,
Güncel 14.06.2018 12:20:27 0
TABAN´DAN BAYRAM KUTLAMA MESAJI

TABAN´DAN BAYRAM KUTLAMA MESAJI

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Taban, yayımladığı mesajda, “Birlik beraberlik ve kardeşliğin daha da artmasına vesile olan, Müslümanların tek yürek olarak kutladığı Ramazan Bayramının bizlere yansıttığı güzel duyguların gönlümüzü sarması en büyük temennimiz. İslam coğrafyasında, acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olacağına yürekten inandığımız Ramazan Bayramının tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah´tan niyaz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“RAMAZANIN TÜM GÜZELLİKLERİNİ ŞEHRİMİZDE YAŞADIK”
Ellerin semaya, gönüllerin hakka, alınların secdeye yöneldiği 11 ayın sultanı Ramazan´ı iliklerimize kadar İnegöl´de hissettiklerini ve Ramazanın tüm güzelliklerini İnegöl´de yaşadıklarını belirten Taban, ”Ramazanda pek çok etkinlik yapmak yerine; sade, öz ramazanın ruhuna uygun programlar icra ederek vatandaşlarımızla hemhal olmaya gayret ettik. Özellikle teravih, iftar ve sahur buluşmalarında, düzenlediğimiz ve davet edildiğimiz tüm organizasyonlarda yer almaya çalıştık. Ahmet Türkel Aşevi ve Mahalle Konağında vatandaşlarımızla orucumuzu açarken, her yıl STK´lara yönelik yaptığımız sahur programı ile şehrimizin dinamikleriyle birlikte olmaya çalıştık. Ayrıca Dünyaca ünlü hafızların kuran-ı kerim tilavetleri ve teravih namazlarıyla Ramazanı bu sene İnegöl´de bambaşka yaşarken, Umuteli Sosyal Yardımlaşma Merkezi marifetiyle ihtiyaç sahiplerine yönelik erzak dağıtımlarımızla onların biz nebzede olsa yüzlerini güldürmeye çalıştık” şeklinde konuştu.

“BAYRAMA KAVUŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ”
Rahmet, bereket, af, mağfiret, yardımlaşma ve paylaşma ayı 11 ayın sultanı Ramazanı Şerif´i geride bırakarak milletçe, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz diyen Taban, “Ramazan Bayramının bizler için ayrı bir yeri var. Çünkü Ramazan Bayramı, her gün tutulan orucun iftar vaktindeki sevinci gibi, tutulan bir aylık orucun toplu bir iftar sevincini ifade ediyor. Ayrıca Ramazanın manevi ikliminin bir yansıması olan Ramazan Bayramı boyunca her zamanki gibi büyüklerimizi ziyaret edelim, varsa küskünleri barıştıralım, küçükleri sevindirip ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım elini uzatalım. Ayrıca bizler için önemli bir unsur olan büyüklerimizi unutmadığımızı göstermek adına huzurevinde kalan yaşlılarımızı da ziyaret edelim” diye konuştu.

“MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA AKAN KANIN DURMASINI İSTİYORUZ”
Ramazanda yaşananlar ve Müslümanlara yapılanların apaçık ortada olduğunu belirten Taban, “Ramazan Bayramın bizlere yansıttığı bu güzel duygulara rağmen İslam coğrafyasında şiddet, kaos ve ümitsizliğin hakim olması bizlerin yüreklerini yakıyor. Müslüman coğrafyasında akan kanın durmasını istiyoruz. Tüm dileğimiz birlik ve beraberlik içerisinde olan bir Müslüman coğrafyası. İnşallah birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin daha da artmasına vesile olan Ramazan Bayramı acı içinde, umutsuzluk içinde, gözyaşları içinde yaşamak durumunda olan kardeşlerimizin yaralarına merhem olur” dedi.

Taban son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle tüm ilçe halkımızın ve İslam aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde, tüm sevdiklerimiz ile birlikte nice bayramlar geçirmeyi cenabı Allahtan niyaz ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

2

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”

3

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

4

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

5

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi

6

Bursa’da oy kullanmaya engel yok

7

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu