,
Güncel 9.12.2019 09:37:00 0
SEMT SAHASI HİZMETE GİRDİ

SEMT SAHASI HİZMETE GİRDİ

Ayrıntılar>>>

İnegöl Belediyesi’nin Alanyurt bölgesinde Yeni Mahallede 10 dönümlük alan üzerinde hayata geçirdiği semt sahası ve koruluk alan, düzenlenen törenle açıldı.

Hizmet seferberliğini sürdüren İnegöl Belediyesi, Yeni Mahallede 10bin 750 m2’lik alan üzerinde projelendirilen bölgenin yeni yaşam alanı olacak semt sahası ile koruluk alanı tamamladı. Hizmete giren projenin açılışı, düzenlenen coşkulu törenle gerçekleştirildi.

BU HİZMETİ KORUMAK BİZE DÜŞÜYOR
Yeni Mahalle semt sahası ve koruluk alanı açılışı Perşembe günü 16.00’da gerçekleştirildi. Törene Kaymakam Şükrü Görücü, Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcıları, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı. Semt sahası açılışında ilk konuşmayı mahalle sakinleri adına Yeni Mahalle Muhtarı Balabey Gürler gerçekleştirdi. Muhtar Gürler, “Belediyemizin merkez ve kırsal alanlarda düzenlemiş olduğu bu güzel alanları ben takdirle alkışlayarak karşılıyorum. Bu hizmetleri korumak ve kollamak da mahalle sakinlerimize düşmektedir. Çalışmalarından dolayı belediyemize teşekkür ediyorum. Bu yapılan hizmetlerin şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BU TÜR DONATI ALANLARINI ÇOĞALTMAK İSTİYORUZ
Belediye Başkanı Alper Taban ise burada güzel bir eseri bölgeye kazandırdıklarını ifade ederek; “Güzel bir rezerv alanımız vardı. Arkadaşlarımız da bu rezerv alan üzerinde güzel bir projelendirme yaptılar. Ortaya böyle güzel bir eser çıktı. Göreve başlarken de ifade etmiştik, beyanlarımızın içerisinde yer vermiştik olabildiğince mahallelerimizde uygun yerler buldukça bu tür donatı alanlarını çoğaltmak istiyoruz demiştik. Neden? Ailelerimiz en yakın bölgede bu ihtiyaçlarını karşılayabilsinler, özellikle ikamet ettikleri evlerinin bölgesinde bu ihtiyaçlarını giderebilsinler istedik. Alanyurt’un farklı noktalarında, şehrimizin diğer bölgelerinde olabildiğince üretmeye devam edeceğiz” dedi.

294 ADET FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
Yapılan her eserin mahallelerimize çok yakıştığına da değinen Taban, şöyle devam etti: “İnşallah vatandaşlarımız da buraları koruyacaklar. Başlangıcından bitişine gerçekten çok büyük bir emek veriliyor. Gördüğünüz gibi burada otopark alanı da düşünüldüğü, ağaçlar ilave edildi, oturma bankları, parklar, fitness alanları gibi bölümler yer aldı. Buradaki bölümlerden biri olan koruluk alan da bildiğiniz gibi göreve geldiğinizde lütfen çiçek gönderilmesin, arzu eden fidan bağışında bulunabilir demiştik. Sağ olsun fidan bağışında bulunan vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Onların bizler için göndermiş olduğu fidanların dikimi de burada gerçekleşmiş oluyor. Toplamda 120 adet bağış şeklinde gelen fidan dikimi yapılıyor. Bunun haricinde de 174 adet yetişkin ağaç dikimi gerçekleşti. Toplamda burada 294 adet ağaç hayat bulmuş olacak.”

1 MİLYON 500 BİN TL’YE MAL OLDU
“Burası 10 bin 745 metrekarelik bir alan. Bu alan üzerinde içerisinde de bulunduğumuz gibi futbol ve basketbol türü kullanılabilecek bir alanımız var, kum havuzumu var, oturma ve yürüyüş alanlarımız var, koruluk alanımız, yeşil alanlarımız var, farklı farklı ağaç türlerine burada yer verildi. Spor alanlarında renkli zemin çalışmaları yapıldı. Oturma alanlarında da pergole uygulanarak dinlenme alanları oluşturuldu. Bu çalışma yaklaşık 1 milyon 500 bin TL’lik bir projedir. Mahalle halkımıza bundan sonrası için başta muhtarımız ve çevre sakinlerimiz olmak üzere hediye ediyoruz burayı. İnşallah güzel anıları olsun burada. Yeni hizmetlerde buluşmak üzere hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

BELEDİYEMİZ VE DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPIYOR
Açılış öncesi kürsüye çıkarak vatandaşlar hitaben son konuşmayı yapan isim Kaymakam Şükrü Görücü oldu. Kaymakam Görücü, “İnsana yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Bu düşünceden hareketle gerek belediyemiz gerekse devletimiz her türlü çalışmayı yapıyor. Bu hizmetin yapımında emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ediyorum. Hizmetler güzel. Bu tesislerin mahallemize, İnegöl’ümüze, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualarla birlikte kurdele kesilerek semt sahası ve koruluk alanın açılışı gerçekleştirildi. Ardından vatandaşlara ikramlarda bulunulurken, protokol üyeleri de 10 dönümlük alanda hayata geçirilen parkı gezerek detaylı şekilde inceledi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi