,
Sağlık 4.10.2021 16:10:00 0
Pfizer/BioNTech aşısı olanların kısa süre içerisinde antikor seviyeleri düşüyor!

Pfizer/BioNTech aşısı olanların kısa süre içerisinde antikor seviyeleri düşüyor!

.

Stanford Üniversitesi ve Emory Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların kazandığı bağışıklığın çok kısa bir süre içinde bittiğini ortaya koydu.

 

Özlem Türeci ile Uğur Şahin'in kurduğu BioNTech firması ile ABD merkezli ilaç şirketi Pfizer'ın geliştirdiği mRNA bazlı corona virüsü aşısı ile ilgili endişe verici bir araştırma yapıldı.

Dünyanın önde gelen kurumlarından Stanford Üniversitesi ile Emory Üniversitesi'nin ortak çalışmasında iki doz Pfizer/BioNTech aşısı olanların kısa bir süre içerisinde antikor seviyelerinin düştüğü belirlendi.

10 KAT AZALIYOR

Araştırmacılar, 46 sağlıklı genç ve orta yaşlı yetişkinden aldıkları kan değerleri ile aşı olduktan bir süre sonra alınan kan değerlerini ve ikinci doz aşıdan 6 ay sonraki kan değerlerini inceledi.

Bilim insanları, 6 ay içerisinde aşının yarattığı antikor seviyesinin ortadan kalktığını açıkladı. Araştırmayı yürüten Stanford Üniversitesi'nden Bali Pulendran ve Emory Üniversitesi'nden Mehul Suthar, "Araştırmalarımız Pfizer/BioNTech aşısının corona virüsüne karşı çok yüksek seviyede antikor sağladığını ortaya çıkardı. Fakat buna karşılık 7 ay içerisinde bu koruma seviyesi yaklaşık 10 kat azalıyor" açıklamasını yaptı.

7 AY SONRA AŞI YAPILMALI

Gönüllülerin neredeyse yarısında Delta, Beta ve Mu gibi varyantlara karşı antikor oluştuğu tespit edilirken, altıncı aydan sonra bir düşüşün başladığı duyuruldu.

Reuters'ın aktardığı haberde görüşlerini paylaşan araştırmayı yürüten bilim insanları, "Bu sonuçlar bize ikinci doz aşıdan 6 ile 7 ay sonra üçüncü doz destekleyici corona virüsü aşısı olmanın SARS-CoV-2'ye ve onun  varyantlarına karşı korumayı güçlendireceğini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 29.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 28 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Pazar 24.6 ° / 10.5 ° Güneşli
1

Hobabüs İnegöl’ü Harekete Geçiriyor

2

Büyükşehir çalışanlarına ‘denetim, ihale kanunu ve tasarruf tedbirleri’ eğitimi

3

Yenişehir Havalimanı’na yeni ulaşım seferleri başlıyor

4

İnegöl Belediyesi’nden Babalar Gününde İki Ayrı Etkinlik

5

Kurumsal sorumlulukta örnek adım! Çilek'ten kan bağışına destek

6

Bursa'da sülük toplarken kaybolan adam kurtarıldı

7

İnegöl Kent Meydanı “TÜBİTAK Bilim Fuarı Festivaline” Ev Sahipliği Yaptı