,
Güncel 6.12.2019 10:40:00 0
SOĞUK HASAT BAŞLADI

SOĞUK HASAT BAŞLADI

Ayrıntılar>>>

İnegöl´e bağlı kırsal Çeltikçi Mahallesinde Aralık ayı itibariyle soğuk hasat olarak adlandırılan karnabahar hasadı başladı.

İnegöl´e bağlı kırsal Çeltikçi Mahallesi´nde üreticiler ektikleri karnabaharın hasadına başladı. Soğuk hava ve yağmur gibi doğal olaylardan dolayı güçlükle hasat yapmaya çalışan üreticiler, karnabahar hasadını soğuk hasat olarak adlandırıyor.

Karnabahar üreticisi Ertuğrul İrtegün tarlada yaptığı açıklamada, “Bunun emeği 150 günlük bir emektir. 150 gün süren bir mahsuldür. Bunun en zor tarafı tarladan hasadıdır. Karda, buzda, geliyorsun soğukta, yağmurda olan mahsulü almaktır en zor tarafı. Para kazanıyor mu diye sorarsak, bunun maliyeti 1.5-2 TL pazara gidene kadar 3 TL. Bu işlerden artık kazanç elde etmek çok zor oldu. Bir tarlaya 3 adam götürüp hasat yapıp para kazanacağım dersek, kalan para ile ancak yevmiye çıkarırız. Para kazanma faslı bitmiştir. Yapıyoruz bu işi ama mecburiyetten. Yıllarca verdiğimiz emeğin, aldığımız makinelerin varlığı ile yapıyoruz. Ben yarın bir makine alayım bu işleri yapayım hesabı bitti. Bu iş görüldüğü gibi bir iş. Sabah 2-3 derece olduğunda geliyoruz, bazen buz oluyor. Akşama kadar olanı kurtarmaya uğraşıyoruz. Yarın çok büyük bir buz var, büyük bir ihtimalle bu malın yarısı tarlada kalacak. Ne kurtarabilirsek bizim karımızdır diyoruz. Bu alanda 8 bin m2 toprak var. Ortalama 16 bin ürün var. 16 bin ürünün maliyeti 24 bin TL. O parayı çıkarır mı, bu hesapla çok zor.” Dedi


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

2

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”

3

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

4

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

5

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi

6

Bursa’da oy kullanmaya engel yok

7

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu