,
Ekonomi 22.01.2019 10:19:00 0
KOBİ´LERE BÜYÜK DESTEK

KOBİ´LERE BÜYÜK DESTEK

Ayrıntılar>>>

 

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın açıkladığı yeni kredi imkânıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

Açıklanan yeni kredi paketiyle 1 milyon TL´ye varan desteklerin KOBİ´lere büyük katkı sağlayacağını belirten İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak tarafından açıklanan KOBİ destek paketi üreticilerimizde büyük bir heyecan yaşattı. KOBİ´lere yönelik olarak 20 milyar TL´lik kredi desteğinin sağlanacağı pakette yıllık cirosu 25 milyon TL´nin altında olan mikro ve küçük ölçekli işletmelere finansman desteği sağlanmış olacak. Yine paket kapsamında imalat ve ihracat sektöründe faaliyet göstermekte olan şirketlere azami 1 milyon TL, hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketlere ise azami 500 bin TL destek verilecek. Toplamda 40 bin kişiye kredi verilirken 6 ay ödemesiz kredilerde 1,54 faiz oranı uygulanacak. Bu gelişmeler, ülkemizin 2023 hedeflerine doğru emin adımlarla yürüyebilmesi için olmazsa olmazımız KOBİ´lerimize can suyu olacak ve ekonomide çarkların dönmesine katkı sunacaktır.Bu imkânların sağlanması noktasında Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak´a ve emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.

 

Uğurdağ, paketin hazineye etkisinin olmadığını, Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi,Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Al Baraka olmak üzere toplam 13 bankanındesteği ile gerçekleştiğini ve destekten faydalanmak isteyen KOBİ´lerin bu bankalara müracaat etmeleri gerektiğini ifade etti.

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading

Yükleniyor

loading
  • Perşembe 12 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 9.5 ° / 2.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.5 ° / 2.7 ° false
1

Bursa İnegöl'de altın günü böyle kapattı

2

Doğa koleji, yazma tutkusu olan öğrencilerini festivalde buluşturdu

3

İnegöl Hayvan Pazarın'da kotra ihalesi yapıldı

4

İnegöllü çiftçilerden Konya Tarım Fuarı çıkarması

5

Weltew Home’dan Yeni Evleneceklere Müjde Evinizin İlk Hediyesi Weltew Home’dan!

6

Modef 54. kez kapılarını açıyor!

7

Yeni Mahallede 11 Sokakta Tretuvar Çalışması Sürüyor