,
Güncel 17.01.2019 11:16:14 0
İNESMEK BÜYÜK BİR AİLE

İNESMEK BÜYÜK BİR AİLE

Ayrıntılar>>>

İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarında (İNESMEK) ara dönem sertifika töreninde 64 ayrı branşta eğitim gören 691 kursiyer sertifikasını aldı.

İnegöl Belediyesi´nin şehirde yaşayan bireylerin kişisel gelişimine katkı sunmak adına 2011 yılında hayata geçirdiği İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İNESMEK), 2018-2019 eğitim öğretim yılı ilk dönemini tamamladı. 64 ayrı branşta 691 kursiyer, Çarşamba akşamı düzenlenen ara dönem sertifika töreninde sertifikalarını aldı.

“OCAK” İNESMEK KURSİYERLERİ İÇİN SAHNELENDİ
Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi´nde 19.00´da düzenlenen sertifika töreni, İnegöl Belediye Tiyatrosunun “Ocak” isimli tiyatro gösterisiyle başladı. Belediye Başkanı Alper Taban ve AK Partili yöneticilerin de katıldığı programda, salonu dolduran kursiyerler tiyatro gösterisini ilgiyle izledi. Turgut Özakman´ın yazdığı ve Volkan Derman´ın yönettiği oyunda; toplumsal güvenden yoksun bir konumda, gündelik yaşam savaşı verme süreci içerisindeki uzlaşmanın öyküsü anlatıldı. 1 buçuk saat süren oyunda hayal-gerçek çatışmaları arasında orta halli bir ailenin mutlu mutsuz hayat mücadelesi izleyicilere aktarıldı.

Tiyatro gösterisi sonrası Belediye Başkanı Alper Taban sahneye çıkarak salona hitaben bir konuşma yaptı. Taban, tiyatro gösterisi hakkında fikirlerini ifade ederek başladığı konuşmasında; “Öncelikle tiyatro ekibimize değinmeden geçemeyeceğim. O kadar duygu yüklü şekilde içeriği bize yüklediler ki insanın etkilenmemesi mümkün değil. Ben bu kıymetli ekibe gerçekten teşekkür ediyorum” dedi.

İNESMEK BÜYÜK BİR AİLE
Bugün İNESMEK ara dönem sertifika töreni için bir araya geldiklerini kaydeden Taban, “Öncelikle burada olduğunuz ve bizleri kırmadığınız için teşekkür ediyorum. İNESMEK çok büyük bir aile. Toplumun içerisinden her birey; genci, tecrübelisi, bay, bayan herkes burada kendisine bir yer buluyor. Burada kendisine eklediği özelliklerle hayata daha güzel bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

64 BRANŞTA 47 USTA ÖĞRETİCİ İLE EĞİTİM
Başkan Taban, 2011 yılında hayata geçen İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kurslarının o dönemde 14 branşla hizmet verdiğini de hatırlatarak şöyle devam etti: “Bugün itibariyle 64 ayrı branşta artık hizmet verir duruma geldik. 47 tane de usta eğiticimizle de bu eğitimleri sürdürüyoruz. Ben zaman zaman bu kurslara ziyaretler yaparak bir memnuniyet veya memnuniyetsizlik var mı diye kursiyerlerimizle görüşüyorum. Gerçekten bu programın faydalı bir hale dönüşmesini istiyorum. Gördüğüm şudur ki; faydalı bir iş yaptığımızı kursiyerlerimiz bizlere ifade ediyorlar. Özellikle şuan içerisinde bulunduğumuz binaya geçtiğimizde, bu faaliyetler daha da bir anlam kazanmaya başladı. Çünkü fiziki anlamdaki ihtiyaçları giderdiğimizde, daha iyi imkanlar sunduğumuzda bu çok daha anlamlı oluyor. Sizler de bundan memnun kaldığınızı her fırsatta ifade ediyorsunuz. Ben bu kurslarda emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ancak bu kurslar siz olmadan bir anlam ifade etmiyor. Sizlere de katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bir teşekkürü de ben Halk Eğitim Merkezimize etmek istiyorum. Çünkü burada öğretmenlerimizi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz üzerinden aldığımız için onların da büyük emekleri var. İnşallah çok daha güzel kurslar, fikirler, projelerle sizlerin karşısında olmayı arzu ediyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen öneri, fikir ne varsa bunları değerlendiriyoruz. Yeter ki gelen fikirler, açılması önerilen kurslar şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza, fayda oluştursun. Bugün burada 691 kursiyerimiz sertifika alacak. Her birini tebrik ediyorum.”

Konuşmanın ardından İNESMEK kursiyerleri gruplar halinde sahneye davet edilerek protokol üyeleri tarafından sertifikaları takdim edildi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor