,
Güncel 19.11.2018 12:16:22 0
KANTİNLER DENETİME GEÇTİ

KANTİNLER DENETİME GEÇTİ

İnegöl´deki çeşitli meslek gruplarını denetimden geçiren İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, son olarak okul kantinlerini denetimden geçirdi.

12-16 Kasım tarihleri arasında 8 farklı ekip ten oluşan zabıta personeli denetim çalışmaları kapsamında ilçede bulunan 56 kantin mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde kantin işletmecilerine uyarı ve ikazlar yapılırken, kurallara uymadığı tespit edilen kantinlere de gerekli yasal işlemler uygulanmıştır.

DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR
İnegöl Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri dönem dönem halkının sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Son olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim aldıkları okullardaki kantinler denetimden geçti.

56 OKUL KANTİNİ DENETİMDEN GEÇTİ
12-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen denetimlerde Zabıta Müdürlüğü bünyesindeki denetim ekipleri okul kantinlerini tek tek kontrol etti. 56 işyeri denetimden geçerken, denetimlerde işletme sahiplerine uymaları gereken hususlarda ekipler tarafından gerekli uyarı ve ikazlar yapıldı.

DENETİMLERDE DİKKAT EDİLEN HUSUSLAR
Denetimler kapsamında öncelikle iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmak üzere iş yerinin genel temizliği ve iş yerinin genel görünümü ve düzeni hususlarına bakıldı. Bunun yanında işyerindeki hijyen kuralları ile fiyat tarifesi etiket hususlarına da dikkat edildi. Yapılan denetimlerde kantin işletmecilerine uyarı ve ikazlar yapılırken, kurallara uymadığı tespit edilen kantinlere de gerekli yasal işlemler uygulandı. Tüm uyarılara rağmen yönetmeliğe uymayan iş yeri sahiplerine ceza-i müeyyide ile karşılaşacakları kendilerine bizatihi ekipler tarafından iletildi.

“DENETİMLER KARARLILIKLA SÜRECEK”
Okul kantinlerine gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban; “Halk Sağlığı birinci önceliğimiz. İnegöl Belediyesi olarak halk sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik işletmeleri sürekli denetim altında tutuyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşların hijyenik ortamlarda ve güven içerisinde ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini sağlamaktır. Bu kapsamda son olarak Bugünün Yarını; Yarının Umudu olan öğrencilerimizin eğitim-öğretim faaliyeti aldıkları okullardaki kantinleri Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz tek tek denetimden geçirdi. Her bir vatandaşımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek isterim” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

2

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

3

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi

4

Eroğlu; Ceketimizi koysak kazanırız devri bitti

5

İnegöllü Tır sürücü Alanya'daki kazada hayatını kaybetti

6

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

7

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”