,
Güncel 14.06.2018 20:35:35 0
İNEGÖL BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR

İNEGÖL BÜYÜRSE TÜRKİYE BÜYÜR

İnegöl Manav-Yörük-Muhacir Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği, üyelerine yönelik bin 500 kişilik iftar programı düzenledi.

Vizyon Balo Salonu´nda düzenlenen iftara ilçe protokolünün yanı sıra çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

TÜRKİYE DÜNYA LİDERİ OLURSA TÜM DÜNYA HUZUR BULUR

Yemeğin ardından bir konuşma yapan İnegöl Manav-Yörük-Muhacir Türkmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Erdoğan Kızmaz, “Ramazan ayı paylaşmanın, aynı duyguları yaşamanın, kardeşliğin, birlikte olmanın, bir olabilmenin tezahür ettiği, on bir ayın sultanı mübarek ayımızdır. Bizler de, her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz iftar yemeğimiz ile birlikte olmayı, paylaşmayı, kardeşliği daha da güçlendirmeyi amaçladık.  Türk Milleti olarak binlerce yıllık tarihimizde, her zaman bayrağımızın dalgalanmasını, ezanlarımızın susmamasını canımız pahasına savunan bir milletiz. Ülkemizin birliğini, beraberliğini, kardeşliğimizi her daim her şeyin üstünde tutan nesillerin torunlarıyız. Bayrağımız inecekse, ezanlarımız susacaksa, ‘Ya şehit ol, ya gazi ama düşmanı yenmeden gelme" diyen anaların çocuklarıyız. Dünyada her zaman, mazlumun, mağdurun, kimsesizin yanında olmayı insanlık gereği olarak kendine görev edinmiş bir milletiz. Manavlar Derneği olarak, İnegöl´de 10 yıldır bu duygu ve düşüncelerle sivil toplumculuk yapıyoruz, Değerlerimizi, kültürümüzü yaşama ve yaşatma gayreti içindeyiz. 280 bin İnegöllü hemşerimizle, 81 milyon vatandaşımızla, her daim kardeşliğimizi ön planda tutarak, İnegöl´de Ensar olmanın verdiği sorumluluk duygusu ile İnegöl büyürse, Bursa büyür, Türkiye büyür, Türkiye de güçlü olup dünyada lider ülke olursa, tüm dünya huzur bulur anlayışındayız. Çünkü başka bayrak, başka Türkiye yok... Bu duygu ve düşüncelerle, iftar programımıza katılımlarınız için, çanaklarımıza birlikte kaşık sallamaya geldiğiniz için, en önemlisi de Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.´ sözü doğrultusunda da bizlere sevap kazandırdığınız için hepinizden Allah razı olsun, iyi ki varsınız. İftar programımızın gerçekleşmesinde emek veren, destek olan, Kur´an okuyan, dua eden, ilahi söyleyen, köy köy davetiye dağıtan, tüm arkadaşlara huzurunuzda teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. İftar programımıza katılarak bizleri onurlandıran siz değerli misafirlerimize de ayağınıza sağlık diyorum, sizlerden de Allah razı olsun, hepimizin tüm İslam âleminin de mübarek Ramazan Bayramı kutlu olsun. Hepinize hayırlı akşamlar” dedi.

 

GÜLEN YÜZLERİ KAYNAŞAN İNSANLARI GÖRDÜK

Belediye Başkanı Alper Taban ise, “Ramazanın sonuna geldik. Ramazan boyunca dolu dolu programlara katıldık. Evimde iftarımı yapmadım. Bu sofralarda mutlu insanları, gülen yüzleri, kaynaşan insanları gördük, hamd ediyorum. Şehrimize yıllar öncesinden gelmiş yerleşmiş, Balkanlardan, Kafkaslardan, Rumeli´den, 81 ilimizden gelmiş vatandaşlarımızla mutluluk içerisinde yaşıyoruz. Ramazan bayramınız mübarek olsun” şeklinde konuştu.

 

BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU

Kaymakam Ali Akça, “Çınarın gölgesi altında hep birlikteyiz. İnegöl, bereketli, hareketli bir ilçe... Bu bereketin oluşmasında insanımızın büyük katkısı var. Yurdumuzun dört bir yanından gelen insanlardır İnegöllülerdir. Renkli demografik yapı İnegöl mucizesini oluşturmuştur. 1993 harbinden sonra Kafkaslardan, Balkanlardan İnegöl´e gelen insanlarımıza İnegöl´ün Manav ve Yörük kardeşlerimiz onlara kucak açmışlardır. İşte böylelikle İnegöl mucizesi oluşmuş oldu. Tüm insanlık âleminin ramazanını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

2

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

3

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

4

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu

5

İl olma çalıştayı raporu siyasi partilerle paylaşıldı

6

İTSO’dan sektörel kalkınma planı

7

Bursa Ankara yolunda zincirleme kaza 1 yaralı