,
Güncel 6.12.2019 13:56:00 0
KARAR ALINDI

KARAR ALINDI

Ayrıntılar>>>

Belediye Başkanı Alper Taban’ın seçim beyannamesinde de yer alan 3. Etap TOKİ’nin yapılmasına ilişkin TOKİ ile görüşmeler sürerken, çalışmaların başlamasına karşın bölgeye ulaşımı sağlayacak yolun yapılması konusunda da belediye meclisinde kamulaştırma kararı alındı.

İnegöl Belediyesi, 2019 yılının son meclis toplantısını yaptı. Aralık meclisinde öne çıkan gündemler arasında kamulaştırma kararları dikkat çekti. Belediye Başkanı Alper Taban’ın Başkanlığında Perşembe günü 14.30’da gerçekleştirilen toplantıda 7 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 8 madde görüşülerek karara bağlandı.

Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Alper Taban, “2019 yılını sonlandırmış olacağız. Ay içerisinde inşallah güzel etkinliklere imza atmış olacağız. İnşallah her geçen yıl eksikliklerimizi gidermiş olacağız. Bu gün dünya kadın hakları günü. Kadınlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

DERE KENARLARINA KORUMALIK TALEBİ
Meclisin açılışında, MHP’li üyeler tarafından Bedre deresi çevresinin korkuluk ya da bariyerler ile kapatılması talebi meclise iletildi. Başkan Alper Taban ise “Bunla ilgili bir çalışma var zaten. Gereken çalışma yapılacaktır. Hızlanma noktasında bir değerlendirme yapılabilir” dedi.

Gündemin 2. Maddesinde yer alan Akhisar-Alanyurt arası bağlantı yolu için kamulaştırma yapılması gündeme getirildi. Başkan Taban, “Bu yolun hızlıca kullanıma açılması gerekiyor. Beraberinde yol genişletme çalışmaları da olacak. Mesudiye ve Alanyurt yolu çalışmamız devam ediyor. Bu yollar ulaşım konusunda kolaylık sağlayacaktır” dedi.

TOKİ 3. ETAP’A YOL
Belediye Başkanı Alper Taban’ın seçim beyannamesinde de yer alan 3. Etap TOKİ de mecliste gündeme geldi. Gündemin 3’üncü maddesinde görüşülen konuda, TOKİ ile görüşmelerin devam ettiği ifade edildi. 3. Etap TOKİ yapımının başlamasına karşın bölgeye ulaşımı sağlayacak yolların hazır olması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Alper Taban, planlanan TOKİ 3. Etap için ulaşım yolunun sağlanması amacıyla yapılacak yol için kamulaştırma kararı alacaklarını söyledi. Yapılan görüşme neticesinde madde oy birliği ile kabul edildi.

GÖRÜŞMELER BELLİ BİR OLGUNLUĞA GETİRİLDİ
Konuya ilişkin bilgilendirme yapan Başkan Taban, “TOKİ ile görüşmelerimizi yapıyoruz. Belli bir olgunluğa getirdik. Çevre ve şehircilik bakanımızla tekrar görüştüm. Bunla alakalı mutfak çalışmaları yapılıyor. İnşaat çalışmalarına başlandığında yol gerekiyor. Gerekli yol çalışması projesi de tamamlandı” dedi.

EVSAL ATIK TOPLAMA HİZMETLERİNE GÜNCELLEME
Mecliste evsel katı atık toplama tarifelerinin güncellenmesi de görüşüldü. AK Partili üye Abdullah Akşeker, “Bu katı atık toplama sistemi 16 Milyon TL. Konutlar için abone başına 11 TL, küçük işletmelere 21 TL, ortak ölçekli 600 TL, büyük ölçekli işletmeler için bin 100 TL ücret belirlenmiştir” dedi. Madde oy birliği ile kabul edildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası