,
BELEDİYE365 14.04.2023 16:49:58 0
MİNİK ÇEVRECİLERDEN BELEDİYEYE ZİYARET…

MİNİK ÇEVRECİLERDEN BELEDİYEYE ZİYARET…

MİNİK ÇEVRECİLERDEN BELEDİYEYE ZİYARET…

Çevre ve Geri Dönüşüm Projesi kapsamında Sivas Belediye Başkanı Kayhan Işık’ı makamında ziyaret eden öğrenciler çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Şeyh Şamil İlkokulu, Mimar Sinan İlkokulu, Hayırsever Lütfü Abay İlkokulu ve Kızılırmak İlkokulu öğretmenleri ve öğrencilerinden oluşan ekip Çevre ve Geri Dönüşüm Konulu Proje kapsamında Sivas Belediyesini ziyaret etti.



Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık ile bir araya gelen ekip proje kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.


Öğrencilerin çevre konusunda bilinçli yetişmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Kayhan Işık, “Kaynaklarımız oldukça sınırlı, bu konuda bilinçlenmemiz gerekiyor. Bu kapsamda İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından birçok farkındalık çalışması yapıyoruz. Bunun ilk adımı okullarımızda gerçekleştirdiğimiz seminerler. Seminerlerde öğrencilerimizle buluşarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar hakkında bilgiler veriyoruz.” dedi.


Başkan Yardımcısı Işık, “İl genelinde ambalaj atıklarının geri dönüşüme kazandırılması, atık pil, bitkisel yağ ve tarihi geçmiş ilaçların toplanması gibi çalışmaların devam ediyor. Ayrıca tıbbi atıkların sterilizasyonu, kullanılmış giysi, elektronik atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile ülke ekonomisine de katkı sağlamış oluyoruz. Diğer yandan çöp alanlarında bulunan metan gazının elektrik enerjisine dönüştürülmesi ile 12 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede üretim yapılmakta.” dedi.


Başkan Yardımcısı Işık, duyarlı davranışlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.


Sivas,Sivas Belediyesi
belediye365.com

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Pazar 17 ° / 6.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.4 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Salı 22.5 ° / 6.7 ° Güneşli
1

Bursa uludağ'da lapa lapa kar yağıyor

2

Saadet Partisi ziyaretlerini sürdürüyor

3

İnegölspor Kongresi İçin Tarih Belli Oldu

4

Gençlerin Yeni Mekanı: Yeni Yaşam Alanı Nöbetçi Kitaphane

5

Mustafa Bozbey sözünü tuttu

6

52 orduspor kafkasspor'u penaltı atışlarında devirdi

7

Bozbey müjdeyi verdi! Parkomat ücretsiz oldu