,
Güncel 24.04.2019 13:29:04 0
SİZDE TÜKETİM BAĞIMLISI OLABİLİRSİNİZ

SİZDE TÜKETİM BAĞIMLISI OLABİLİRSİNİZ

AYRINTILAR>>>

Türkiye´nin tüketim bağımlılığı İnegöl´de görev yapan Öğretim görevlisi tarafından araştırıldı. Çarpıcı sonuçların yer aldığı araştırma İnegöl TRT Muhabiri Yakup Diricanlı tarafından TRT haber´e taşındı.

Konu ile ilgili değerlendirme yapan İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Cihan Doğan; “Düzenli olarak kredi kartından alış veriş yapıyorsanız veya haftada en az 2 gün, 3 gün alış veriş merkezine gidip ziyaret ediyorsanız veya ihtiyacınız olmayan bir ürünü satın alıyorsanız ve satın aldığınız bu ürünü de kullanmıyorsanız, bilin ki sizler birer tüketim bağımlısısınız” ifadelerini kullandı.

/resimler/2019-4/24/1335569467369.jpg

Alış veriş bağımlılığında sosyal medya ve televizyonun payı ne?

Alış veriş bağımlılığında sosyal medya ve televizyonun payı ne? Sorusuna ise İnegöl Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlisi Cihan Doğan; “Başka insanların hayatlarını görme ve başka insanlar tarafından kullanılan ürünleri yine başka insanların nazarında belli bir konum elde etme gayreti bütün hepsi bunlar psikolojik bir nedendir. Bütün bu gayretin sonucunda ise tüketime olan eğilimi de önemli ölçüde artmaktadır.” Cevabını verdi.  

Ayrıca yapılan araştırmada çalışan kadınların tüketim tercihlerinde; kıyafet ve kozmetik ürünleri aldıkları ortaya çıkıyor. Çalışmayan kadınlarda ise önceliğin ev dekorasyonu olduğu ortaya çıktı.

Yaptığı haberler ile sürekli dikkatleri üzerine çekmeyi başaran TRT İnegöl muhabiri Yakup Diricanlı´nın bu haberi ise Ülke gündeminde yerini alarak tüketim konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 16.3 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.2 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 20 ° / 10.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada