,
Ekonomi 4.01.2018 18:28:44 0
KÂRSIZ BİR YIL GEÇİRDİK

KÂRSIZ BİR YIL GEÇİRDİK

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2017 yılında gelen zamların üreticileri olumsuz etkilediğini ve bu nedenle kârsız bir yıl geçirdiklerini ifade etti.

 

 

 

 

İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, geride kalan 2017 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Konu ile ilgili konuşan İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2017 yılınaOcak ayında İstanbul fuarıyla start verildi. İnegöl´den 220 civarında firmamız fuara katılım sağlamıştı. İnegöl´ün ilk ürünlerini sunduğu bir fuardı. Bu fuarda yeni tasarımlarını sunan arkadaşlarımız siparişlerini alıp ürünlerinin üretimlerine başladılar. Akabinde İnegöl´de Mart fuarı oldu. Bu fuarlar sektöre ve İnegöl´e hareket ve bereket getirdi. Yıl, KDV indirimleriyle 9´uncu aya kadar devam etti. 10´uncu ayda da Ekim fuarımızı düzenledik. Üretim olarak çok zorluklar çekmedik fakat malzeme hammaddesinde aşırı zamların gelmesinden dolayı kârsız bir yıl geçirmiş olduk. Ürettiklerimizi, teşhir ettiklerimizi, fuarlarda tanıttıklarımızı sattık fakat İnegöl´e geldiğimizde 2. ve 3. parti ürünleri üretirken her ay yaşanan gelen zamları ürettiğimiz ürüne yansıtamayarak sıkıntılar yaşadık. Bu yılı iyisiyle kötüsüyle bitirdik. 2018´e umutla bakıyoruz. 2018´de bu tarz zamları görmemeyi temenni ediyoruz. Hammaddeye haddinden fazla zamlar yapıldı. Bizi zor durumda bıraktı.”

 

 “İnşallah komşu ülkelerdeki ve dünyadaki savaş biter. Bunlar da bizi çok etkiliyor. Her ne kadar dünyanın 100 ülkesine ihracat yapıyoruz desek de Türkiye yakınındakiler, sınır komşularımız bizim için her zaman çok önemlidir. Navlun olayı yakın komşularımıza olmaktadır. Komşularımız da mobilyada bizi tercih etmektedir. İç savaşların bitmemesi, uzaması bizleri de üzmüştür. İnşallah önümüzdeki 2018 yılı her bakımda olumlu geçer. Huzur, mutluluk, sağlık ve barış getirir. Hem halkımıza hem de üreticilerimize bereket getirsin” ifadelerini kullandı.

 

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi