,
Güncel 14.03.2019 10:30:44 0
İNEGÖLLÜ İZLEYİCİYLE BULUŞTU

İNEGÖLLÜ İZLEYİCİYLE BULUŞTU

AYRINTILAR>>>

Sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu Ahmet Yenilmez´in “İstiklal Şairi” Mehmet Akif Ersoy´un hayatından kesitleri ve Çanakkale Destanı´nı anlattığı tek kişilik oyunu “Korkma”, İnegöl´de izleyiciyle buluştu.

Usta oyuncu Ahmet Yenilmez´in, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy´un hayatından kesitleri ve Çanakkale Destanını anlattığı “Korkma” adlı tek kişilik oyunu, İnegöl Belediyesi´nin Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında İnegöl´de sahnelendi. Çarşamba akşamı 20.00´da Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde sahnelenen oyuna ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu.

Mehmet Akif´in edebi kimliği, örnek kişiliği ve ahlaki değerlere bağlılığının işlendiği oyunda, Ahmet Yenilmez ara ara konuşmalarıyla da zihinleri aydınlattı. Mehmet Akif Ersoy´un hayatının çok trajik olduğunu belirten Yenilmez; “Ersoy´un 11 yıllık sürgün hayatı, birinci Mecliste bulunup ikinci Mecliste bulunamaması, emekli maaşının bağlanamaması, cenazesinde tek bir devlet görevlisinin bulunmaması, bir oğlunun açlıktan sokakta ölmesi ve bir oğlunun ölünce tabutuna haciz konması gibi trajik gibi bir hayatı vardı” dedi.

Dünyada herkesin bildiği Mehmet Akif Ersoy´un, ender görülecek şekilde çok sevildiğini ifade eden Yenilmez, “Mehmet Akif Ersoy´un hayatını anlatan bu oyun inanılmaz ilgi gördü. Bugün de İnegöllü izleyicilerimizin karşısındayız. Mehmet Akif Ersoy Milli Mücadele´nin önemli şahsiyetlerinden biriydi. Kürt´ü, Laz´ı ve Çerkez´i ile hele hele de 5 bin şehit vererek vatan yaptığımız Anadolu coğrafyasında, 1984´den bu yana da 100 bine yakın insanımızı teröre kurban vermiş bir millet olarak, bir Arnavut bizim İstiklal Marşı´mızı yazıyor. Dolayısıyla yaşadığımız bu dönemde onun yaşadıkları, onun söyledikleri bir ibret tablosu olarak seyirciye çok çabuk ve etkili geçiyor” diye konuştu.

RABBİM BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN
Oyunu Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit´te takip etti. Gösteri sonunda sahneye davet edilen Yiğit, burada yaptığı konuşmada; “Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Ancak bu kadar güzel anlatılırdı. İzlediğimiz sadece bir oyun değildi. Tabi bugünler bizim için çok önemli ama biz bazen galiba bu kadar rahatlıkta bu memleketin nasıl kurtulduğunu unutuyoruz. Ufak tefek şeylere takılıp birbirimizi kırıyoruz. Rabbim birlik beraberliğimizi bozmasın. Eğer biz bir ve beraber olabilirsek tekrar bir İstiklal Marşı yazmak zorunda kalmaz bu millet. Ben sizlere de programımıza katılıp salonu doldurduğunuz için teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Konuşmanın ardından Yiğit, Ahmet Yenilmez´e İnegöl´ü simgeleyen çini hediye etti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

2

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor

3

İnegöl'de Kızılay’dan ihtiyaç sahiplerine ramazan kolisi

4

Eroğlu; Ceketimizi koysak kazanırız devri bitti

5

İnegöllü Tır sürücü Alanya'daki kazada hayatını kaybetti

6

Nöbetçi Kitaphanelerin ‘En’leri Belli Oldu

7

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları sayısını 100’e çıkartacağız”