,
Güncel 9.01.2018 15:51:15 0
‘MEDYA´ DEMOKSİDE KİLİT ÖNEME SAHİPTİR

‘MEDYA´ DEMOKSİDE KİLİT ÖNEME SAHİPTİR

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, gazetecilerin çalışma haklarına önemli iyileştirmeler getiren ve sosyal haklarını güvence altına alan 212 sayılı yasanın kabul edilmesinin yıl dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı

 

Hüseyin Şahin mesajında, basın ve ifade özgürlüğünün, halkın haber alma hakkıyla birlikte geliştiği ortamlarda, medya organlarının vatandaşlara tüm gelişmeleri doğru aktarmasının, kamuoyunun bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde kilit bir rol oynadığını söyledi. Milletvekili Şahin, gazetecilerin her türlü sıkıntı ve zorluğa karşı büyük bir özveriyle mesleklerini icra ettiğini belirterek, “Yaşadığımız toplumla birlikte dünyadaki gelişmeleri bizlere ulaştıran gazetecilerin çalışma ve sosyal haklarının korunması, daha iyi imkânlara ulaştırılması önem taşımaktadır” dedi.  

Teknolojik gelişmelerle birlikte her geçen gün daha da çeşitlenen, etki alanı ve sorumluluğu artan medyanın halkı temsil ettiğini söyleyen Milletvekili Şahin, basının bu yönü ile devlet ile halk arasında bağ kurduğunu vurguladı. Milletvekili Hüseyin Şahin şunları söyledi:

                “Medya, iletişimin en temel taşlarından biri ve demokratik sistemin vazgeçilmez unsurlarındandır. Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynar. Bireyin haber alma hakkını sağlar ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapar.

                Çağın en dinamik mesleklerinden olan gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir misyonu bulunmaktadır. Ülkemizin demokratikleşmesi, gelişmesi ve halkın bilinçlendirilmesi noktasında olduğu kadar, kurumlarla vatandaşlar arasında önemli bir köprü olması bakımından basınımızın büyük görev üstlendiği bilinen bir gerçektir.

                İlkeli ve tarafsız yayın anlayışından taviz vermeksizin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak çok önemli bir görevdir. Gazeteciler meslekleri gereği her zaman her yerde zor şartlarda çalışmayı ilke edinerek, hiç bir zaman yılmadan, usanmadan görevlerini ifa etmektedirler. Bu güzide ve meşakkatli mesleği ve medya camiasını, her zaman takdir ve saygıyla izlemeye devam etmekteyiz.

                Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmıştır. Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışıyla, kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan medya, farklı görüşlerin seslendirilmesine de imkân sağlayarak, toplumu düşünmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendiriyor.

                Yerel basınımız da; ilimizde, ülkemizde ve dünyada olan gelişmeler konusunda Bursa halkını bilgilendirmekte, vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi yaparak, ilimizin kültürel, sosyal, turizm ve ekonomik gelişiminde etkin bir rol üstlenmektedirler.

                Bu duygu ve düşüncelerle, kamuoyunun aydınlatılması, vatandaşlarımızla kamu kurumları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve kamu hizmetlerinde etkinliğin sağlanması konularında önemli katkıları bulunan basın mensuplarının bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık mutluluk ve başarılar diliyorum.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

Eroğlu; Ceketimizi koysak kazanırız devri bitti

2

İnegöllü Tır sürücü Alanya'daki kazada hayatını kaybetti

3

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

4

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”

5

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

6

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

7

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi