,
Güncel 24.03.2018 10:15:19 0
ŞUURLU BİR GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ

ŞUURLU BİR GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ

Belediye Başkanı Alper Taban, “Başkan Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilerden İnegöl hakkındaki fikirlerini alıp sorularını yanıtlayan Başkan Taban, daha güçlü

Şehrin her kesimine hitap eden bir yönetim anlayışı benimseyerek bu anlamda çalışmalar yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Başkan Üniversite Adaylarıyla Buluşuyor” organizasyonu kapsamında geçtiğimiz hafta ilk olarak Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi´nde eğitim gören 12. Sınıf öğrencileriyle bir araya gelmişti. Taban´ın bu haftaki durağı ise Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi oldu.

SİZLERİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
“Gelecek Gençlerle Gelecek” sloganıyla düzenlenen buluşmada; tecrübe paylaşımı, sanat, spor, tarih, eğitim ve güncel konulara ilişkin bilgi aktarımları yapılıp İnegöl hakkında öğrencilerin fikirlerine başvuruldu. Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican´ın da hazır bulunduğu buluşmada konuşan Başkan Taban, “Bizlere bu imkanı sağlayan Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve okul idaremize teşekkür ediyoruz. İnegöl Belediyesi olarak gençlerimizi önemsiyoruz. Bunu da sizlerle farklı ortamlarda bir araya gelerek hissettirmeye çalışıyoruz. Bugünün gençleri olan sizler, geleceğin yöneticileri olacaksınız. Hükümetlerin başında sizler olacaksınız. Göreve geldiğimden bu yana geçen 4 aylık süre içerisinde ben de gençlerimizin üzerine projeler yapmamız gerektiğini her ortamda ifade ettim. Onların fikirlerini almalıyız dedim. Çünkü siyaset içerisinde yer alan, idare içerisinde yer alan profillere baktığımızda hep belli yaşın üstü. Ama gelişmiş ülkeleri şöyle bir gözlemliyorum, ağırlıklı olarak genç yüzler. Dolayısıyla bizlerin de sizin fikirlerinize ihtiyacımız var. Bugün burada biz özellikle bir şeyler anlatalımdan ziyade sizleri dinleyelim istiyoruz” dedi.

/resimler/2018-3/24/1016599550542.jpg

ŞUURLU BİR GENÇLİK YETİŞTİRMELİYİZ
Özellikle son sınıftaki öğrencilerle bir araya gelmek istediklerinin altını çizen Başkan Taban; “Bunun da bir sebebi var. Siz bir yolculuğa çıktınız. Üniversite yolunda ilerliyorsunuz. Hedefleriniz var, hayalleriniz var. İnşallah öncesinde bu hayallere kavuşmanızı ben canı gönülden diliyorum. Tabi bir hedefiniz olabilmesi için de öncelikle bir planınızın olması lazım. Ülke olarak da artık daha bilinçli ve şuurlu bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bizler de buna ne kadar katkı koyabiliriz noktasında fayda sağlamaya çalışıyoruz. Hükümetimizin eğitime ayırdığı paylara bakıyorum, bu yıl 92 katrilyon. En büyük bütçe... Ardından da sağlık ve savunma sanayi geliyor. Hükümetimiz de eğitime ciddi yatırımlar yapıyor. Tabi sadece fiziki imkanlar sağlamak, binalar yapmak da yeterli değil. İçerisinde çok daha nitelikli ve kaliteli bir eğitim vermek lazım ki gençlerimiz de daha vasıflı ve donanımlı hale kavuşsunlar. Biliyorsunuz 15 Temmuz gibi bir işgal girişimi yaşadık. İşte bu yüzden bilinçli, şuurlu, vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmek zorundayız” diye konuştu.

Öğrencilerle sohbet havasında gerçekleşen buluşmada, Başkan Taban İnegöl hakkındaki fikir ve düşüncelerini paylaştı. Daha sonra öğrencilere söz vererek hem sorularını yanıtladı hem de şehirle ilgili görüşlerini aldı. Öğrencilerin gözünden yapılması gereken projeleri bizzat öğrencilerden dinleyen Taban´a, gençlerin yaşadıkları sorunlar iletildi. Sosyalleşme anlamında yetersiz kalındığına dikkat çeken öğrenciler, otobüs fiyatları hakkında da eleştirilerini iletti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

2

Seçim bitti saadet partisi yine sahada

3

Bursa inegöl'de dev operasyon çok sayıda gözaltı var

4

İnegöl Belediyesi İlçe Tarımın Veteriner Hekimlerini Ağırladı

5

Yavuz Turhan hayatını kaybetti

6

Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı

7

Merkez bankası faizi sabit bıraktı!