,
5.07.2018 14:06:42 0
SORUNUN KÖKÜNE İNMELİYİZ

SORUNUN KÖKÜNE İNMELİYİZ

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, yerel basın mensuplarıyla değerlendirme toplantısında bir araya geldi. Kasım ayından bu yana hayata geçirilen projeler ve hedeflerin anlatıldığı toplantıda, basın mensuplarının yerel ve genel konulara ilişkin soruları

Belirli aralıklarla ilçemizde bulunan yerel basın mensuplarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Alper Taban, bu sabah İnegöl´deki tüm basın kuruluşlarının temsilcilerinin yer aldığı değerlendirme toplantısı düzenledi. Kahvaltıyla başlayan değerlendirme toplantısında hem İnegöl hem de genel konulara ilişkin istişareler yapılıp bilgiler verildi.

SEVİYELİ BİR SİYASET ARZU EDİYORUM
Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Eşref Yiğit´in de hazır bulunduğu değerlendirme toplantısında, Alper Taban Kasım ayından bu yana geçen zaman diliminde hayata geçirdikleri projeleri anlattı. Hedeflerini ve hayallerini basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşan Taban, 24 Haziran seçimlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Belediye Başkanı Alper Taban, “Güzel bir Ramazan geçirdik. Beraberinde 24 Haziran´da ülkemiz için önemli bir seçimi atlattık. Hamdolsun huzur, olgunluk içerisinde bu seçimler tamamlandı. Seçimler olacak, dün olduğu gibi yarın da bir seçimle karşılaşacağız. Bu seçimler bitmeyecek ama önemli olan aynı şehirde yaşayan insanların arkadaşlıklarının, birlik ve beraberliklerinin baki kalmasıdır. Seçim bir yerde bitiyor ama ondan sonra yine birbirimizle bir aradayız. Bu işleri seviyeli götürmek gerekir. Siyasette de arzu ettiğim nokta, her dönem seviyede kalınması ve sürdürülebilir hale getirilmesidir” dedi.

/resimler/2018-7/5/1408591890816.jpg

ÇOCUK İSTİSMARINDA HÜKÜMETİMİZ GEREKEN ADIMI ATACAKTIR
Şuanda ülke gündeminde en yoğun işlenen konulardan biri olan çocuk istismarına ilişkin de konuşan Taban, “Son zamanlarda çocuk istismarı ile ilgili haberler alıyoruz. İnsanlıktan utandığınız, nefret ettiğiniz, hangi şekilde ifade edeceğinizi bilemediğiniz örnekler yaşanıyor. Bununla ilgili vatandaşlarımızdan da bizlere ‘gereği yapılmalı´ ifadeleri geliyor. Hükümetimiz de bununla ilgili gereken adımları atacaktır” diye konuştu.

