,
Güncel 1.03.2019 13:02:57 0
SÜRÜ YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

SÜRÜ YÖNETİMİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI

AYRINTILAR>>>

Sanayi şehri unvanının yanında tarım potansiyeliyle de adından söz ettiren İnegöl´de, İnegöl Belediyesi´nin kış sezonunu verimli geçirebilmek adına başlattığı çiftçi eğitim seminerleri kapsamında Yeniyörük Mahallesindeki üreticilere ‘Sürü Yönetimi(hayvan yetiştiriciliği)” eğitimi verilmeye başlandı.

YENİYÖRÜK MEHALLESİNDE SÜRÜ YÖNETİMİ KURSU
Nitelikli tarım hedefiyle kırsal mahallelerde bu alanda çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kış sezonunu çiftçileri eğiterek geçirmeye devam ediyor. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde gerçekleştirilen ve Aralık ayında startı verilen Çiftçi Eğitim Seminerleri, Perşembe akşamı Yeniyörük Mahallesi ile devam etti.

EĞİTİMLER 3 HAFTA BOYUNCA SÜRECEK
Kış aylarını değerlendirmek, çiftçiye devlet gücünün yanlarında olduğunu göstermek, üretilen ürünün verim ve kalitesinin artmasına katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Çiftçi Eğitim Seminerleri kapsamında dün akşam Yeniyörük Mahallesinde Sürü Yönetimi konusunda eğitimler verilmeye başlandı. İlçe Tarım Müdürü İbrahim Ekren, İnegöl Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Sinan Kağan ve ziraat mühendislerinin katıldığı eğitime, mahalle sakinlerinin ilgisi yoğun oldu. 3 hafta boyunca sürecek eğitimlerde üreticilere farkındalık ortaya konan yeni teknik bilgilerin verilmesi amaçlanıyor.

“İNEGÖL TARIMINI VE HAYVANCILIĞI DAHA DA İLERİ NOKTALARA GETİRECEĞİZ”
Yeniyörük Mahallesinde başlayan Sürü Yönetimi eğitim kursu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, “İnegöl olarak bizim mobilyamız olduğu gibi, sanayimiz olduğu gibi tarımımız olduğunun da farkına varmamız gerekiyor. Biz kendimizin farkında değiliz. Aslında tecrübemiz var. Bunu geliştirmemiz lazım. Biz de belediye olarak üzerimize düşeni yapmaya gayret edeceğiz. Amacımız üreticilere yeni kapılar açmak. Ya da gelişen teknolojilerle ilgili yenilikleri sunmaya çalışıyoruz. İşte çiftçi eğitim kurslarımız bu yüzden önemli. Bu yıl İnegöl´ümüzde 8-10 kırsal mahallemizde bu çalışmaları yapıyoruz. Hayvancılığın yoğun olduğu bölgelerde hayvancılık, meyveciliğin yoğun olduğu yerlerde meyvecilikle ilgili eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerimiz yaklaşık 4 yıldır Halk Eğitim Merkezimiz ve İlçe Tarım Müdürlüğümüzle birlikte devam ediyor. Şimdide Yeniyörük mahallemizdeki üreticilere ‘Sürü Yönetimi(hayvan yetiştiriciliği)” eğitimi verilmeye başlandı. 45 çiftçimiz yaklaşık 3 hafta boyunca bu eğitimleri alacak. Umarım faydalı ve verimli bir eğitim olur. Tüm temennimiz üreticilerimizin işlerini en iyi şekilde yapmaları. İnşallah İnegöl tarımını ve hayvancılığı daha da ileri noktalara getireceğiz.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bozbey İnegöl'de o mahallelerden başlayacak

2

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

3

Korkmaz ailesinin acı günü

4

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

5

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

6

Yangın Kontrol Altına Alındı

7

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı