,
Ekonomi 21.01.2020 11:52:00 0
KOSGEB İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI DEĞİŞTİ

KOSGEB İŞLETME GELİŞTİRME DESTEK PROGRAMI DEĞİŞTİ

Ayrıntılar>>>

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, 02 Ocak 2020 tarihi itibariyle KOSGEB’in İşletme Geliştirme Destek Programı’nda değişikliğe gidildiğini duyurdu.

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, yapılan değişiklik ile firmaların her bir destek faaliyeti öncesinde başvuru yaparak onay alma zorunluluğunun ortadan kalktığını belirtti.

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, “KOSGEB tarafından gerçekleştirilen destek programları zaman içerisinde revize edilerek düzenlemelere tabi tutuluyor. 2 Ocak 2020 tarihli düzenleme ile İşletme Geliştirme Destek Programında bir takım değişikliklere gidildi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerin rekabet güçlerinin, kurumsallaşma ve markalaşma düzeylerinin ve ekonomideki paylarının arttırılmasına, kapasitelerinin geliştirilmesi ve öncelikli ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılan bu çalışmalarda yeni kolaylıklar getirildi. KOBİ’lerimizin ve üyelerimizin bu yenilikleri anlayarak kendilerine ve çevrelerine artılar sağlamalarını temenni ediyoruz” dedi.

 

Yapılan değişikliklere göre, KOSGEB’e üye ve KOBİ Beyannamesi onaylı olan işletmeler 2 yıl süreli olan İşletme Geliştirme Destek Programı’na başvuru yaptıktan sonra destek süresi olan 2 yıl içerisinde programdaki destek maddelerinden ilgili faaliyeti gerçekleştirdikten sonra gerekli belgelerle ödeme talebinde bulunarak desteklerden yararlanabilecekler.

 

İşletme Geliştirme Destek Programı ile işletmelerin; yurtiçi fuar desteği, yurtdışı iş gezisi desteği, nitelikli eleman istihdam desteği, tasarım desteği, sınai mülkiyet hakları desteği, belgelendirme desteği, test ve analiz desteği, enerji verimli elektrik motorları değişimi desteği ile bağımsız değerlendirme desteği başlıklarındaki uygun harcamalarına KOSGEB tarafından %60 oranında destek sağlanmaktadır. Yapılan revizyonla birlikte yurt içi fuar desteğinde, düzenlenen fuar için destek kapsamına alınacak net stant alanı bir önceki aynı fuarda kullandırılan toplam net stant alanının %50’si olarak belirlenmiş, işletme başına destek verilecek destekleme alanı ise en fazla 50 m2 ile sınırlandırılmıştır. Böylece işletmelerin fuar için uygulanan %50’lik destek kapsamı alanı dışında kalma olasılığı en aza indirilmiştir. İşletme Geliştirme Destek Programının 2 yıllık süresi dolduktan sonra her işletmenin yeniden başvuru yaparak ikinci bir defa daha aynı programdan yararlanma hakkı bulunmaktadır.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

2

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

3

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

4

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

5

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

6

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

7

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi