,
Güncel 27.07.2020 15:09:00 0
SAĞLIKÇILAR ALKIŞLARI İADE ETTİ

SAĞLIKÇILAR ALKIŞLARI İADE ETTİ

Ayrıntılar>>>

Genel Sağlık İş Sendikası Bursa Şubesi üyeleri İnegöl Devlet Hastanesi poliklinik girişinde bir basın açıklaması yaptı. Ek ödeme yönetmeliği ve pandemi kişisel koruyucu ekipman eksikliklerinin gündeme geldiği basın açıklamasında alkışlar sağlık bakanlığına iade ettiler.

Genel Sağlık İş Sendikası Bursa Şubesi Sekreteri Erman Açıkgöz yaptığı açıklama da, şunları söyledi. Türk halkı bugün burada pandemi başlangıcında sağlık bakanlığı tarafından sağlık çalışanlarına başlatılan alkış kampanyasını Genel Sağlık İş Sendikası üyeleri olarak bakanlığımıza iade etmek için toplandık 

Bilindiği üzere 11 mart tan bu yana ülkemizin her köşesinde covid 19 pandemisi ile mücadele edilmeye çalışılmaktadır. Bu mücadelenin en ön safhın da sağlık çalışanları can siperane görev yapmaktadır.  Sağlık emekçileri yalnız pandemi ile değil aynı zamanda Sağlık bakanlığının yoksulluğa mahkum eden ücret politikaları nedeniyle geçim sıkıntısıyla da mücadele etmektedir. Sağlık çalışanları verdikleri insan üstü emeklere karşılık hakettikleri ücreti alamamaktadır. Bakanlığımızın bu sorunun çözümü için acil önlem alması gerekmektedir. Sağlık çalışanlarını yoksulluğa mahkum eden ücret politikalarından vazgeçerek adil yaşanılabilir bir ücret politikası belirlenmeli artık uygulanamaz olan ek ödeme yönetmeliği tamamen kaldırılıp Genel Sağlık İş Sendikası olarak tek kalemde ödenen yoksulluk sınırının üzerinde olan bir maaş talebimiz biran önce hayata geçirilmelidir.Pandemi başlangıcında bakanlığımız tarafından açıklanan tavandan ek ödeme 1 basamak aile hekimliği sağlık hizmetlerinde çalışan meslektaşlarımıza hiç verilmemiş hastanelerde çalışanlar için ise haziran ayı itibariyle sonlandırılmıştır.Temmuz ayı bordrolarımızda ek ödeme satırına kocaman bir sıfır yazılmıştır. Sağlık emekçilerinin temmuz 15de aldığı maaş 7 ay önceki ocak ayından da daha düşük bir noktaya gelmiştir. Hükümet ve yetkili sendika arasında yapilan toplu görüşmelerde düşük yüzdeli zamlara mahkum edilen ücretlerimiz vergi dilimlerimin yükselmesiyle her geçen ay daha da düşmektedir.Pandemi ortamında en riski birimlerde covid 19 ile yüz yüze mücadele eden sağlık emekçilerinin kişisel koruyucu ekipman yönünden de sorunları artarak devam etmektedir. Hastanelerde sayıyla tek tek dağıtılan maskeler hem kaliteden uzak hemde yeterli sayıda değildir. Aile hekimlikleri daha vahim durumdadır. Sağlık müdürlükleri tarafından sınırlı sayıda verilen ekipman desteği kaldırılmış kendi koruyucu ekipmanınızı kendi cebinizden alın denilmektedir. Pandeminin ülkemizde ki seyrinde yapılan filyasyon çalışmasıyla çok büyük başarı elde eden aile hekimliği çalışanlarına kişisel koruyucu ekipman vermemek sosyal devlet anlayışından çok uzak bir yaklaşımdır. 
Hayat kurtarmak için hayatlarını riske atan bu süreçte çocuklarından anne ve babalarından uzak kalan sağlık emekçilerine hakettikleri değer artık verilmelidir. Genel Sağlık İş Sendikası olarak defaatleece bakanlığımıza ve cumhurbaşkanlığına ilettiğimiz sorunlar artık çözüme kavuşturulmalıdır.Çalışma barışını bozan ilk günden beri adaletsiz uygulanan ek ödeme sistemi tamamen kaldırılmalı. Ek ödeme tavanı miktarında seyyanen zam yapılmalıdır. Maaşlarımız tek bir kalemde emekliğimize yansıtılacak şekilde ödenmelidir. 1 basamak aile hekimliği sisteminde çalışanlar dahil tüm sağlık çalışanlarına yeterli miktarda ve kalitede kişisel koruyucu ekipman devletimiz tarafından sağlanmalıdır. Sözleşmeli çalışma sistemi kaldırmalı tüm çalışanlar iş güvenceli 4 a modeline geçirilerek kadro güvencesi verilmelidir. Sağlık çalışanları olarak verdiğimiz mücadele tüm resmî makamlarca taktir edilmiş. Çok değerli halkımızca alkışlanarak onere edilmişti. Bizler sağlık ordusu olarak halkımızın sağlığı korumak için yılmadan mücadele etmekten asla geri durmayacağız. Sağlık emekçilerini temsilen Genel Sağlık İş Sendikası olarak İsteğimiz sadece insan onuruna yaraşır bir ücret almak ve halkımıza sağlık hizmeti sunarken sağlığımızdan olmamaktır.  Bu amaçla bizlere destek olan  Herkese gönülden teşekkür ederiz. Şimdi halkımızın bizler için çok değerleri olan ve onur veren alkışlarını bakanlığımıza sunarak sesimizi duymalarını taleplerimize cevap vermelerini istiyoruz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Seçim bitti saadet partisi yine sahada

2

Bursa inegöl'de dev operasyon çok sayıda gözaltı var

3

İnegöl Belediyesi İlçe Tarımın Veteriner Hekimlerini Ağırladı

4

Yavuz Turhan hayatını kaybetti

5

Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı

6

Merkez bankası faizi sabit bıraktı!

7

İnegöl Rumeliler derneğinden modef'e ziyaret