İYİ BİR SİSTEMİMİZ OLMALI
Başkan Taban, Alinur Aktaş´ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı süreci sonrası başlayan İnegöl Belediye Başkanlığında yaklaşık 8 ayın geride kaldığını hatırlatarak sürdürdüğü konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “8. ayımızı tamamlayacağız. Zaman su gibi akıp geçiyor. Göz açıp kapayıncaya kadar diyeceğimiz süreci yaşıyorum. Nasıl daha çok faydalı olabilirizi sorguluyoruz. Kişiler gelip geçicidir. Bugün görevimizin belirtildiği zamana kadar biz varız. Bizim vizyonumuzla, gözümüzle neler olabilir noktasında çalışıyoruz. Devlette devamlılık esası var, hiçbir şey yarım kalmaz. 2014-2017 arasındaki 3,5 yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı deneyiminin bana çok faydası oldu. Onun öncesinde aldığımız 2005-2014 yılı arası partimiz içerisindeki görevlerimizin de inanılmaz faydası var. Sıfırdan burada olsaydım çok zorlanırdım. Geldiğimiz süreçte konulara tam manasıyla hâkim olup onlarla ilgili kısa, orta ve uzun vadede neler yapabilirizi sorguladık. Bence iyi bir sistemimiz olmalı. İyi bir sisteminiz olursa üzerine iyileştirmeler, geliştirmeler katabilirsiniz. Bizden önce sistem yok muydu? Tabi ki vardı ama o sistemi nasıl çok daha iyiye alırız, eksikleri nasıl kapatırız, Türkiye dışında belediyecilik nasıl yapılıyor diye baktığımızda daha fazla başarıya ulaşabiliriz. Yurtdışında yaşayan orada davrandığı gibi burada davranmıyor. Orada kurallara uyarken burada uymuyor, daha rahat hareket ediyor. İmar konularında da bunu yaşıyoruz. Buradaki açık ve eksikleri görüp kullanmak istiyorlar. Biz yerelden sorumluyuz ve kurumumuzla ilgili iyi bir sistem oluşturmalıyız ve açığı, eksiği ne varsa bunları kesinlikle kapatmalıyız. Sisteminiz olduğunda pek çok şeyi ölçmeye başlıyorsunuz. Vatandaşla olan ilişkilerimizi daha fazla kayda almaya çalışıyoruz. Aradığında, bir şey ilettiğinde bunlar raporlansın istiyoruz. Bunları okuyup analizler yaparak sonuca ulaşmak istiyoruz. Çok daha iyi olacağını düşünüyoruz. Zamanı daha efektif kullanmaya çalışıyoruz.”

OCAK AYINDAN İTİBAREN ÇOK SAĞLIKLI VERİLER KAYDETTİK
“Ortak akıl konusunu pek çok yöneticimizden duyduk. Benim aklım bana yeter diyerek elde ettiğiniz tecrübelerle bir şeyleri ortaya koyabilirsiniz ama göremediğiniz o kadar konu var ki… Bununla alakalı ilk önce kendi çalışanlarımızla bu süreci yaşayıp hayata geçirelim istedik. Bir işi iki kere yapıyorsanız ‘Neden 2 kere yapıyoruz´ diyerek sorgulayın. Vatandaşlardan çok önemli öneriler geliyor, bunları bir havuzda topluyoruz. Temmuz ayı meclisimizde bu önerileri yapanlardan bazılarını meclisimizde ağırlamak istiyoruz. Kendi kendimize konuşmayalım, bu şehir hepimizin. Bu şehri güzelleştirmekte hepimizin sorumluluğu var. Bu sürece katılmamız gerekiyor. Tünelin ucunu görüyorum, çok güzel fikirler ve öneriler geliyor. Bunlarla ilgili vatandaşın daha katılımcı olabilmesi için iletişim kanallarından bize gelmelerini istiyorum. Çözüm merkezimize Haziran ayında 3 bin 490 tane iş kaydı geldi. İş yükü inanılmaz arttı. Ama bunlar bizim eksikliğimiz, şehrimizin eksikliği… Yeni hayata geçirdiğimiz sistem bize gelen iş kayıtlarının ölçümünü yapıyor ve işimizi kolaylaştırıyor. Dışarıdan bir anket firmasına ihtiyacım yok. Ocak ayından bu güne kadar çok sağlıklı veriler kaydettik. Buradan gelen bildirimlerle sorunun köküne inmeye çalışıyoruz. Eskiden bu iş kulaktan kulağa oluyordu ama şimdi profesyonelleşti. Israrla personel almamaya çalışıyorum, bunun sebebi iş verimliliğini artırmaya çalışmak. Bunu ölçmeye çalışıyoruz. Ölçtükçe de ilgili arkadaşlarımıza idari görevler atamaya çalışıyoruz. Mevcutla nasıl daha verimli çalışırızın derdindeyiz. Araç gereç yatırımı yapmalıyız. Alet işler el övünür derler ya önce o aletleri vermeli, eğitimini sağlamalıyız.”

KURUMSAL OLMAK ZORUNDAYIZ
“Şuanda bir denetim ve takip merkezi oluşturuluyor. Vatandaşın bize bildirimlerini aldıktan sonra yapılan işin denetimini ve takibini yapıyoruz. İş kalitemizi artırmamız lazım. Açtığımız iş kayıtları içerisinde kaç tane sorun varsa bunların takibini sürdürüp verimli çalışma başlatmamız lazım. Bazen vatandaşın bilmeden mevzuat dışında talepleri de olabiliyor. Bunları vatandaşlara ileteceğiz. Kurumsal yönetimi çok önemsiyoruz. Biz başarılı, çalışkan bir kurumuz, kurumsal olmak zorundayız. Bunun için eğitimler başlattık. İSO belgeleri aldık. Sadece belgeyi almak yeterli değil. Bunlar bizim olaya bakışımızı değiştirdi. Sürdürülebilir olması gerekiyor. Bunlarla ilgili sürekli kontroller yapmak durumundayız. Farklı konularda da belgelendirme sürecine gireceğiz.”

TEMİZ BİR ŞEHİR OLMAK ZORUNDAYIZ
“Şehirdeki temizlik konusu çok önemli... Kirletmeme konusu üzerine çalışıyoruz. Birey eliyle kirlenmeler hat safhada. Çok kolay kirletiyoruz. Mümkün oldukça daha dikkat çekici şeyler yapmalıyız. Müslümanız, temiz kalmak zorundayız. Bir yerde bir problem var, bunun da köküne inmeliyiz. Dışarıdan gelenlerin ‘Ne kadar temiz bir şehir´ dediği bir şehir olmalıyız.”

GEÇİCİ PANSUMAN ÇÖZÜMLER DE ÜRETMELİYİZ
“Trafikte, ulaşımda çalışmalar yapıyoruz. AVM´de çalışma yaptık, Belediye önüne geldik. Tretuvarlarımızdaki oynayan taşlar, kırılan ve deforme olan kaldırım alanları, engelliler için uygun olmayan bölümler, üzerindeki göçmelerden dolayı yaşanan su birikintileri dikkatimi çekmişti. Bunlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Belirli ekiplerle düzeltmenin daha doğru olacağını düşünüp acil müdahale ekipleri kurduk. Taş tamirleri noktasında bozulan taşların tamiri eskisi gibi olmuyor. Bunların altında beton olması lazım ki uyguladığınız taşlar bozulmasın. Ama bunu bugün yapmak çok yanlış anlaşılabilir. Orada bir tadilat varken bu sorunu çözmek daha doğru olur. Belediye meydanına bakan tüm bölgeleri güzelleştirelim istedik. İnsanlar bina girişlerinin basamaklarını ön kısma yerleştirmişler. Böyle bir düzensizlik olmaz. Şehrin pek çok yerinde bu var. Bu noktada uyarılarda bulunacağız. Kaldırım üzerine merdiven yapılmış… Kaldırım yükseklikleri, iniş ve çıkışları gelişmiş ülkelerde standarttır. Bizde de öyle olmalı. Kaynakları doğru kullanarak, zamanı geldiğince çalışacağız. Bu yenilemeleri göreceğiz. Köklü sorunlar üretene kadar geçici pansuman çözümleri de üretmeliyiz. Şehrin gelişimi ve sorunların çözümü noktasında tüm arkadaşlarımız gayretle çalışıyorlar. Hepsine teşekkür ediyorum.”

TRAFİK VE TEMİZLİK KÜLTÜRÜ OLUŞTURMALIYIZ
“Trafiğin bir kültüre dönüşmesini istiyorum. Her sürücü emniyet kemerini takmalı. Temizlik kültürümüz oluşmalı, atamamalıyız, kıyamamalıyız. Sokaklar da bizim ikinci evimiz diyebilmeliyiz. Vatandaş cebini çöp yapabilmeli.”

KASIM EFENDİ CADDESİNİN YAYALAŞTIRILMASI GÜNDEMİMİZE GELDİ
Değerlendirme toplantısında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Taban, Kasım Efendi Caddesinin yayalaştırılması konusunda ifade edilen bir fikir üzerine; “Eski Kültür Sarayı ve çarşı mevkii ile ilgili bir çalışmamız vardı. Bu süreç istediğimiz gibi gitmedi ve geçici bir çözüm hayata geçirdik. Bu süreçte Kasım Efendi Caddesi´nin yayalaştırılması konusu da gündemimize geldi. Oradaki tarihi dokunun canlandırılması için yayalaştırılması noktasında destekler alıp ondan sonra yayalaştırmaya gidilebilir. Çok fazla alternatif yollarımız yok. Mevcudumuz bu. Bir yerleri yıkıp yeni alternatifler açmak mümkün değil. Bununla ilgili merkezdeki yoğunluğu nasıl azaltabiliriz noktasında düşüncelerimiz var. Herkesin bir yere toplandığı bir sistem elbet bir yerde tıkanacaktır. Bir proje hazırlığı içerisinde olmak lazım. Dünden bugüne kolay olmaz ama orayı kapattığımızda nelerle karşılaşabilirizi iyi analiz etmek lazım. Bana ‘Çok yavaş karar alıyorsunuz´ diyorlar. İsrafın, emek kaybının olmaması için geç karar alıyorum” ifadelerinde bulundu.

ATATÜRK BULVARI TEK YÖN OLARAK DEVAM EDECEK
Atatürk Bulvarının çift yön yapılmasına ilişkin soruyu da yanıtlayan Taban, “Çift yön konusunu çalıştık. Ulaşım daireleriyle irtibat kurduk. Tüm yollar çift yön, gidiş geliş olarak çalışıyor ama bu alanda sadece tek yön gidiliyor. Geçmişte bu yolu çift yön çalıştırdık. Atatürk Bulvarını bir kez daha çalışma yapmalarını istedik. Sunum yaptılar. Şuan yaptığımız düzenleme yine tek yön kalması yönünde. Trafik uzmanlarının söylediği şu; Atatürk Bulvarında park disiplini anlamında sıkıntı var. Bunları sağlamış olsak bile şuan trafiği rahatlatarak gidiyoruz, Atatürk Bulvarına girdiğinde araçlar çift şerit halinde ilerlemeye çalışıyor. Bu, disiplinsiz parklardan dolayı pek mümkün olmuyor. Bunu tek şeride indirdiğinizde özellikle gidişte çok daha fazla araç depolanmalarıyla karşılaşacağız. AVM´yi rahatlatıp yolu açıyorsunuz, araçlar daha rahat ilerliyor ve buraya geldiğinde araçlar tıkanacak. Araçların park disipliniyle ilgili ciddi çalışma yapacağız. Bir araç çekilmesi gerekiyorsa çekilecek, herkes kurallara uyacak. Biz küçük bir kasaba değiliz. Türkiye´ye örnek gösterilebilecek bir şehiriz. Daha tertipli, kurallara uygun yaşıyor olabilmemiz lazım. Trafik duraklarımız birkaç tane eksiltilebilir. Sürekli dur kalklar trafiği yavaşlatıyor. Buradaki yaya ve sürücü disiplinini istediğimiz ölçüye getirebilirsek gelecekte bunu tekrar konuşabiliriz” açıklamalarında bulundu.

BAŞARISIZ OLDUĞUMUZU DÜŞÜNMÜYORUM
Yerel seçimlerin erkene alınabileceği söylentileri ve 24 Haziran seçimlerinde AK Parti´nin İnegöl´de oy oranlarında geçmiş yıllara göre düşüş yaşadığının hatırlatılması üzerine ise Alper Taban; “İnegöl´de 11 puanlık bir düşüş var. Bunu sadece şu sebeple demek doğru olmaz. Ben de analiz etmeye çalışıyorum. Bunu pek çok şeye bağlayabiliriz, ekonomik olabilir, yerel hizmetler olabilir, büyükşehir eliyle yapılan hizmetler olabilir, işsizlik olduğu söylenebilir. Bununla alakalı kesinlikle başarısız olduğumuzu düşünmüyorum. Başarısızlık varsa benim olsun, önemli değil ama burada ülke konjonktüründe yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen de genel ortalamada bir düşüş var. Yerel seçimlerde bunun çözülmesi daha doğru. Yarın seçim olsun, hazır oluruz. 24 Haziran bitti 25 Haziran´da toplanıp Belediye Meydanı uygulamasında ortaya çıkabilecek sorunları görüştük. Bizim için hayat böyle devam ediyor. Çalışıyoruz, yaptığımız işin hakkını vermeye çabalıyoruz. Daha iyi olmak noktasında girişimlerimiz var. Seçim yarın olsa artı ve eksileriyle her şeyi insanlara anlatabiliriz. Seçime hazırız. Bana kalırsa vaktinde olsun. Zaten yeni bir seçimden çıktık, önce bunun sonuçlarını iyi okumalıyız. Her parti kendi eksiklerini giderip yerel seçimler bu anlamda daha hazır girmelidir” dedi.

TEŞKİLATIM GÖREV VERİRSE ADAY OLURUM
Başkan Taban, yapılacak yerel seçimlerde yeniden aday olup olmayacağı şeklindeki soruya ise şöyle yanıt verdi: “Partim, teşkilatım bana görev vermediği sürece asla aday olmam. Çıkıp kendi başıma karar vermem. Teşkilatım bana görev veriyorsa, bu yolda devam etmeni istiyoruz diyorsa, siyasi büyüklerimiz bu konuda devam etmenizi istiyor diyorsa olurum ama kendi başıma aday olmam. Siyasette de çok daha vasıflı arkadaşlarımız gelsin. Bizden çok daha iyi insanlar gelebilir, onlara yol vermeliyiz. Teşkilatım görev verirse devam ederim, görev vermezse küsmem, darılmam. Mesele başkan olmak değil, bulunduğunuz her alanda fayda verebilirsiniz. Vizyonu daha güçlü arkadaşlarımızı genelde, yerelde, yetki verecek alanlarda getirelim ki daha hızlı yol alalım. Başkan olmakla boyunuz uzamıyor, yükünüz, sorumluluğunuz artıyor. Çok rahatım. Eyvah seçim geliyor demem, işime bakarım. Benim işimi yapmam lazım. En iyisini yapayım ki geriye döndüğümde keşke demeyeyim. Sayın Cumhurbaşkanımı gördüm, onların çalışması yanında bizim çalışmamız hiçbir şey değil. Aday kim olacak konusunun bir esprisi yok, iyi bir sisteminiz olsun. Devletim bana 185 trilyonluk bütçeyi emanet etti. Bugün 1 trilyonunuzu birine teslim ederken hesap yapmaz mısınız? Devletimiz de yapsın, partimiz de yapsın. Sadece para değil proje, insan, bütçe yönetimi de var ama belirli yetkinlikler olmalı. Siyaset bir okuldur. Kendinizi geliştirmelisiniz.”

AVARLARA KISMİ SİNYALİZASYON UYGULANABİLİR
Avarlar kavşağında bir düzenleme yapılıp yapılmayacağı sorusuna da yanıt veren Alper Taban, “Avarlar Kavşağı´nda farklı görüşleri aldık. Ben yaptım oldu diyemem, trafik uzmanı var, arkadaşlarımızın görüşleri var, kafa kafaya verip çalışıyoruz. Sonradan açılan bir alan var, kazalara sebebiyet veren yer de o alan. Yeniden bir proje üzerinde çalışılıyor. Kısmi sinyalizasyon konabilir dediler. İstişare ediliyor ve çalışmalar başlayacak” dedi.

KENT ORMANI
Başkan Taban, Kent Ormanıyla ilgili bir düşünceleri olduğunu da paylaşarak; “Pazaryeri istikametinde çok güzel hazine arazileri var. Kabinenin kurulması lazım. Gerekli görüşmeleri yapmamız lazım. Burada yapmış olduğumuz projemiz bugün dolu dolu kullanılıyor ama bizim yeni alanlar üretmemiz lazım. TOKİ´de çok güzel bir alan var ama toz toprak olmuş. Müthiş bir seyir alanı tozun toprağın içerisinde. Yeni yer arayışlarımız devam ediyor” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor