,
Güncel 30.04.2018 11:56:51 0
TARİHİ MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

TARİHİ MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Alinur Aktaş´tan devraldığı Doğubayazıt Koordinatörlüğü görevi kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Doğubayazıt´a gitti. 2 günlük ziyarette temel atma törenlerinden esnaf ziyaretlerine, taziye ziyaretlerinden bele

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Belediye Başkanlığı görevinde başladığı Ağrı´nın Doğubayazıt ilçesi koordinatörlüğü görevini, yaşanan değişim sonrası İnegöl Belediye Başkanlığına seçilen Alper Taban devraldı. Başkan Aktaş döneminde “İki Şehir Tek Yürek” sloganıyla kurulan kardeşlik köprüsü, karşılıklı ziyaretlerle Başkan Taban döneminde de sürüyor.

DOĞUBAYAZIT´TA HİZMET ATAĞI SÜRÜYOR

Belediye Başkanı Alper Taban, geçtiğimiz hafta Perşembe günü beraberindeki Başkanvekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri, İnegöl´deki bazı kurum amirleri ile bazı STK temsilcileri ve işadamlarıyla birlikte Doğubayazıt´a gitti. Kardeşlik buluşmaları kapsamında yapılan 2 günlük ziyarette, Doğubayazıt´ın tarihi mekanları ziyaret edildi. Bunun yanı sıra şehirde 2 gün boyunca farklı tesislerin temel atma törenleri, esnaf ziyaretleri, STK temsilcileri ve belediye personeli ile buluşma, taziye ziyaretleri, okul ve eğitim kurumları ziyaretleri gerçekleştirildi.

TARİHİ MEKANLAR ZİYARET EDİLDİ

Başkan Taban ve beraberindeki heyet, Perşembe günü sabah saatlerinden İnegöl´den hareket ederek öğleden sonra Doğubayazıt´a ulaştı. Burada Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan tarafından karşılanan İnegöl heyetinin ilk durağı, Tarihi İshakpaşa Sarayı oldu. Doğubayazıt´ın en önemli simgelerinden biri olan İshakpaşa Sarayı ve ardından Ahmed-i Hani Müzesi ile tarihi dokusuyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan Eski Doğubayazıt evi, Kaymakam Ulaş Akhan nezaretinde gezildi.

ADM KURSLARINDA 7´DEN 77´YE EĞİTİM FIRSATI

Doğubayazıt ziyaretinin ikinci gününde, İnegöl heyetinin incelemeleri hem yetişkinler hem de çocukların eğitim aldığı Aile Destek Merkezi ve Kursları ile devam etti. Doğubayazıt´ta değişimin her alanda devam ettiğinin en önemli göstergelerinden olan, Kaymakamlık tarafından İlçe Müftülüğüne tahsis edilerek bir eğitim yuvasına dönüşen ve bayanların, gençlerin, çocukların kişisel ve mesleki anlamda gelişim sağlamasına fırsat tanıyan Aile Destek Merkezi ve Kurslarında, vatandaşlarla bir araya gelindi. Kurslara katılan kursiyerlerle sohbet edildi.

DOĞUBAYAZIT, KAYMAKAM AKHAN´IN MAKAMINDA MASAYA YATIRILDI

Başkan Taban ve beraberindeki heyet, Doğubayazıt ziyaretinde kendilerine eşlik eden Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akhan´ı da makamında ziyaret etti. Şehir hakkında istişarelerin yapıldığı ziyarette, İnegöl ve Doğubayazıt arasında kurulan kardeşlik köprüsü masaya yatırıldı. İki şehir tek yürek sloganının yaşatılması adına görüşlerin bildirildiği ziyarette, Başkan Taban ve Kaymakam Akhan karşılıklı hediye takdiminde de bulundu.

TAZİYE EVİ VE KURAN KURSU TEMELİ DUALARLA ATILDI

Kaymakam Akhan´ın kayyum olarak atanması ve İnegöl Belediye Başkanının koordinatör olarak görevlendirilmesi ile müthiş bir değişim ve dönüşümün startının verildiği Doğubayazıt´ta, yeni hizmet tesislerinin temel atma törenleri de gerçekleştirildi. İnegöl ve Doğubayazıt protokolünün katılımıyla Şeyh Muhammed Celali Cami Taziye Evi ve Yatılı Kuran Kursunun temeli, düzenlenen törende dualarla atıldı.

/resimler/2018-4/30/1224421065268.jpg

Doğubayazıt´ta bir yandan şehirde değişim ve dönüşüm sürerken, bir yandan da geleceğimizin teminatı çocukların eğitimlerini en iyi şekilde almaları, bu eğitimlerle gelecek nesillerin güvence altına alınması adına da adımlar atılıyor. Başkan Taban ve beraberindeki heyet, bu düşünceyle hizmet verilen Seyyid Abdürrahim Arvasi İlim ve İrfan Merkezini ziyaret ederek burada eğitim gören çocuklarla buluştu. Geleceğin yetişkinleri olan bugünün çocuklarıyla sohbet edildi.

ÇARŞI ESNAFI VE BELEDİYE ÇALIŞANLARIYLA BULUŞTULAR

Doğubayazıt´ta Başkan Taban, Kaymakam Ulaş Akhan ile birlikte semt pazarı ve çarşı esnafını da ziyaret etti. Doğubayazıtlı vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet eden, onların talep ve görüşlerini dinleme fırsatı bulan Başkan Taban, daha sonra Doğubayazıt Belediyesinde taşeron yasası kapsamında kadroya geçen çalışanlarla düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

IĞDIR ZİYARET EDİLDİ

Doğubayazıt ziyareti kapsamında, İnegöl heyeti Iğdır´ı da ziyaret etti. Burada Iğdır Vali Yardımcıları Abdullah Seçkin Koçak ve Bilgehan Karanfil tarafından karşılanan İnegöl Heyeti, Iğdır´da da bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

DAHA GÜZEL BİR DOĞUBAYAZIT İÇİN EL ELE

Doğubayazıt ziyaretinin son gününde ise Kaymakam Ulaş Akhan ile İnegöl heyetinin de eksiksiz hazır bulunduğu toplantıda, Belediye Başkanı Alper Taban Doğubayazıt´taki STK Başkanları, temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. İnegöl Belediyesi ile Doğubayazıt Belediyesi´nin sürdürdüğü çalışmalar ve hedefler hakkında istişarelerde bulunulan toplantıda, daha güzel bir Doğubayazıt için el ele mesajı verildi.

Dönüş öncesi Başkan Taban, Kaymakam Ulaş Akhan ile birlikte taziye ziyaretlerinde de bulundu. Ziyaret sonrası, İnegöl heyeti dolu dolu geçirilen iki günün ardından yeniden İnegöl´e döndü.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor