,
Güncel 9.03.2018 10:30:14 0
KADINLAR TOPLUMUN MİMARIDIR

KADINLAR TOPLUMUN MİMARIDIR

Ak Parti İlçe Başkanlığının Kadın Kolları üyelerine yönelik düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programında konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Kadınlarımız toplumumuzun mimarlarıdır. Bir milleti imar eden, o insanları yetiştiren hanımefendi

Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanlığının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın kolları üyelerine yönelik düzenlediği kahvaltı programında kadın kolları üyeleriyle buluştu. Royal Otelde düzenlenen programa Başkan Taban ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan´da eşleriyle birlikte katıldı.

Kahvaltıyla başlayan programda AK Parti Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici kısa bir teşekkür konuşması yaptı. Leblebici; “Hepinizin dünya kadınlar gününü kutluyorum. Bu özel günde bizleri ağırladıkları için Belediye Başkanımız ve İlçe Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

/resimler/2018-3/9/1032507727607.jpg

“HAKKINIZ ÖDENMEZ”
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ise “8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum. Ben burada sizlerle birlikte eşlerinize de çok teşekkür etmek istiyorum. Sizler Allah rızası için bu partiye hizmet ediyorsunuz. Hakkınız ödenmez. Mutlu kalın inşallah” diye konuştu.

Belediye Başkanı Alper Taban da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle bir araya geldiklerini hatırlatarak “Bu tür özel günler muhakkak hatırlanmak anlamında çok güzel. Hatırlanmak, hatırda kalmak her zaman insanları mutlu ediyor. Ama bu günleri sadece bir güne sığdırmanın da doğru olmadığını her zaman ifade ediyorum” ifadelerinde bulundu.

KADINLAR TOPLUMUN MİMARIDIR
8 Mart Kadın Gününün bir tarihi olduğunu da kaydeden Başkan Taban, şöyle konuştu: “161 yıl önce hanımefendilerin vermiş olduğu bir mücadele neticesinde 8 Mart günümüze kadar kutlanarak gelmiş. Hanımefendiler bugün çalışma hayatında da varlar, ev hayatında da varlar, siyasette de varlar. Velhasıl hayatın her aşamasında varlar. Kadınlarımız toplumumuzun mimarlarıdır. Bunun altını çizmek istiyorum. Çünkü bir milleti imar eden, o insanları yetiştiren hanımefendilerdir. Nihayetinde toplumdaki tüm güzelliklerin var olmasına sebep olan da kadınlardır. Dolayısıyla kadınlarımızın da her anlamda daha fazla olması gerekliliğinin altını bir kez daha çiziyorum. Kadının olduğu yerde onun bakışıyla ortaya çıkan zarafeti de yakalamış oluyoruz.”

SURİYE´DE CİDDİ BİR ZULÜM VAR
“Ülkemizde güzel bir şekilde hayatımızı idame ettirirken, maalesef bu kadar şanslı olmayan hanımefendiler de oluyor. Şiddete uğrayan kadınlar da oluyor. Bunların bugün vesilesiyle inşallah bir daha hiç olmaması temennisiyle ifade ediyorum. Beraberinde Suriye´de yaşanan bir zulüm var. Orada da en başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere çok ciddi bir zulüm yaşanıyor. Orayla ilgili bir farkındalık oluşturmak üzere vicdan konvoyu adı altında bir hareket başlatıldı. İnşallah bu da amacına ve maksadına ulaşır ve tüm dünyanın dikkatini çeker. Dinimizin de kadına verdiği değer ortada.”

İNEGÖL BELEDİYESİNDE 103 BAYAN PERSONEL VAR
“Ülkemizde kadına seçme ve seçilme hakkı dünyada pek çok ülkeden daha önce verildi. 3 Nisan 1930 yılında çıkarılan belediye yasasıyla kadınlara belediye seçimlerinde seçme ve aynı zamanda seçilme hakkı verildi. 5 Aralık 1934´te ise kadınlara milletvekilliği için seçme ve seçilme hakkı verildi. 8 Şubat 1935´te yapılan seçimler sonucunda 17 kadın milletvekilimiz meclise girdi. Bu ilk kadın milletvekillerinden bir de Şekibe İnsel hanımefendi. Kendisi İnegöllü olduğu için onu da anmak istiyorum. Belediyemizde de şuanda 103 tane bayan personel bulunuyor. Gerçekten arkadaşlarımızın fikirlerine önem ve değer veriyoruz. Toplumumuzda erkekler iş hayatında biraz daha aktif gözüktüğü için daha dominant bir rol oynadığı gözükse de ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. Bir defa toplumun yarısı bayanlardan oluşuyor. Bugün ortada bir başarı varsa bu başarının mimarı sizlersiniz.”

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BAYAN SUBAYLAR VATAN MÜDAFAASI YAPIYOR
“Ülkemizde cefakar kadınlar vatan müdafaasında da önemli rol oynadılar. Kurtuluş Savaşında da Çanakkale´de de geçmişte yaşanmış tüm mücadelelerde hanımefendilerin yer aldığını görüyoruz. Bugün devam eden Zeytin Dalı Harekatında da sınır hattında görev alan Türk Silah Kuvvetlerimizde bayan subaylarımız yer alıyor. Topçu Yüzbaşı Dilek Aygün, Bakım Üsteğmen Ceren Özçelik, İkmal Üsteğmen Çiğdem Yüksel, Bakım Üsteğmen Gülru Gizem Atabey… Askeri kanadın içerisinde de bir operasyon mücadelesi içerisinde olan ordumuzda da kadınların payı olduğunu görüyoruz.”

“Yine hükümetimiz iktidar olmasından bu yana 16 yılda gerçekleştirdiği reformlarla kadınların iş hayatına dair çok önemli değişiklikler yaptığını görüyoruz. İnegöl Belediyesi olarak bizler de kadın girişimcilerimizi desteklemeye çalışıyoruz. Çok yakın zamanda İnegöl´de Beylik Hanında bayanların bir araya gelerek oluşturduğu bir çarşı esnaf grubumuz oluştu. Sözlerime son verirken bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlıkları, emekleri, sevgileri ve mücadeleleriyle insanlığın umudunu yeşerten tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü´nü bir kez daha tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından kadın kolları üyelerine hediye takdimleri gerçekleştirilerek program son buldu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Yavuz Turhan hayatını kaybetti

2

Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı

3

Merkez bankası faizi sabit bıraktı!

4

İnegöl Rumeliler derneğinden modef'e ziyaret

5

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

6

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

7

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den