,
Güncel 5.11.2018 15:23:44 0
RAHMETLE ANIYORUZ

RAHMETLE ANIYORUZ

DSP İnegöl İlçe Başkanı Halil Büyükışıklar, vefatının 12, yıl dönümünde Bülent Ecevit´i andı.

Yazılı basın açıklamasında bulunan Büyükışıklar,

 

Türk siyasetine yön vermiş, halkın gönlünde büyük bir yer edinmiş önemli liderlerden biri olan Bülent Ecevit, 5 Kasım 2006 günü, 81 yaşında hayata gözlerini yummuştur. Türk halkının Rahmetli Genel Başkanımız Sayın Bülent Ecevit´e duyduğu özlem çok büyüktür. Dürüst ve mütevazı kişiliği ile herkese saygılı, kişisel çıkar diye bir kavram bilmeyen, siyasette doğruluk tutarlılığına çok önem veren ve oy hesabı ile bu doğruluktan asla sapmayan bir liderdi. Halkçıydı ve Halk gibi yaşadı. Malda, mülkte, lükste hiç gözü olmadı. Sahip olduklarını daha mutlu bir Türkiye için siyasette, kalan kısmını hayır için yoksullara bağışladı. Bir miting yolculuğun da, bir Anadolu kasabasında vatandaşlar davul-zurna ile otobüsünün önünü kestiklerinde Sayın Bülent Ecevit otobüsten inerek kısa bir konuşma yaptı. Bu arada kendisine davulcuya gelenek gereği para vermesi gerektiği hatırlatıldı. O da eşi Rahşan Hanım´a dönerek para istediğinde, Rahşan Hanım piyasaya yeni çıkan 2o TL´lik banknot uzattı. Ecevit, parayı elinde inceleyerek gazetecilere döndü ve bu bizim para mı diye sordu. Paradan ve ranttan o kadar uzak bir liderdi.

/resimler/2018-11/5/1530438174992.jpg

“Laiklik Türkiye´nin ‘Aşil Topuğu´dur. Oradan vurulursa dağılır.” Sözü Sayın Ecevit´in laikliğe verdiği önemi vurgularken. “İhtiyacımız olan inançlara saygılı bir laikliktir, laiklik dinsizlik demek değildir” sözü ise din ve inanç özgürlüğüne olan saygısının net bir ifadesidir.

Bugün 05 Kasım 2018´de aramızdan ayrılışının 12. Yıldönümünde Genel Başkanımız ve Türk Halkının KARAOĞLAN´I Sayın Bülent ECEVİT´İ saygı ve rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet, ruhu şad olsun. Dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada