,
Güncel 18.01.2018 17:24:14 0
MOBİLYA´NIN NABZI İNEGÖL´DE ATIYOR

MOBİLYA´NIN NABZI İNEGÖL´DE ATIYOR

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, (İTSO) Türkiye´nin önde gelen mobilya üreticilerine ev sahipliği yapan İnegöl´de, sektörün en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. İTSO Başkanı Metin Anıl, katma değeri yüksek olan mobilya sektörünün ülke ekonomisine olan

 

Metin Anıl, mobilya sektörünün İnegöl´de yaklaşık 100 yılı aşkın geçmişe sahip olduğunu belirterek, 1890 yılında kurulan İTSO´nun da, sektöre ilk günden itibaren katkı sunduğunu vurguladı. Geçmiş yıllarda atölye tarzı yapılan mobilya üretiminin, 1970 yılların sonunda İnegöl´de başlayan sanayileşmeyle doğru orantılı şekilde geliştiğini ifade eden Metin Anıl, “İnegöl´de kurulan birinci OSB´de mobilya firmalarına yer verdik. Süreç içinde mobilya sektörünün üretim alanına çözüm bulmak için Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas OSB´yi kurduk” dedi. Anıl, mobilya sektörünün tanıtımı için MODEF Fuarcılık Şirketi´nin kurulmasına destek verdiklerini ve halen şirketin ortağı olduklarını da söyledi. Yaklaşık 10 yıl önce İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu´nu kurarak sektöre desteği sürdürdüklerini ifade eden Başkan Anıl, sektöre verdikleri diğer destekleri de şöyle sıraladı.

“Mobilyacılarımızın daha kolay dış ticaret yapmaları için İnegöl Gümrüğü´nün kurulmasına öncülük ettik ve eski hizmet binamızı gümrüğe tahsis ettik. Milano´na da düzenlenen dünyanın en büyük fuarına her yıl özel uçak kaldırıyoruz. Diğer yurt dışı fuarlar için ticari heyet gezileri düzenliyoruz. Firmalarımızın KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığı desteklerinden yararlanmaları için odamızda temsilciler açtık. Sektöre reklam desteği veriyoruz. Odamız bünyesinde yaptığımız konferans, panel ve eğitim seminerleri ile sektörün ufkunu açıyoruz.”

İTSO´nun verdiği destek sayesinde İnegöl mobilya sektörünün ivme kazandığını da ifade eden Başkan Metin Anıl, sektördeki firmaların özverili çalışmaları da buna eklenince İnegöl´ün Türkiye´nin mobilya başkenti haline geldiğini belirtti. Başkan Anıl, Türkiye´deki mobilya üretiminin yüzde 30´unun, ihracatın da yüzde 15´inin İnegöl´de gerçekleştirildiğini, İnegöl´de sektörün cirosunun yaklaşık 1,5 milyar dolar olduğunu, yıllık ihracatında 400 milyon dolar olduğunu sözlerine ekledi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 14.1 ° / 9.4 ° Şiddetli yağmurlu
1

Yeniceköy Mahallesinde Yeni Yollar Açılıyor

2

439 Üyeden 47 Milyon $ İhracat

3

İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü belli oldu

4

İnegöl'de işçiler için yürüdüler

5

Hayatımın renkleri resim sergisi

6

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

7

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz