,
Güncel 20.07.2018 17:27:05 0
İNEGÖL´ÜN ÖZETİ BURADA

İNEGÖL´ÜN ÖZETİ BURADA

31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen çadır etkinliklerinde coşku devam ediyor. Farklı yörelere ait kültürleri İnegöl´de buluşturan çadır etkinliklerini ziyaret eden Belediye Başkanı Alper Taban, “Bakıyoruz ki İnegöl´ün özeti

İnegöl Belediyesi´nin düzenlediği 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali kapsamında Kültür Park içerisinde kameriyeler bölgesinde kurulan farklı yöreler ait etkinlik çadırları, Türkiye´nin dört bir yöresine ait kültürleri bir araya getirmeye devam ediyor.

MANAVLAR, DOMANİÇLİLER, AHISKALILAR VE POSOF ÇADIRLARI ZİYARET EDİLDİ
Belediye Başkanı Alper Taban, Perşembe akşamı etkinliklerini sürdüren çadırları ziyaret ederek renkli görüntülerin yaşandığı yerel derneklerin çadırlarında yaşanan coşkuya ortak oldu. AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Melikgazi Belediye Başkan Vekili Mehmet Savruk, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve parti yöneticileri ile meclis üyelerinin de eşlik ettiği çadır ziyaretleri kapsamında Perşembe akşamı; Manavlar Derneği, Domaniçliler Derneği, Ahıskalılar Derneği ve Posoflular Derneğinin çadırlarına ziyarette bulunuldu. Renkli görüntülerin yaşandığı çadır ziyaretlerinde yerel oyunlar sahnelenip yöresel ikramlarda bulunulurken, ayrıca festivale katkı veren derneklere plaketler takdim edildi.

BÖYLE GÜZELLİKLERİ GÖRDÜKÇE MUTLU OLUYORUM
Çadır ziyaretleri sırasında vatandaşlara hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Alper Taban, “Gerçekten dolu dolu bir festival gerçekleştiriyoruz. Açıkçası ben de böyle bir güzelliği gördükçe öyle mutlu oluyorum, kıvanç duyuyorum ki anlatamam. Şimdi biz böyle mikrofonu elimize alıp bir şeyler anlatıyoruz ama arka planda, işin mutfağında; kültür komisyonumdaki kıymetli meclis üyelerim, kültür işleri müdürlüğüm, bizlere her zaman destek veren dernek başkanlarımız, yöneticilerimiz var. Ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin, bu tablonun oluşmasını sağlayan onlar” dedi.

Festivalin 14 Temmuz´da kortej yürüyüşü ile başladığını hatırlatarak konuşmasını sürdüren Taban, şöyle devam etti: “Yurt dışından 7 ayrı ülkeden gelen folklor ekiplerimiz var, farklı delegasyonlar var. Bugün de kardeş şehrimiz Melikgazi´den gelen Başkanvekilimiz aramızda. Bugün TSM koromuz ve TRT sanatçısı Bekir Ünlüataer Açık Hava Gösteri Merkezinde düzenlenen konserde ilçe halkımızla buluşuyor. Yarın Buray konseri ile devam edeceğiz. Cumartesi akşamı da Pera konseri ile festivalimizi tamamlamış olacağız. İnşallah hep böyle güzel günlerde birlikte oluruz.”

İNEGÖL´ÜN ÖZETİ BURADA
“Burada çok güzel eğleniyorsunuz. Kültür festivalimizin de aslında amacı buydu. Şehrimizdeki tüm zenginlikleri buluşturalım, bir araya getirelim… Allah´a hamd ediyorum ve şükrediyorum İnegöl mutlu be huzurlu bir şehir. Buna katkı koyan siz vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bakıyoruz ki İnegöl´ün özeti burada. Her çadırımızda ayrı bir zenginlik, ayrı bir güzellik. Bizleri yalnız bırakmıyorsunuz. Zaten ortak paydamız İnegöl. İnegöl müştereğinde buluşmuşuz ve bu şehirde güzel bir şekilde hep birlikte yaşıyoruz.”


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.6 ° Güneşli
1

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

2

Korkmaz ailesinin acı günü

3

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

4

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

5

Yangın Kontrol Altına Alındı

6

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

7

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu