,
Güncel 5.12.2019 14:52:00 0
MOBİLYANIN MERKEZİ İNEGÖL OLACAK

MOBİLYANIN MERKEZİ İNEGÖL OLACAK

Ayrıntılar>>>

Türkiye´nin ocak-kasım dönemindeki mobilya, kağıt ve orman ürünleri dış satımı 2018´in aynı dönemine göre yüzde 9,91 artarak 5 milyar 7 milyon 810 bin dolar oldu.

Konu ile alakalı açıklamalarda bulunan İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan Türkiye´nin ocak-kasım dönemindeki mobilya, kağıt ve orman ürünleri dış satımı 2018´in aynı dönemine göre yüzde 9,91 artarak 5 milyar 7 milyon 810 bin dolar olması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Dünya Mobilya Merkezi İnegöl Olacak

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ayhan, “Türk mobilyası her geçen gün tasarımlarıyla, sunumuyla, fabrikaları ile kendini dünya kabul ettirmeye başladı. Bir Türk mobilya portföyü hikayesi dünyada yazılıyor. Burada bütün Türkiye genelindeki üreticilerimizin emeği var. Fakat bu işin lokomotifi İnegöl olarak görüyoruz. Çünkü hakikaten bu mesleğe her şeyini veriyor arkadaşlarımız. Kazandığını tekrar mesleğine yatırıyor. Fabrikalar yapıyor, makineler yapıyor, AR-GE tesisleri yapıyor, showrumlar, fuarlar ve dünya fuarları yapıyor. Bunlar kolay işler değil. Ufak sermayelerle büyük bir kartopu oluşumunu hep birlikte izliyoruz. Ben öncelikle bu milli kahraman olarak gördüğüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Bir ilçede bir destanın yazılışı, bir mesleğin dünyaya kabulünü biz hem yaşayarak hem görerek hep birlikte bunun hikayesinin tadını çıkarıyoruz. Tabi artık bunun meyvelerini toparlama zamanı geldi. Bu artışları daha fazla göreceğiz. %100 artışlar, %200-%300 artışlar olacak ve dünyanı en önemli mobilya üretim merkezlerinden biri Türkiye olacak. Ve bunun başını da İnegöl çekecek. Çünkü bizde bu heyecanlı ve genç arkadaşlarımız, artı bu tesislerin temellerinin atılması ile birlikte bir çok ihtiyaca cevap verecek kapasiteye ulaştıktan sonra dünyanın sayılı alıcılarının İnegöl´ü ziyaret ettiği ve her şeyi ile hazır olan mobilya sanayi olduğunu görecekler” dedi.

Yılmak yok yola devam diyeceğiz

Konuşmalarını sürdüren Ayhan, şu şekilde konuştu;“Biz de yöneticiler olarak elimizden geleni yapıyoruz. 10 Gün önce arkadaşlarımız ile birlikte Hindistan Mumbai´de fuar açtık. Çin´e gidiyoruz, Amerika´ya gidiyoruz, İtalya´ya gidiyoruz, Almanya´ya gidiyoruz, İstanbul Fuarı, İnegöl Fuarı… Dünyayı geziyoruz. Yani bunların hiçbiri kendiliğinden olmuyor. Çok büyük bir mücadele var. Tasarımcılarımız, pazarlamacılarımız, yurt dışı pazarlamacılarımız var ve hepsinden önemlisi heyecanlı, girişimci genç arkadaşlarımız var, yöneticilerimiz var.İşte bu gelinen noktanın bir kısmı. Ve ben bunun çok daha artarak ileriye gideceğinden şüphem yok. Çünkü biz doğru yoldayız. Hedefimizden sapma yok. Kendimizi daha fazla anlatacağız, kendimizi daha fazla  tanıtacağız, daha kaliteli ürünler yapacağız. Ürünlerimizin arkasında olacağız ve yılmak yok yola devam dedikleri gibi, bizde mesleğimizde yılmak yok yola devam diyeceğiz”

Ekonomiye odaklanmak lazım

Ayhan, devamında ise; “Bazen dünya genelinde ekonomik sıkıntılar olabiliyor. Bu her zaman olacak. Bugün de olabilir, yarın da olabilir ama biz bunlara hazırlıklı olacağız. Biz yine işimizi düşüneceğiz, işimize bakacağız. Denizde ne kadar hırçın dalgalar olursa olsun birkaç gün içerisinde yine durgunlaşır. Bizim ekonomimizde bazen dalgalanacak, bazen de durulacak. Bazen virajlı yollarımız olacak, bazen düz yollarımız olacak. O zaman gaza basacağız. Şimdi biraz dikkatli olmamız gereken dönemler olabilir. Ama inanıyorum ki 2020 yılı iyi geçecek. Seçim atmosferleri de bitti. Ekonomiye dönmek lazım, odaklanmak lazım”

Güzel alışverişler olacak

Son olarak İstanbul fuarına değinen Ayhan; “İstanbul Fuarı´da hem Türk mobilyacısı için hem İnegöllü mobilyacılar için senenin ilk fuarı olacak. Bu arada güzel alışverişlerin, güzel sunumların olacağına eminim. İnşallah 2020 sezonunu da daha büyük rekorlarla kapatırız. Şimdiden ben emeği geçen yönetici arkadaşlarımıza, üretici arkadaşlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum” Diyerek sözlerini tamamladı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı

2

Mobilyanın Başkentinde Şölen Başladı

3

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

4

İnegöl Rumeli derneğinden kafkasspor'a ziyaret

5

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan İnegöl'ün il olması açıklaması

6

İnegöl'de bir kedi katliamı daha

7

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den İnegöl'e Müjde