,
Güncel 15.02.2018 15:38:03 0

OMUZ OMUZA VERMEMİZ LAZIM

Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı´nda tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Bahadır Bayraktar güven tazeledi.

/resimler/2018-2/15/1542076077390.jpg

Mobilya Müzesi Toplantı Salonunda düzenlenen genel kurul toplantısına Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Adil Kansu, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) ve MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ ile mobilyacılar katıldı.

 

CADDEDE DÖNÜŞÜMLER BAŞLIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından divan heyeti seçildi. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, yönetim olarak yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek, “Tüm cadde esnafımızın davet edildiği yüksek katılımlı bilgilendirme ve istişare toplantısı yine burada mobilya müzesinde yapıldı. Yaptığımız istişareler neticesinde caddemizin fiziki yetersizliklerini tespit etmek ve çözüm üretmek amacıyla İnegöl´de faaliyet gösteren bazı mimar ve mühendislerle toplantılar yapıldı. Türkiye´deki bazı AVM´ler ve çarşılardan örnekler, müşterilerin beklentileri ve cadde esnafımızın da görüşleri değerlendirilerek projeye şekil verildi. Otopark, oturma dinlenme, yeme içme alanları, wcler, engelsiz standart ve düzgün kaldırımlar caddemizin eksiklikleri olarak belirlendi. Belediye Başkanımızın da ilgi gösterdiği projemiz, Proje Etüt Müdürlüğünün görevlendirmesiyle Ticari Alan Dönüşüm Projesi olarak hazırlanmaya başlanıldı. Yaklaşık 2 ay süren çalışmalar neticesinde gönüllü mimarlarımızın katkısı ve belediyemiz Proje Etüt Müdürlüğünün çalışmalarıyla yeni cadde dönüşüm avam projemiz hazırlandı. İnşallah Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle hayata geçtiğinde Türkiye´ye ilk ve örnek olmasını temenni ettiğimiz, Ticari Alan Dönüşüm projemizin şimdiden hayırlı olmasını dileriz” dedi.

YENİ YÖNETİM

Faaliyet ve gelir gider cetvelinin okunup, ayrı ayrı ibra edilmesinin ardından tek listeyle gidilen seçimde başkanlığa tekrar Bahadır Bayraktar seçilirken, yönetim kurulu üyeliklerine Enver Devrin, Hakan Cengiz, Hamit Haraslı, Hasan Karabacakoğlu, Kadir Arıcı, Metin Kocatürk, Serkan Girgin, Volkan Yaşin, Ziyat Arslan, Ahmet Arslan, denetleme kurulu üyeliklerine Ekrem Torun, Muhammet Kuştul, Şenol Ferik, Disiplin kurulu üyeliklerine ise Metin Bayram, Hayri Aktaş, Muammer Mercan, Çağlar Harun Güneş ve Turgut Gündüz seçildi.

DÜNYA PASTASINDAN DAHA FAZLASINI ALACAĞIZ

Seçimin ardından dilek ve temenniler kısmında söz alan İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, “Bizim nesil olarak tarihe şahitlik ettiğimiz günlerden geçiyoruz. Yaklaşık 100 yıl önce bu topraklarda dedelerimiz yine dünyanın bütün devletlerine karşı o gün ki ekonomik şartlardan çok dünya paylaşımı üzerine bir mücadele veriyordu. Vatanımızı kurtarmak ve Misak-i Milli sınırlarını muhafaza etmek için canla, başla mücadele etmişlerdi. Tabi o gün ki şartlarda dünya konjonktüründe hakikaten Türkiye olarak, biz onların gözünde imparatorluktan hasta adama dönüşmüştük. Ve bizim atalarımızın bakiyesi üzerinde bugün dünyanın bir sürü ülkesi, dünyanın en önemli kaynakları üzerinde merkezi konumda bir mücadele var. Bizler de kendimizi 100 yıl sonra farklı bir versiyonuyla aynı mücadelenin içinde görüyoruz. Bir yandan Afrin´deki sıcak savaş, bir yandan da dünyadaki markaların, ekonomik pastanın mücadelesi. Ama Allah´a şükürler olsun ki, o dönemle bu dönemi karşılaştırdığımız vakit, o gün kaybettiklerimizi bugün kazanma aşamasına getirmiş bir toplumuz. Aslında bu anlamda da kendimizi şanslı hissediyoruz. Biz şimdi dünya pastasından daha fazlasını almak için mücadele ediyoruz. Bizi bugünlere getiren o gün ki ve bugün ki şehitlerimize Allah´tan rahmet dileyeceğiz ve minnet borcumuzu mücadele ederek ödeyeceğiz. Bugün ki mücadelenin temelinde sivil toplum kuruluşları ile devletin tüm kurumlarının kurumsallaşmasından geçiyor. ‘Ben olayım´, ‘Benim olayım´ dediğimiz noktada ister istemez bir acziyet giriyor ve eninde sonunda bitiş oluyor. Ama biz olalım, beraber olalım dediğimiz noktada aslında bir genişlik, rahmet, bereket ve sonsuzluk geliyor. İşte bu dernekte dünya mobilya pastasından pay almak için kurulmuş bir dernek. Bu derneğin kuruluşunda Bahadır Başkanımız önderlik etti ve sizler bir araya geldiniz. Sizlerin başarınız, bizim şehrimizin ve sektörümüzün başarısı olacak. Bizlere de ne görev düşerse her zaman hazırız. Bu oluşumun başarılı ve hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İNEGÖL MOBİLYA SEKTÖRÜNE CİDDİ KATKI SAĞLAYACAK

Ertuğrulgazi Caddesi Mobilyacıları Derneği´nin ilk genel kurulunu gerçekleştirdiğini ifade eden İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, “3´ncü, 5´nci sokakta imalat yaparken bizler çocuktuk. O dönemlerde Ertuğrulgazi Caddesine gitmeye korkardık. Şimdi caddemiz uzun yıllardan beri sizin de katkılarınızla İnegöl mobilya sanayisine hizmet ediyor. İnşallah bundan sonraki hizmette daha profesyonel anlamda derneğimizin de kurulmasıyla birlikte daha ciddi birliktelik sağlanarak ve burada slaytta izlediğimiz gibi daha profesyonel yönetim şekline ulaşmış oluyor. İnşallah bu genel kuruldan sonra projeler bir bir hayata geçerek, caddemiz hem görsel anlamda hem de bu özellikle orta refüjlerin, otopark alanlarının sağlanmasıyla birlikte üyelerimizin de katkılarıyla yeni vizyonuyla caddemiz İnegöl mobilya sektörüne daha ciddi katkı sağlayacağı kanaatindeyim. Dernek başkanımız ve yönetim kurulu üyeleri kendilerinden emin bir şekilde ağır başlı olarak yönetimlerini sergiliyorlar. Biz her zaman Bahadır başkanımız ve yönetimiyle istişare halindeyiz. Her zaman yanlarındayız ve destekliyoruz. İnşallah bundan sonra da hep birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz İnegöl mobilyasını yurtiçinde ve yurtdışına en iyi şekilde tanıtmak. Yeni seçilecek yönetime de başarılar diliyorum” diye konuştu.

OMUZ OMUZA VERMEMİZ LAZIM

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün hem bir genel kurul var hem de proje tanıtımı var. Projeyi ekibimiz, Bahadır başkanımız ve yönetimiyle birlikte incelediler ve güzel bir proje ortaya çıktı. Muhakkak güzelin güzeli, iyinin iyisi var ama iyi bir proje ortaya konulduğunu düşünüyorum. Şehir bir kimlik kazanıyor ama beraberinde Ertuğrulgazi Caddesi de farklı bir kimliğe, hüviyete bürünecek. Şehrimizde ki önemli noktalar, merkezler birden fazla olsun, çoğalsın. Buraya gelecek insanlarında bu cazibe merkezi hüviyetini kazanacak olan noktaları gelsinler, ziyaret etsinler. Sonuçta dernekleşmenin de ne kadar önemli ve faydalı olduğunu aslında burada yaşayarak tatbik etmiş oluyoruz. Neden? Şimdi Ertuğrulgazi Caddesindeki her esnaf kendince bir şeyler mırıldanabilir, söyleyebilir. Ama dernekleşildi, gelindi, bizden önce Belediye Başkanımız Alinur beyle konular masaya yatırıldı, neler yapılabilir mukabilinde. Bugün olgunlaştı ve farklı bir noktaya geldi. İnşallah İnegöl´ümüzün ağır yatırımları yani yer altıyla ilgili yatırımları henüz tam manasıyla başlamış değil. Bu bölgede de yapılacak yatırımlar var. Yağmur suyu ile kanalizasyonun birbirinden ayrışması gerekiyor. Bunlarla ilgili de Büyükşehir Belediyemizin İnegöl´ü de kapsayan bir kredi başvurusu oldu. İnşallah bu çalışmalar da başlayacak. Tabi onunla birlikte bir kimlik de kazandırılabilir mi? Niye olmasın. Bunlar karşılıklı oturulup, istişare edilebilir. Öncesinde sizin bir araya gelmeniz, birlik ve beraberliği yakalayabilmeniz önemli. Mobilya da yaşadığımız birlikteliğin geldiği nokta bu. Bu birliktelikten bu sinerji doğdu. İnanın çok daha iyisi olabilir. Birbirimizi rakip görmekten öte, omuz omuza vermemiz lazım. Bir ve beraber çalışmamız lazım. Bu sinerjiyi büyütmemiz lazım diye düşünüyorum. İnegöl ayağında pek çok önemli mobilya kuruluşumuz var. Ahmet bey bunun dışarıda ki ayağını da devam ettiriyor. Gerçekten böyle parçaları birleştirdiğiniz de çok büyük fotoğraf ortaya çıkıyor. İnegöl´le birlikte ülkemizde bundan fayda sağlayacak. Bunu bugüne kadar da başardığınızı düşünüyorum. İnşallah bizde İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelenin fazlasını vermeye hazırız. Genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum. Yeni seçilecek başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

2

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

3

Yangın Kontrol Altına Alındı

4

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

5

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

6

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

7

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu