; zayıf düşer, perişan olursunuz. Gücünüz, kuvvetiniz, devletiniz gider.´ Allah uyarıyor. Dolayısıyla bütün farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Hep beraber kardeşiz ve zenginiz” diye konuştu.

İŞİNİZİ GÜZEL VE DOĞRU YAPMANIZ ÖNEMLİ
Kara, konuşmasında eğitim programına ilişkin de konuştu. Mevsimlik işçilerin daha verimli çalışmaları adına bu seminerin organize edildiğini ifade eden Ahmet Kara; “Sizler helalinden alın teriyle para kazanmak için buraya geldiniz. Helal kazançlar diliyorum. Tabi işinizi güzel ve doğru yapmanız da çok önemli. Bilgi eksikliğinizi tamamlamak için İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliği ile hastalıkların zararları, hasadın daha verimli olması konularında bilgiler verecek. Neticede ülke ekonomisine katkı sağlamak adına yapılan çalışmalar bunlar. Arkadaşlarımız sizlerden daha verimli çalışmanızı temin için seminer verecekler” şeklinde konuştu.

Konuşmalar sonrası seminer ile program devam etti. mevsimlik tarım işçilerinin soruları da yanıtlandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

2

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

3

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi

4

Bursa’da oy kullanmaya engel yok

5

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

6

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

7

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi