,
Güncel 8.04.2021 09:45:00 0
Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

Nisan Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

.

İnegöl Belediyesi, Nisan ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü yapıldı. 17 gündem ve 1 takrir maddesinin görüşülerek karara bağlandığı mecliste, 2020 yılı faaliyet raporu da oylamaya sunuldu. Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edilirken; meclis komisyonları, encümen üye seçimleri ve meclis divan seçimleri de bu toplantıda yapıldı.

İnegöl Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısı, Çarşamba günü 14.30’da Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yapılan mecliste 17 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 18 madde görüşülerek karara bağlandı.

FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ

Meclisin başlangıcında bir konuşma yapan Başkan Alper Taban, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yağmur nedeniyle yaşanan dere taşkınları ve devam eden MODEF fuarına değinen Taban, tüm mobilyacılara ve esnaflara hayırlı işler dileklerini iletti. Daha sonra AK Partili meclis üyesi Abdullah Akşeker, Denetleme Kurulu Raporunu okudu. İmarla ilgili maddelerin görüşülmesiyle devam eden meclisin 14. Maddesinde ise 2020 yılı faaliyet raporu masaya yatırıldı. Bu maddenin görüşülmesi sırasında Meclis Başkanlık koltuğuna Meclis 1. Başkanvekili Erdal Akkaya oturdu. Başkan Alper Taban ise görüşmeleri meclis üyeleri ile birlikte takip etti. Burada bir konuşma yapan Başkan Taban, “Hepimizin için zor bir yıl oldu. Tüm zorluklara rağmen hedeflerimize ulaşmak için hamleler yapmaya çalıştık. Yaptıklarımız, yapamadıklarımız var. Bazen projelerin toplantıları bile uzun sürdü. Hedefimiz; yüzde 50 oranında yatırım yapmaktı, fakat yüzde 40’larda kaldı. Allah nasip ederse inşallah bu yıl içerisinde bunu telafi edeceğiz. Şuanda yüzde 28 bandında ilerliyoruz. Bu yıl Allah nasip ederse 96 Milyon TL sermaye yatırımını öngörüyoruz” dedi.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

AK Partili üye Abdullah Akşeker’in faaliyet raporuna ilişkin konuşmasının ardından, MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç ve CHP Grup Sözcüsü Erkan Dönmez de grubu adına görüş ve önerilerini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKANVEKİLİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ SEÇİLDİ

Toplantının son 3 maddesinde ise encümen üyeleri, divan üyeleri ve ihtisas komisyonlarının üye seçimi yapıldı. Kapalı oylama ile yapılan oylama sonucunda Meclisin 1. Başkanvekili AK Partili üye Erdal Akkaya oldu. İkinci Başkanvekili olarak ise Turgay Yel seçildi. Belediye Encümen üyelerinin seçimi de kapalı oylama usulüyle gerçekleştirildi. Belediye Encümen Üyeliklerine; Esra Leblebici, Kemal Kaya ve Ayhan Güleç seçildi.

İHTİSAS KOMİSYONLARI ÜYELERİ BELİRLENDİ

Encümen üyelerinin de belirlenmesinin ardından ihtisas komisyonlarının üye seçimleri açık oylama ile gerçekleştirildi. 6 komisyonu bulunan meclise, Başkan Alper Taban’ın teklifi ile 7’nci komisyon olarak Kadın, Aile ve Sosyal Hizmetler Komisyonu da ilave edildi. 7 komisyonun üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

Plan Bütçe Komisyonu; Abdullah Akşeker, Yunus Keser, Kemal Kaya, Ömer Çakır, Regaib Korkmaz.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu; Turgay Yel, Muhammet Ergün, Hüseyin Çiğdem, Mevlüt Akbay, Dursun Öztürkoğlu.

Çevre Sağlık Komisyonu; Merve Haraslı, Burcu Keskin, Mehmet Aydın, Sedat Eceryıldız, Erkan Dönmez.

Kültür ve Sanat Komisyonu; Esra Leblebici, Mürsel Avaşar, Selim Emre Aydın, Fahrettin Baykan, Ergün İlçin.

Ulaştırma ve Trafik Komisyonu; Eyüp Beyhan, Recai Baykan, Mahmut Özkan, Cavit Dülger, İsmail Karaman.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Komisyonu; Selahattin Külcü, İhsan Alper Alaaddinoğlu, Cemal Aktürk, Fahrettin Baykan, Önder Özer Erdoğmuş.

Yeni kurulan Kadın, Aile ve Sosyal Hizmet Komisyonu üyeliklerini ise Esra Leblebici, Merve Haraslı, Burcu Keskin, Mevlüt Akbay ile Fahrettin Baykan oluşturdu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

2

Yangın Kontrol Altına Alındı

3

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

4

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

5

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

6

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

7

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı