,
Güncel 24.11.2018 14:18:15 0
ÖĞRETMENLER, ÖĞRETMENLERİMİZ

ÖĞRETMENLER, ÖĞRETMENLERİMİZ

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

 

Açıklamasında Atay;

 

 

 

24 Kasım 1928´de Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ün Millet Mektepleri´nin Başöğretmen´liğini kabul etmesi nedeniyle 1981´den beri “24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ” olarak kutlanmaktadır.

 

Türkiye Cumhuriyeti´nin temeli; kültür, sanat, eğitim ve bilime dayanmaktadır. Eğitim, Atatürk Devrimi´nin en önemli unsurudur. Eğitimin, laik ve bilimsel olması bu nedenle yaşamsal değerdedir. Cumhuriyetin özgür, akılcıl yani "fikri hür, irfanı hür nesiller" yetiştirme hedefini gerçekleştirecek kişiler de elbette ki ÖĞRETMENLERdir.

 

Büyük Atatürk´ün Kurtuluş Savaşı´nın en buhranlı dönemlerinde bile öğretmenlerle toplantılar yapmış olması, Türkiye Cumhuriyeti´nin geleceğini inşa etmede bu kesime duyduğu güvenin açık kanıtıdır.

 

Cumhuriyetin iki bakanlığının adının başında "Milli" ifadesi bulunmaktadır. Ancak, eğitim sistemi siyasi iktidarların elinde yapboza dönüşmüş, sistem milli olmaktan çıkarılmış, siyasi iktidarların amaçlarına hizmet eder hale getirilmiştir. Atatürk Devrimi´nden ve kazanımlarından intikam almak duygusuyla hareket eden siyasiler, laik ve bilimsel eğitim başta olmak üzere Cumhuriyetimizin değerlerini yok etmişlerdir.

 

Bu süreçte en büyük zararı elbette gelecek nesiller ve Milletimiz görmüştür. Siyasilerin uygulamaları, ulusal geleceğimiz bakımından özel öneme sahip öğretmenlerimizi de olumsuz etkilemektedir. Dedi.

 

Öğretmenlerimizin maddi sorunlarının farkındayız. Bununla birlikte, Büyük ATATÜRK´ün atfettiği, toplumsal önemin yine siyasi iktidarların politikaları neticesinde yok olduğunu da üzülerek yaşamaktayız. Bir kariyer ve uzmanlık mesleği olan öğretmenlik, toplumsal statü açısından itibarsızlaştırılmıştır. Atatürkçü Düşünce Derneği´nin Cumhuriyeti yeniden inşa etme mücadelesinde, öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir. Atatürkçü Düşünce Sistemi´nin uygulamaya konmasıyla öğretmenlerimizin sorunları çözülecek ve toplumsal statüleri hak ettiği konuma tekrar yükseltilecektir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Hayatımın renkleri resim sergisi

2

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

3

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

4

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”

5

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

6

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında

7

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’