,
Güncel 27.03.2018 13:16:39 0
RİSK DEVAM EDİYOR

RİSK DEVAM EDİYOR

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle çiçek açan meyvelerin olası don riskinde büyük zarar görebileceğini belirtti.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Bugüne kadar buna benzer bir kış daha yaşamıştım, bu ikinci oldu. Bizim bölgemizde normalde 2 metreye varan karlar yağar, ormanlar kar dolar, Haziran´a kadar dağlardan kar eksilmezdi. Bu sene kar görmeden bir kış geçirdik. Güzel tarafı şu oldu, belirli süre içerisinde havalar soğuk gitti. Eğer o süreç içerisinde de havalar ılık gitseydi hepten yanardık. Sonrasında ise havalar ısınmaya başladı ve beraberinde meyveler erken çiçek açtı. Bundan nasıl bir zarar göreceğimizi şuanda kestiremiyoruz. Oluşacak don bunu belirler. Umarım bir zararını görmeden atlatırız. Bundan sonra ne olacağını kestiremiyoruz. Risk devam ediyor. Özellikle çiftçilerimizde don uyarıcıları var. Telefonlarına mesaj olarak gönderiyoruz. Odamızda da dondan koruyucu ilaçlar var. Uyarıları takip edip dondan koruyucu ilaçları kullanabilirler.”

SU EKSİKLİĞİ HİSSEDİLEBİLİR

“Kar olmamasıyla birlikte daha kurak ve susuz bir yaz geçirebiliriz. Suyla ilgili problem yaşanabilir. Suları besleyen dağlardaki karlardır. Bunun eksikliği kendisini hissettirir. Ormanda kar olmadığı için daimi akan dereler suyunu çabuk çeker. Nisan yağmurlarında göletler dolabilir. Babasultan Barajı dediğimiz türden bir baraj. Babasultan dolduğu zaman yılın belirli bir zamanı enerji üretiyor. Kapatırsan 3 günde dolar taşar. Orayı dolduran sular kar sularından geliyor. Misal Eymir göleti sonuna kadar dolar, o da kısa süreli yeter” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Salı 30.3 ° / 12.7 ° false
  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
1

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan İnegöl'ün il olması açıklaması

2

İnegöl'de bir kedi katliamı daha

3

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den İnegöl'e Müjde

4

İnegöl'de kaç firma iflas etti kaç kişi konkordato'ya gitti

5

İnegöl’ün Yeni Nöbetçi Kitaphanesi Törenle Hizmete Girdi

6

İnegöl Belediyesi’nde Başkanlık Makamı Çocuklara Verildi

7

Türkiye'nin En Büyük Mobilya Fuarı İnegöl’de Başlıyor