,
Güncel 11.09.2018 14:36:22 0
LİSELERE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERE SON SANŞ

LİSELERE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERE SON SANŞ

İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN bu yıl uygulanan LGS (Liselere Geçiş Sistemi) Uygulaması kapsamında öğrencilere ve velilere yönelik açıklamalarda bulundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih BİLİCAN; Bilindiği gibi ortaöğretim Kurumlarına yerleştirme sistemi değiştirilmiş ve bu yıl yeni sisteme göre öğrenci yerleştirmeleri yapılmıştır. Öğrenci mevcudunun % 10 u sınavla öğrenci alan okullara yerleştirilmiş geri kalan % 90 öğrenci ise mahalli yerleştirme esasına göre yerleştirilmektedir. Bu yerleştirmelerde de Bakanlığımızın uyguladığı yeni yerleştirme sistemi geçerlidir. Yine öğrencilerin tercihleri doğrultusunda sistem tarafından yerleştirmeler yapılmıştır.

                “Bu yıl 8. Sınıf öğrencilerimiz farklı bir süreçten geçti. Milli Eğitim Bakanlığımızın belirlediği kriterlere göre LGS yerleştirmeleri sonuçlandı LGS yerleştirmeleri sonucunda yerleşemeyen veya yerleştiği okulundan memnun olmayan öğrencilerimiz 4 nakil döneminde tercihleri doğrultusunda Bakanlığımızca belirlenen yeni kriterlere göre nakiller ve yerleştirmeler yapıldı.  Nakil Yerleştirme süreci de 6 Eylül tarihinde son başvurular alındı ve sonuçlar Bakanlığımız tarafından 8 Eylül Cumartesi günü açıklandı.” Dedi.

               Müdür BİLİCAN LGS Uygulaması sonucunda hiçbir okula yerleşemeyen veya bir okula yerleşip te okulunu değiştirmek isteyen öğrencilerimize ve velilerine  bundan sonra yapılması gerekenleri anlattı.

HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER VE VELİLERİ NE YAPACAK?

               Hiçbir Liseye yerleşemeyen öğrencilerimiz ve velileri ile birlikte İnegöl Hükümet Konağı 3. Kattaki İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Öğretim Bölümüne dilekçe ile müracaat edecekler.  İnegöl´deki ortaöğretim kurumlarımızı  tercih edecekler.  İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak aldığımız başvuruları öğrencilerimizin diploma notuna, tercihlerine göre  boş kontenjanlara yerleştireceğiz. Öğrencimizin tercih ettiği liselerde boş kontenjan olmaması veya diploma notuna göre tercihlerine yerleşememesi durumunda Bakanlığımızca  öğrencimizin kaydı AÇIK LİSE´ye alınacaktır. Bu durumda olan öğrencilerimiz ve velilerimiz 14 Eylül 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar müracaat edip bilgilerini  ve tercihlerini içeren dilekçelerini Müdürlüğümüze teslim etsinler. Dedi.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 14 EYLÜL 2018 CUMA

               Öğrencilerimizden veya velilerimizden bazen ben A Lisesinde okumak istiyorum, B Lisesine okumam gibi cümleler duyuyoruz. Bu cümleler yanlış.

               Öğrencilerimize ve Velilerimize öncelikli olarak boş kontenjanı olan Liselerimizden tercihte bulunup yerleşmelerini; yerleştikten sonra Liseler arası nakil başvurusu yaparak istediği Liseye veya Liselere geçmeye çalışmalarını tavsiye ettiklerini söyledi.

HİÇBİR LİSEYE YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARI  AÇIK LİSEYE KAYITLARI AKTARILACAK

               Aksi takdirde Açık Liseye kayıtları yapıldığında açıktan okumak zorunda kalacaklarını, örgün eğitime dönmek istediklerinde ise yıl  kaybetmekle karşı karşıya kalabileceklerini hatırlattı. Biz öğrencilerimizin bu şekil mağdur olmalarını istemeyiz. Dedi.

YERLEŞEN FAKAT OKULUNU DEĞİTİRMEK İSTEYEN ÖĞRENCİLER  VE  VELİLERİ NE YAPACAK?

               Nakil yerleştirme sürecinde Anadolu Liselerimizde ve Anadolu İmam Hatip Liselerinde Bakanlığımızca ek kontenjan artışı yapıldığını ve Anadolu Liselerinde kontenjanların tamamının dolduğunu hatırlattı.

               Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerince nakil başvuruların öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılabileceği ve nakil başvurularının puan üstünlüğüne göre her ayın ilk iş gününde sonuçlandırılacağını hatırlattı.

               Öğrencilerimize ve velilerimize üstüne basa basa şunu hatırlatmak istiyoruz. Öğrenci yerleştiği Liseden mezun olmak zorunda değil. Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde bu durum açık açık yazılmıştır. Tüm Türkiye´de 9. Sınıfta ortak dersler okutulur. Sınavla yerleşen öğrenciler tüm liselere sınavsız yerleşen öğrenciler ise sınavsız öğrenci alan liselere nakil olabilir. Fakat bunun kuralları vardır. Öğrencilerimiz hangi okula yerleşirse yerleşsin.  Sadece derslerine iyi dinlesin, iyi çalışsın başarılı olsun.

Bu öğütlerimiz hem liseye yerleşen öğrencilerimize hem de bir liseye yerleşememiş olan öğrencilerimize…

DEVLET PARASIZ YATILI BAŞVURULARI DA ALINACAK

10-14 EYLÜL Tarihleri arasında Devlet Yurtlarında barınmak isteyen öğrencilerimiz de Müdürlüğümüze müracaat edebilirler. Başvuru sırasında Aile gelirini  ve aile fert sayısını bildiren resmi/özel mercilerden alınacak belgeler istenecek olup incelenip değerlendirildikten sonra yönetmelikçe belirlenen kriterlere uyan öğrenciler pansiyonlarımızda barınma hakkı edecektir. Dedi.

 

Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsüne geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu eğitim öğretim yılında da bütün öğrencilerimiz ücretsiz taşınacak ve öğlen yemeği verilecektir. Yatılı kalmak isteyen öğrencilerimiz için ise çok konforlu erkek ve kız öğrenci pansiyonlarımız bulunmaktadır. Yine Kampüsteki okullarımızda öğretmen açığı bulunmamaktadır ve her türlü donatım ihtiyacı giderilmiş olup en iyi şartlarda eğitim öğretim hizmeti sunulmaktadır. Okullarımız ve kampüsün içi güvenlik kameraları ile 24 saat gözetim altında tutulmaktadır. Ayrıca kampüste güvenlik elamanlarımız görev yaparak her türlü güvenlik tedbirleri en üst seviyede alınmaktadır.

Bu vesileyle bütün öğrencilerimize yerleşmiş oldukları okullarının hayırlı olmasını ve başarılı eğitim öğretim yılı geçirmelerini diliyorum.Dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

2

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

3

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi

4

Eroğlu; Ceketimizi koysak kazanırız devri bitti

5

İnegöllü Tır sürücü Alanya'daki kazada hayatını kaybetti

6

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

7

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”