,
Güncel 8.03.2017 20:45:51 0
Kadınlar bizim baş tacımız

Kadınlar bizim baş tacımız

Kadınlar bizim baş tacımız

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, kadınların toplumun aydınlık yüzü olduğunu belirterek, onlara hak ettiği sevgi ve saygıyı göstermenin herkesin görevi olduğunu söyledi.  Şahin, "Evinde eş ve anne olarak ailenin en önemli parçası olan, iş yaşamında emek harcayan, üreten kadınlarımızın haklarını ödeyemeyiz" dedi.

                Milletvekili Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü`nü kutladı. Dünya Kadınlar Günü kutlamalarının, emekçi kadınların mücadelesiyle 1800`lü yıllarda başladığını, 1977 yılında ise Birleşmiş Milletlerin kabul etmesiyle resmen kutlanmaya başlandığını hatırlatan Şahin, Türkiye`nin de bu konuda üzerine düşeni yapmak için adımlar attığını kaydetti. 1934 yılında birçok Avrupa ülkesinden çok daha önce kadına seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye`nin kadına verdiği değeri, saygıyı ortaya koyduğunu belirten Şahin, AK Parti iktidarı döneminde de özellikle kadına şiddetin engellenmesine yönelik çalışmalar yaptıklarını hatırlattı.

KADINLAR TOPLUMUN

AYDINLIK YÜZÜDÜR

                Dünya kadınlar gününü kutlanmasındaki amacın, kadınların sosyal ve sosyal konumlarının güçlendirilmesi, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanması temeline dayandığını dile getiren Şahin, "Onlar çalışma hayatının aydınlık yüzü, emeğin simgesidir" dedi.

                Hüseyin Şahin, toplumdaki herkesin kadına gereken değeri, saygıyı ve sevgiyi göstermesi gerektiğini vurgulayarak, yüreğindeki sınırsız sevgiyle çocuklarını yetiştiren, eş olarak aile yapısını sağlam temeller üzerine kuran, çalışma hayatında üretip ter döken kadınların haklarının ödenemeyeceğini dile getirdi. "Kadınlarımızı baş tacı yapmalıyız"  diyen Şahin, kadınların toplumdaki konumlarının daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

                "Sevginin, şefkatin, sabrın simgesi kadınlarımızın gününü bir kez daha en içten dileklerimle kutuluyorum. Onlar hem aile, hem çalışma hayatımızın en önemli destekçi, en önemli parçası. Onlar olmadan toplumsal kalkınmayı sağlayamayız. İnsanlık,  kadınlar olmadan medeniyetler kuramaz"

                Hüseyin Şahin, önceki gün Ankara`daki yürüyüşe katılmak üzere Bursa`dan hareket eden bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada yaşamlarını yitiren kadınlara da Allah`tan rahmet diledi. Şahin, hayatını kaybeden kadınların ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralılara geçmiş olsun dileğini iletti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

2

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

3

Yangın Kontrol Altına Alındı

4

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

5

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu

6

İnegöl Alanyurt yolunda kaza 1 yaralı

7

inegölspor’un rakibi kayserispor oldu