,
Güncel 23.03.2019 14:06:00 0
İNEGÖLLÜ SANATSEVENLERLE BULUŞTU

İNEGÖLLÜ SANATSEVENLERLE BULUŞTU

AYRINTILAR>>>

İnegöl Belediyesi, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosunun sahnelediği “Yalan Dolan” adlı 2 perdelik komedi oyununu kültür etkinlikleri kapsamında İnegöllü sanatseverlerle buluşturdu.

İnegöl Belediyesi, şehrin kültür sanat hayatına yön veren etkinliklerle ilçe halkını buluşturmaya devam ediyor. Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu tarafından sahnelenen “Yalan Dolan” adlı 2 perdelik komedi oyunu İnegöllülerle buluştu. Cengiz Küçükayvaz´ın yazıp yönettiği oyunda Cengiz Küçükayvaz, Züleyha Karyağdı, Hilmi Erdem, Onur Şan, Ethel Mulinas, Eray Türk, Tarık Karyağdı, Kirkor Dinçkayıkçı ve Yağmur Şimşek rol alıyor.

BMKSM´DE SAHNELENDİ
Cuma akşamı 20.00´da İnegöl´de kültür sanatın merkezi haline gelen Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde (BMKSM) sahnelenen oyuna, ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Oyunu Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit´te takip etti.

2 perdelik komedi türü oyunda, birbirleriyle çok sıkı fıkı olan dört arkadaş ve onların eşlerinin yaşadığı olaylar dizisi konu alınıyor. Arkadaş grubu, Belediye Meclis Üyesi olan arkadaşlarının ve karısının evlilik yıldönümlerini kutlamak için akşam yemeğinde bir araya gelir. Fakat ilk gelen çift, arkadaşını kulağından yaralanmış olarak bulur. Ne yapacaklarını düşünürken yavaş yavaş diğerleri de eve gelmeye başlarlar. Olay başta gizlenir ve yalan söylenir ama diğer misafirlerin şüphelenmesi üzerine olayın nasıl olduğunu anlamaya ve anlatmaya başlarlar, üstelik meclis üyesinin karısı da ortalarda yoktur. Bir süre sonra olaya polis karışır ve bu kez de olayı polisten gizlemek için herkes başkasının rolüne bürünür ve polise yalan söylemeye çalışırlar en sonunda içlerinden biri meclis üyesinin yerine geçmeye ve polisin karşısına çıkmaya karar verir ve olayın nasıl olduğunu anlatmak için esaslı bir hikaye uydurur. Bu hikayenin konu alındığı oyun sürpriz bir sonla noktalanır.

Salonu dolduran vatandaşlar oyunu ilgiyle takip ederken, gösteri sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit´te sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Yiğit, “Tüm konuklarımızı ve oyuncularımızı Belediye Başkanımız Alper Taban ve şahsım adına saygıyla selamlıyorum. Bu akşam çok güzel bir oyun sahnelendi. Çok değerli Cengiz Küçükayvaz ve ekibine teşekkür ediyoruz bizlerle oldukları ve bu geceyi bizlere yaşattıkları için” dedi. Yiğit, konuşmasının sonunda Cengiz Küçükayvaz´a İnegöl´ü simgeleyen çini hediye etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 21.8 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.9 ° / 7.3 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21 ° / 4.8 ° Güneşli
1

Bursa'da yaralı leyleğe jandarma şefkati

2

Korkmaz ailesinin acı günü

3

İnegöl Trafiğine MODEF Düzenlemesi

4

inegöl'de sandalye fabrikasında yangın

5

Yangın Kontrol Altına Alındı

6

İnegöl'de muhtarlarla yeni dönemin ilk toplantısı yapıldı

7

İnegöl'ün 2023 yılı dış ticaret rakamları belli oldu