,
Güncel 19.02.2019 15:09:08 0
KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

KÜTÜPHANESİZ OKUL KALMASIN

AYRINTILAR>>>

İnegöl Belediyesi, 3. İnegöl Kitap Günlerinde bu yıl bir yeniliğe imza attı. “Kitapsız Okul Kalmasın” anlayışıyla hayata geçirilen Kitap Kumbarası uygulamasıyla, kırsal mahallelerdeki okullar için kitap toplanıyor.

İnegöl Belediyesi, bu yıl 3´üncüsünü düzenlediği İnegöl Kitap Günleriyle ilçe halkını 1 milyon kitapla buluşturdu. 110 yayınevi ve 100´e yakın yazarın katılımıyla hayata geçirilen Kitap Günleri, 15 Şubat Cuma günü kapılarını açmıştı. 24 Şubat´a kadar devam edecek organizasyonda, bu yıl bir ilke de imza atıldı.

İnegöl Belediyesi, Kitap Günleri etkinliğine farklı bir anlam katarak, fuar alanı girişine kitap kumbaraları yerleştirdi. 10 gün boyunca burada toplanacak kitaplar, daha sonra özellikle kırsal mahallelerde bulunan okullarda kütüphane oluşturmak için bağışlanacak. Kitapsız okul bırakmamak amacıyla yapılan uygulamaya ilçe halkının da ilgisi yoğun oluyor.

/resimler/2019-2/19/1511407753560.jpg

Kitap kumbarası uygulaması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, amaçlarının kitaba ulaşamayan kimse kalmaması olduğunu söyledi. Bu nedenle Kitap Günleri etkinliği için farklı bölgelerden ücretsiz servisler kaldırıldığını ve ilçemizdeki öğrencilerin kitap günleri etkinliğine ücretsiz olarak taşındığını kaydederek; “Bu yıl bir yeni uygulamayı daha hayata geçirmek istedik. 15-24 Şubat tarihleri arasında düzenlenen İnegöl Belediyesi 3. Kitap Günleri kapsamında fuar alanının girişine kitap kumbaraları kurduk. Bu kumbaralarla amacımız öncelikle İnegöl´ün kırsal mahallelerinde bulunan okullarımızdaki kitap ihtiyacını karşılamak. Kitap günlerini ziyaret eden ve kendisi için kitap alan vatandaşlarımızdan, kumbaraya da destek olmalarını rica ediyoruz. Şuana kadar ilgi ve alaka gayet güzel. Vatandaşlarımız da kampanyamıza destek oluyor. İnşallah toplanan bu kitaplarla kütüphanesiz okulumuz kalmayacak. Talebin fazla olması halinde de doğuda bulunan öğrenci kardeşlerimize kitap desteğinde bulunmak istiyoruz. Tüm öğrencilerimizi fuarımızı ziyaret etmeye ve bir kitapta kumbaramıza destekte bulunmaya davet ediyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor