,
Güncel 21.12.2018 11:18:47 0
TARIM VAZGEÇİLMEZ UNSURUMUZ

TARIM VAZGEÇİLMEZ UNSURUMUZ

Ayrıntılar>>>

Çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Sungurpaşa kırsal mahallesinde düzenlenen sürü yöneticiliği kursuna katılan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “Tarım hem İnegöl´ümüzün hem de ülkemizin vazgeçilemez bir unsuru” dedi.

Nitelikli tarım hedefiyle kırsal mahallelerde bu alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, kış sezonuyla birlikte çiftçi eğitim seminerlerinin startını hafta başında İsaören Mahallesinde gerçekleştirilen şeftali üreticiliği ile ilgili eğitimlerle vermişti. Çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Perşembe akşamı da İnegöl´ün hayvancılık konusunda öne çıkan kırsal mahallelerinden olan Sungurpaşa´da sürü yöneticiliği (hayvan yetiştiriciliği) kursu başladı.

AMAÇ YENİ TEKNOLOJİLERİ ÇİFTÇİLERE ANLATMAK
Geçmiş yıllarda da düzenlenen ve İlçe Tarım Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Ziraat Odası ile Muhtarlar Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında başlatılan sürü yöneticiliği kursunun ilk eğitimine, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren ve Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik´te katıldı. Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Semineri öncesi bir konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Ekren, “Çiftçi eğitim seminerlerimiz kapsamında bu akşam Sungurpaşa kırsal mahallemizdeyiz. Uzman eğitimcilerimiz sizlere bu akşam sürü yönetimi konusunda bilgiler verecekler. Sadece belli başlı konulara da bağlı kalmadan sizin talebiniz doğrultusunda istediğiniz konularda da bilgiler verecekler. Temennimiz aynı şekilde bu kalabalıkla hayvancılıkla uğraşan tüm vatandaşlarımızın kursumuza düzenli katılım sağlamasıdır. Yıllardır zaten bu işle uğraşıyorsunuz. Arkadaşlarımız sizlere yeni teknolojiler ve hayvancılıkla ilgili yeni gelişmeleri anlatacaklar. İnşallah sizlere de faydası olacaktır” dedi.

BOŞ ZAMANLARI EĞİTİMLE DEĞERLENDİRİYORUZ
Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit ise gibi geçen yıl da Sungurpaşa´da bir eğitim semineri düzenlendiğini hatırlatarak; “Bu yıl da yine bir eğitim semineri için bir aradayız. Hayvan yetiştiriciliği ile alakalı eğitimlerimiz olacak. İnegöl Belediyesi olarak hafta başında da İsaören Mahallemizde şeftali yetiştiriciliği ile ilgili bir eğitim semineri düzenledik. Bunu yaparken de sadece belediye olarak kendimiz yapmıyoruz. Bizim paydaşlarımız var. İlçe Tarım Müdürlüğümüz, Halk Eğitim Merkezimiz, Ziraat Odamız, Muhtarlar Derneğimiz de bizimle beraber oluyor. Kış aylarında çiftçilerimizin boş zamanlarını değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

TARIM VAZGEÇİLMEZ UNSURUMUZ
Her alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılık hususunda da teknolojinin geliştiğini, her geçen gün yeni tekniklerin ortaya çıktığını kaydeden Eşref Yiğit; “Mutlaka hem tarımda hem de hayvan yetiştiriciliğinde değişiklikler olabiliyor. Burada sizlerin gözünüzden kaçan bir konu varsa ya da verimliliğinizi daha da arttırabilecek bir gelişme varsa sizlere bu eğitim seminerleriyle bildirmek istiyoruz. Tarım hem İnegöl´ümüzün hem de ülkemizin vazgeçilemez bir unsuru. Her zaman söylüyoruz İnegöl´ümüz bir sanayi şehri, turizm şehri ama çok iyi de bir tarım şehri. Sungurpaşa Mahallemizde de hem tarım hem de hayvancılıkla ilgili ileri seviyede olan bir mahallemiz. Yaklaşık 500 büyükbaş hayvanı, bin tane de küçükbaş hayvanı olan bir yer. 12 bin metre de kullanılabilir tarım arazisi olan bir yer. İnsanımız gerçekten çalışıyor. Sizler de bu arazileri boş bırakmıyorsunuz. Tarım her zaman sıkıntılı bir sektör. 30 sene önce de tarımın sıkıntısı vardı bugün de mutlaka sıkıntılar var. Ama inşallah bunları da hep beraber aşmaya çalışacağız. Hükümetimizle, tarım paydaşlarımızla bu sıkıntıları gidermeye çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu.

GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZİ DE GÖRMEK İSTERDİK
Konuşmasında özellikle genç neslin köyden kente göç etmesine de değinen Yiğit, “Burada gençlerimizi de görmek isterdik. Tüm köylerimizde bu sıkıntı var. 30 yaş üzerinde tarım ve hayvancılık yapmak isteyen insanımız yok. Aslında bunlar yapıldığında çiftçimiz geçimini köyünde rahatlıkla sağlayabilecekken, insanlar şehirlere gitmeye çalışıyor. Amacımız bu köyden kente göçü tersine çevirip genç çiftçilerle, daha nitelikli ve verimli tarım yapmak” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından sürü yöneticiliği kursu gerçekleştirildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor