,
Güncel 5.01.2018 11:33:17 0
MARKA OLACAĞIZ

MARKA OLACAĞIZ

İnegöl Kaymakamlığı ve Uludağ Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (UKAM) tarafından BEBKA´ya sunulan proje kapsamında kurulan "Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi" organik ürünleriyle şehre açıldı.

 

 

 

 

 

İnegöl´e bağlı Saadet, Bahçekaya, Mesruriye, Hamamlı, Hilmiye ve Gündüzlü mahallesinde ikamet eden 173 kadın üyenin bulunduğu kooperatifin restoranında birbirinden güzel organik ürünler damak zevkine hitap ediyor.

 

173 KADININ GÜÇ BİRLİĞİ

Oylat Boğazı Köyleri ve Mahalleleri Kadın Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nurcan Yılmaz, kooperatifin 173 kadının bir araya gelmesiyle oluştuğunu belirterek, “Bir yıldan bu yana faaliyetteyiz. Kadınlarımızın yaptığı ürünleri lokantamızda müşterilerimize sunuyoruz. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Özellikle köy kahvaltısında olumlu tepkiler alıyoruz. Bu lokantada servis ettiğimiz ürünlerin hepsi organik ve kendi üretimimiz. Salça, domates, biber, çeşitli reçeller yapıyoruz. Oldukça stokumuz var” dedi.

 

Üretilen ürünlerin perakende satışını yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “Toptan satış yapacak seviyede değiliz. Şuan emekliyoruz diyebiliriz. Sektörel bazda bir kirlilik var. Yani bazı kadın girişimciler tarafından yapılan ürünler ne kadar el yapımı veya organik tartışılır. Biz organik ürünlerimizle bu anlamda sıyrılıp yükselmek istiyoruz. Turizm bölgesinde faaliyet gösteriyoruz. Marka olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Değil köylerin bir araya gelmesi, bir köyün bile bir araya gelmesi çok kolay değildi. 6 köy kadınlarının bir araya gelmesi büyük başarı. Ürünlerimizin pazarlama noktasında bir sorunumuz yok. İşimizi doğru yapıyoruz. Lokantamızda 150 kişiyi aynı anda ağırlayabiliyoruz” şeklinde konuştu.

 

600 KİŞİYE EKMEK KAPISI

Bu sektörden yüzlerce kişinin ekmek yediğini ifade eden Yılmaz, 173 kadının ailelerini de eklendiğinde 600 civarında kişinin bu kooperatiften yararlandığını söyledi.

 

YAŞAM MERKEZİ OLACAK

İnegöl halkının oldukça güzel vakit geçirebileceği bir yere sahip olduklarını belirten Yılmaz, ilerleyen yıllarda projeyi büyüterek, bu bölgeyi yaşam merkezi haline getireceklerini de sözlerine ekledi.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı

2

Mobilyanın Başkentinde Şölen Başladı

3

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

4

İnegöl Rumeli derneğinden kafkasspor'a ziyaret

5

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan İnegöl'ün il olması açıklaması

6

İnegöl'de bir kedi katliamı daha

7

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den İnegöl'e Müjde