,
Spor 24.09.2018 11:37:47 0
OKÇULUK TUTKUNLARI BULUŞTU

OKÇULUK TUTKUNLARI BULUŞTU

İnegöl Belediyesi, Türkiye Okçuluk Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile birlikte 1. Bursa Kulüpler Arası Olimpik Okçuluk Şampiyonasını gerçekleştirdi. Bu sene ilki düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri düzenlenen törenle ver

Türkiye Okçuluk Federasyonu Bursa İl Temsilciliği ile İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen 1.Bursa Kulüpler arası Olimpik Okçuluk Şampiyonası Dostum tesislerinde gerçekleştirildi. Bursa Gençlik Spor Kulübü, Uludağ Gürsu Spor Kulübü, İnegöl Gençlik Spor Kulübü, Bursa Melek Okçuluk Spor Kulübü, Orhangazi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Yalova Gençlik ve Spor Kulübü ve Dostum Okçuluk branşı olmak üzere toplamda 7 kulüp ile 102 sporcunun kıyasıya yarıştığı şampiyona renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Bu sene ilki düzenlenen şampiyonada dereceye giren sporcu ve kulüplere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Bu sene birincisi düzenlenen şampiyonaya Belediye Başkanı Alper Taban, Okçuluk Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Vekili Hüseyin Günel, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, belediye meclis üyeleri, Ak Parti ilçe Başkanı Mustafa Ersan ve yönetim kurulu üyeleri, sporcular ve veliler katılım gösterdi.

/resimler/2018-9/24/1142128509814.jpg
Klasik ve makaralı yay olmak üzere 14 kategoride toplam 102 sporcunun yarıştığı şampiyonada ilk olarak Okçuluk Federasyonu Bursa İl Temsilciliği adına Hüseyin Günel söz aldı. Günel konuşmasında, “Öncelikle rahatsızlığından dolayı bu güzel organizasyona katılamayan Bursa il temsilcimiz Cengiz Algon´un selamlarını sizlere iletmek istiyorum. Bursa Okçuluk camiası olarak bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İnegöl Belediyesinin ev sahipliğinde bu yıl birincisini düzenlediğimiz Bursa Kulüpler Arası Olimpik Okçuluk Şampiyonasına 102 sporcu katılım gösterdi. Okçuluğa gönül vermiş kulüplerimizi ve sporcularımızı burada görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etti. İnegöl´de Okçuluk branşının başlaması ve yayılmasına ön ayak olan İnegöl Belediyesine de şükranlarımızı iletmek istiyorum. Böylesi güzel bir tesisi hayata geçirmeleri de doğa sporları tutkunları için büyük bir şans. Dostum çatısı altında hayat bulan bu tesis Bursa ve İnegöl için büyük bir kazanç. Ata sporumuz Okçuluğun gelişmesi için çaba gösteren Belediye Başkanımıza ve ekibine sonsuz başarılar diliyor, hepinize bu güzel günde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

“DOSTUM´UN HER ALANDA YER ALMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bugün hep birlikte ayrı bir gururu yaşadıklarını belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Bugün Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tesislerindeyiz. Burada birçok branşla hizmet etmeye çalışıyoruz. Kıymetli belediye başkanımız Alinur Aktaş döneminde başlayan, daha sonrasında ise gelişerek, parlayarak yoluna devam eden Dostum. Dostumun her alanda yer almasını, markalaşmasını ve bünyesindeki branşlarıyla daha da iyi yerlere gelmesi için uğraş veriyoruz.”

TEKNOFEST İSTANBUL´DA İNEGÖL´Ü TEMSİL ETTİK
Teknofest İstanbul´da yer aldıklarını ifade eden Taban, “Bugün sona erecek Teknofest İstanbul´a (İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali) değerli hocalarımızı göndererek hem paramotor hem de paratrika alanında uçuşlarını sağladık. Gerçekleştirdiğimiz bu tür faaliyetler ile İnegöl´ü temsil ederken ayrıca gençlerimize örnek olmak istiyoruz onların daha iyi yetişmelerini, iyi alanlarda bulunmalarını arzuluyoruz. Şehrimize ve ülkemize değer katacak, faydalı olacak içerisinden yıldızlar çıkaracak gençlerimizi kazandırmak istiyoruz. Bunun için bu konuda gerçekten heyecanlıyız ve azimliyiz. Onlar için en iyi imkanları oluşturmak istiyoruz” dedi.

ALTERNATİF SPOR DALLARININ MERKEZİ DOSTUM
Dostum deyince alternatif spor branşlarının akla geldiğini belirten Taban, “Alternatif spor dallarının merkezi olmayı hedefleyen Dostum içerisinde sivil Havacılık, yamaç paraşütü, okçuluk, doğa yürüyüşü, kampçılık, foto safari, bisiklet, oryantiring, balıkçılık, atv safari, motocross, off road ve deniz bisikleti olmak üzere toplam 13 branş mevcut.”

“OKÇULUK BİZLERİN ATA SPORU”
1.Bursa Kulüpler arası Olimpik Okçuluk Şampiyonasını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Taban, “Okçuluk bizlerin ata sporu. Bunu hem tanımak ve tanıtmak, gelecek nesillere aktarmak adına da bu gayretin içerisinde olmaya devam edeceğimizi de buradan ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

“DOSTUM BİR TURİZM DEĞERİ”
Dostum bir Turizm değeri olduğuna da vurgu yapan Taban, “ Bu şehirde Sanayi ve Tarım gerçeği var. Bu şehirde turizminde gelişmesini de istiyoruz. Turizmin gelişmesi açıdan da bizlere bu kapıyı açacak olanında Dostum olduğunu düşünüyoruz. Pek çok organizasyonumuzla bu güzel mekanda misafirlerimizi ağırlayarak, onları en mutlu şekilde buradan uğurlayarak hem şehrimizi hem de dostum markamızı tanıtmaya devam edeceğiz. Son olarak bu güzel organizasyona katılan kulüplerimizi, tüm sporcu kardeşlerimizi kutluyor, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından kategorilerinde dereceye giren sporculara ödülleri takdim edilirken, Başkan Taban ve beraberindekiler ok atmayı da ihmal etmedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

2

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

3

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

4

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

5

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

6

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

7

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı