,
Güncel 8.12.2018 14:57:47 0
İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

İNSAN HAKLARI GÜNÜNDE ANLAMLI ETKİNLİK

İnegöl Belediyesi ve İFSAD(İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği) tarafından, demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan, tüm insanlığın ortak değeri ve uygar ülkelerin ortak paydası İnsan haklarına dikkat çekmek adına her on dakikada bir çocuğun öldüğü, açlık ve

İnegöl Belediyesi, İFSAD ile birlikte bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde anlamlı ve bir o kadar da önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

ELDE EDİLECEK GELİR YEMEN HALKINA GÖNDERİLECEK
Kent Müzesinde saat:14.30´da açılışı gerçekleştirilecek “İnegöl´den Yemen´e adlı fotoğraf sergisinde İnsan hakları fikrinin merkezinde yer alan iki temel değer olan İnsan onuru ve eşitlik temalarına dikkat çekilecek. İzlenime açılacak fotoğrafların satışından elde edilecek gelir, hak ve hürriyetlerinden mahrum kalan Yemen halkına gönderilecek.

İNSAN HAKLARI EVRENSEL BEYANNAMESİ
İnegöl´den Yemen´e adlı fotoğraf sergisi hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Birleşmiş Milletler Kurucu Antlaşmasında önemli bir yer tutan insan hakları, 10 Aralık 1948 tarihinde “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi” ile özel bir düzenlemeye tabi tutulmuştur. Ülkemiz tarafından da 6 Nisan 1949´da onaylanan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, hür ve onurlu yaşama hakkına sahip olmalarını garanti altına almıştır” şeklinde konuştu.

/resimler/2018-12/8/1459003379686.jpg

VEDA HUTBESİ VE MEDİNE VESİKASINA DİKKAT ÇEKTİ
1948 yılında kabul edilen Birleşmiş Milletler insan hakları evrensel beyannamesinin maddeleri, İslâm dininin bu alanda getirmiş olduğu evrensel ilkeleriyle paralellik arz etmektedir diyen Taban, “Özellikle peygamberimiz insan haklarının ikamesi için mücadele vermiş ve insan hakları ihlallerine müdahale etmiştir. O´nun hayatını, uygulamalarını ve hadislerini tetkik ettiğimizde bu gerçeği açıkça müşahede etmek mümkündür. Özellikle insan hakları açısından vedâ hutbesi ve Medine vesikası başlı başına incelenmeye ve tahlil edilmeye değer niteliktedir. İnsanın doğuştan beraberinde getirdiği ve Allah´ın kendisine bahşettiği dokunulmaz hakları elinden almaya veya kısıtlamaya hiçbir kimsenin hakkı yoktur. Dolayısıyla kişinin doğuştan getirdiği bu tür haklara kimsenin dokunmaması ve bu açıdan kişinin rahatsız edilmemesi gerekir. İnsana gösterilecek saygı burada başlar. İnsan hakları, devlet ve siyasi otorite tarafından bireye verilmiş bir lütuf olmayıp, bireyin yaşam için vazgeçemeyeceği doğal hakkıdır. Bu haklardan yoksun yaşayan insanın hayatı değerli olmaktan çıkar” ifadelerine yer verdi.

MÜSLÜMAN COĞRAFYASINDA YAŞANANLAR
Bugün Yemen´de, Suriye´de, Irak´ta, Afganistan´da, Bangladeş´te, Pakistan´da, Arakan´da, Doğu Türkistan´da ve daha nice Müslüman coğrafyasında yaşanan zulüm, çaresizlik, acı ve gözyaşı karşısında insan hakları kavramının bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine vurgu yapan Taban, “Müslüman coğrafyada yaşanan bu olumsuz tablo bizleri derinden üzmektedir. Bir an evvel birlik ve beraberlik içerisinde tüm Müslümanların kenetlenerek, zulüm gören tüm insanlığa karşı tek vücut olmamızın vakti geldi de geçiyor” açıklamasında bulundu.

10 ARALIK PAZARTESİ SAAT:14.30´DA
Bireysel hak ve özgürlüklerin güvence altına alındığı 10 Aralık Dünya İnsan Hakları gününde hak ve hürriyetlerinden mahrum kalan Yemen halkına bir nebzede olsa katkı ve destek olma adına Kent Müzemizde fotoğraf sergisi düzenleyeceklerini belirten Taban, “İFSAD(İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği) ile birlikte demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olan, tüm insanlığın ortak değeri ve uygar ülkelerin ortak paydası İnsan haklarına dikkat çekmek adına her on dakikada bir çocuğun öldüğü, açlık ve sefalet yüzünden adeta insanlığın can çekiştiği Yemen´e dikkat çekmek için “İnegöl´den Yemen´e adlı fotoğraf sergisinin açılışını 10 Aralık Pazartesi günü Kent Müzesinde gerçekleştireceğiz. Saat 14.30´da izlenime açılacak sergimizde fotoğrafların satışından elde edilecek geliri, hak ve hürriyetlerinden mahrum kalan Yemen halkına göndereceğiz” diye konuştu.

Taban son olarak, “İnsan hak ve özgürlüklerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyaya ulaşılması temennisiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarken, Yemen halkının yaşadığı drama dikkat çekmek için düzenleyeceğimiz sergimizin açılışına tüm ilçe halkımızı davet eder, hepinizi en içten kalbi duygularımla selamlarım” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası