,
Güncel 20.10.2018 11:21:22 0
ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR

ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR

Belediye Başkanı Alper Taban´ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği ‘Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği´ bu hafta Suyolu Camisinde gerçekleştirildi. Namaz sonrası vatandaşlarla simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılırken, burada konuşan

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş´ın İnegöl Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı ve yaşanan Başkanlık değişimi sonrası Belediye Başkanı Alper Taban´ın da sürdürdüğü Bereket Sofrası Halk Günleri Etkinliği, yaz döneminde verilen aranın ardından okulların açılmasıyla birlikte yeniden başlamıştı. Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerinin bu haftaki adresi Suyolu Camisi oldu.

ORTAK ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR
Vatandaşların istek, şikayet ve dileklerini ilk ağızdan Belediye Başkanı Alper Taban ve ilgili yöneticilere ilettiği Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliğinde; kılınan sabah namazının ardından mahalle sakinleri ve cami cemaatiyle simit, zeytin ve peynir ile kahvaltı yapılıp, aynı zamanda mahallenin ve bölgenin sorunları dinlenerek birlikte ortak çözümler üretiliyor.

BİZE BİLDİRİMDE BULUNARAK DESTEK VERİN
Belediye Başkanı Alper Taban ile beraberindeki Başkanvekili Turgay Yel, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Bereket Sofrası etkinliğine, bu hafta Müftü Kazım Güzel de katıldı. Sabah namazının kılınmasının ardından caminin avlusunda kurulan çadırda cemaatle birlikte kahvaltı sofrasına geçildi. Çadır içerisinde kurulan sofralarda; zeytin, peynir ve simitle yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Her hafta Cuma günü bir camimizde bereket sofrası kurarak burada vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Cumanın feyzinden, bereketinden istifade etmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz Kasım ayında 1 yıl olacak göreve geleli. Yaklaşık 1 yıldır yoğun bir şekilde çalışma arkadaşlarımız ve ekibimizle vatandaşlarımızın sorunlarını azaltır mıyız, eksiltir miyiz, tamamen ortadan kaldırır mıyız noktasında mücadele veriyoruz. Bunun için de özellikle vatandaşlarımızla her buluşmamızda, her fırsatta şunu söylüyorum; bize destek verin, yardımcı olun. Bu ne demek diyorlar. Belediye Başkanı her şeyi kendi görecek, kendi çözecek. İnanın bir Belediye Başkanının her şeyi kendi görmesi, çözmesi mümkün değil. Vatandaş ona destek olacak. Nasıl destek olacak? Sadece bize bildirimde bulunmanız yeterli. Örneğin buraya geldik; büyüklerimiz bize yan tarafa çöp atıldığını, düzensiz olduğunu söylüyor. Tamam, bunu yapalım, düzenleyelim, vatandaşta çöpünü atmasın. Ama bizim her şeyi görmemiz, her şeye yetişmemiz çok mümkün değil. Herkes kendi muhitinden başlayarak, kendi işyerinin, evinin önündeki eksikleri bildirirse biz de o eksikleri bir bir gideririz” dedi.

ÇÖZÜM MERKEZİ 24 SAAT HİZMETTE
1 yıllık Başkanlık döneminde iş yükünün 10 kat arttığını ifade eden Alper Taban; “Çözüm Merkezi kurduk. Adını da burası çözümün merkezi olsun diye Çözüm Merkezi koyduk laf olsun diye değil. Vatandaş arasın… Biz 24 saat esaslı çalışıyoruz. Gecenin bir vakti de arasanız telefonun başında arkadaşlarımız var. Bunları anlattıkça da vatandaşlarımız bizleri yoğun bir şekilde arayarak sorunları bildiriyorlar. Telefonun ucundaki arkadaşlarımız da hemen saha ekiplerimizi buralara yönlendirerek sorunun giderilmesi adına çalışıyor. Özellikle son süreçte yükümüz bir önceki yıla göre 10 kat arttı. Varsın artsın. Eğer bunlar belediye eliyle çözülecek işlerse biz de bunları bir bir çözelim. Çünkü sorunların ne kadar farkında olursak o kadar hızlı çözebiliriz. Ben çalışma arkadaşlarıma da bunu söylüyorum, rutin belediyecilik yapmayalım, rutinin dışına çıkalım. Yükten kaçmayız. Çok iş olsun fark etmez. Hemen programımıza alırız. Sizden tek istediğimiz, oturduğunuz yerden bu işin keyfini sürün. Belediye ile ilgili konularda 153 hattımızı arayarak bize bildirimde bulunun. Biz herkese çok yakınız. Bir işi iletmek için tanıdık birilerini bulmanıza gerek yok. Yeter ki 153 hattımıza bildirimde bulunun. Sizden bu konuda da destek beklediğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.

İNEGÖL´E GELEN HERKES İMRENSİN
Konuşmasında temizlik konusuna da değinen Taban, şöyle devam etti: “Temizlik hususunda İnegöl´de ciddi bir sıkıntımız var. Ben istiyorum ki parmakla gösterilen bir şehir olsun İnegöl. Güzel güzel mobilyalar üretiyoruz. Bakın haftaya mobilya fuarımız var, dışarıdan misafirlerimiz gelecek şehrimize. Şunu hayal ediyorum; bu şehre gelen insan imrensin. Ne kadar bakımlı, güzel bir şehir desin. Bunu başarabildiğimiz zaman o zaman en güzel işi yapmış olacağız. Burada her bireye vazife düşüyor. Bunların farkında olan insanlar zaten çevreyi kirletmiyor ama bir de etrafımıza baktığımızda, en basit örneği caminin bahçesinde sigara izmariti. Bunu biri içip buraya atmış. Bir çelişki var ortada. Bunu fark ettirmemiz lazım vatandaşlara. Yurt dışına gidiyorsunuz pırıl pırıl şehirler, caddeler, sokaklar. Çöp öbekleri görmüyorsunuz. Aynı zamanda ortada çöp konteynırları da yok. Nereye gidiyor bu çöpler, saatinde çıkıyor. Çöpler zamanında çıkarılınca kedi köpek gelip dağıtmıyor. Sigara içip de izmaritini yere atan birini görmüyorsunuz orada. Almanya´ya fuara gittik. Orada bir bölgede çok fazla izmarit gördüm yerde. Ciddi bir kirlenme vardı. Sordum neden böyle burası, Avrupa çok temiz derler dedim. Bana; sen burada ne kadar Türk yaşadığını biliyor musun dedi. Bizim bir farkına varmamız lazım meselenin. İstemeyerek yaptığımız kirletmenin farkına varmamız lazım. Bunu yaparsak biz onlardan daha temiziz.”

Konuşmanın ardından vatandaşların kendi bölgeleri ve İnegöl´e ilişkin sorun, talep ve önerilerini iletmesiyle devam eden Bereket Sofrası Buluşmasında, mahalledeki sorunlar da dile getirildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi