,
Güncel 9.04.2018 10:49:42 0
NAİRE ÇİKAYEVA ANADOLU LİSESİNE ULUSAL GÖREV

NAİRE ÇİKAYEVA ANADOLU LİSESİNE ULUSAL GÖREV

ÜLKEMİZİ PİSA SINAVINDA TEMSİL EDECEK OKULLARDAN BİRİSİ DE NAİRE ÇİKAYEVA ANADOLU LİSESİ OLDU Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık...

ÜLKEMİZİ PİSA SINAVINDA TEMSİL EDECEK OKULLARDAN BİRİSİ DE NAİRE ÇİKAYEVA ANADOLU LİSESİ OLDU
Açılımı “Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı” olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır. PISA´nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.
PISA´da zorunlu eğitimin sonunda örgün eğitime devam eden 15 yaş grubundaki öğrencilerin; Matematik okuryazarlığı, Fen Bilimleri okuryazarlığı ve Okuma Becerileri konu alanlarının dışında, öğrencilerin motivasyonları, kendileri hakkındaki görüşleri, öğrenme biçimleri, okul ortamları ve aileleri ile ilgili veriler toplanmaktadır. Küreselleşen dünyamızda, eğitim alanında yapılan ulusal değerlendirme çalışmalarının yanı sıra, uluslararası düzeyde konumumuzu belirlemek amacıyla eğitim göstergelerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle belirli referans noktalarına göre ülkemizin eğitim alanında hangi düzeyde olduğunun, giderilmesi gereken eksikliklerin ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesidir.
Ülkemiz de OECD üyesi olarak, eğitim düzeyinin yükseltilmesi amacıyla bu araştırmaya katılmaktadır. PISA´da; çoktan seçmeli, karmaşık çoktan seçmeli, açık uçlu, kapalı uçlu gibi değişik soru türleri kullanılmaktadır.
PISA sınavına katılacak okullar nüfus yoğunluğuna göre ayrılan 12 bölge içerisinden 15 yaş öğrenci çağ nüfusu oranına göre her okul türünden rastgele seçilmektedir. Bu okullar içerisinden de 15 yaş grubundan rastgele öğrenciler belirlenmesi yoluyla öğrenciler seçilmektedir.
Okul Müdürü Cavit YAKŞİ:
Her Şeyden önce NAİRE ÇİKAYEVA ANADOLU LİSESİ olarak İnegöl´ü Bursa´yı ve Ülkemizi PİSA´ da temsil ediyor olmanın gururunu yaşadığımızı ifade etmek istiyorum.
2018 yılı PİSA uygulamasına ilimizden beş okul ,ilçemizden ise Naire Çikayeva Anadolu Lisesi olarak tek okul katılmaktayız. Ekim ayından bu güne yoğun bir süreçten geçtik. Okul müdürü ve görevli koordinatör öğretmenlerimiz Antalya ‘da eğitime tabi tutuldular. Devam eden süreçte öğrencilerin motive edilmesi çalışmaları yaptık. Okulumuzun her yanına afişler pankartlar astık. Öğrencilerimize özel tişörtler yaptırdık. Ayrıca öğretmen ve öğrenci bilgilendirme ve motivasyon çalışmaları yaptık .
Bu çalışmalar esnasında İl ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz tarafından sürekli desteklendik. Özellikle ilçe milli eğitim müdürümüz Fatih Bilican´a konu ile ilgili şube müdürlerimiz Ali Doğru ve Ayfer Er´e maddi ve manevi anlamdaki desteklerinden dolayı okulum adına şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bilgisayar laboratuarlarını bizim için düzenleyen ve sınavda bizi misafir edecek olan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yazdan Taşdemir´e ve atölye öğretmenlerine teşekkür ediyorum. Ayrıca ekim ayından bu yana hafta sonu ve gece gündüz demeden çalışan matematik öğretmenimiz Serdar Doğan´a, Edebiyat öğretmenimiz Gülistan Sarıkaya´ya, Fizik öğretmenimiz Engin Sıtkı Demiral´a ve Bilgisayar Formatör öğretmenimiz Mustafa Ünsal´a özellikle teşekkür ediyorum.
Çalışmalarımız esnasında bize rehberlik amacıyla ziyaretimize gelerek bizleri onurlandıran Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Eğitim Psikolojileri Daire Başkanımız Seyit Ahmet Kayhan beyefendiye ve Eğitim Politikaları İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Hüseyin Uz beyefendiye şükranlarımızı sunarım.
Umuyorum ki PİSA´da Türkiye´deki en başarılı okullardan biri olacağız. PİSA milli takımında yer almaktan onur ve gurur duyuyoruz.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican konuşmasında;
Naire Çikayeva Anadolu lisesi PİSA gurubunun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. PİSA´nın ülkemiz için önemli bir uygulama olduğunu bu konuda ilçe milli eğitim müdürlüğü her türlü desteği verdiklerini belirtti. PISA sınavı sonunda ki değerlendirme raporu sonucunda Milli Eğitim Bakanlığımızın politikalarını gözden geçirdiği veya yenilikler revizyonlar yaptığı bilinmektedir. Naire Çikayeva Anadolu lisesinin başarı çıtasını her geçen gün yükselten ve bu konuda gayret gösteren okullarımızdan biri olduğunu belirterek PISA sınavında başarılar diledi . PISA sınavında Matematik Fen Bilimleri Türkçe derslerinden yazılı sınava ve Bilişim Teknolojilerinden uygulama sınavına katılacaklarını bu sınavlardan sonucunda en iyi dereceyi elde edeceklerini biliyorum. Dedi.
Öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek öğrencilere çeşitli ikramlarda bulundu. Öğrenciler de PİSA takım kaptanı olarak gördükleri milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine üzerlerinde isimleri yazılı tişörtleri ve çiçekleri hediye ettiler.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

2

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

3

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den

4

Okul Sporları Yarışmasında İnegöl Belediyespor Farkı

5

İnegöl’de 23 Nisan Bir Başka Güzel

6

İnegöl Arıcılığında Yeni Dönem Başladı

7

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı