,
Güncel 6.11.2018 09:38:06 0
İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İnegöl Belediyesi Kasım ayı olağan Meclis Toplantısı, bugün 14.00´da Belediye Ek Hizmet Binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yapılan toplantıda 17 gündem ve 1 takrir maddesi görüşülerek karara bağ

Ekim ayı İnegöl Belediyesi faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde izlenime sunulmasıyla başlayan meclis toplantısı, İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen evrakların görüşülmesi ile devam etti.

ENGELSİZ İNEGÖL
Belediye Başkanı Alper Taban, meclis açılışında yaptığı konuşmada gündeme ilişkin konulara değinerek şu ifadelere yer verdi: “Şehrimizde engellilere yönelik olarak farkındalık oluşturacak çalışmalara imza atacağız. Yapısal değişiklikler değil bu konuda bilinci artırmak üzere zamanı da bu işe yayarak aynı temizlikte yaptığımız gibi burada da engelsiz bir İnegöl oluşturma adına çalışmalarımızı başlattık. Bugün saat 16.30´da da İstihdam Ofisi açılışını gerçekleştireceğiz. Belediye Başkanlığı görevini yaptığım süre ve öncesinde de çokça vatandaşımızın iş talebi oluyor. Bu konuda daha faydalı olabilmek adına, bunların sayısal raporlarını tutup analiz yapabilmek adına böyle bir ofisi açma gereği hissettik. Gelen kişilerin kayıtlarını oluşturduğumuz yazılımla tutalım istiyoruz. Bir taraftan da özel sektördeki insan kaynakları birimleriyle irtibat oluşturarak, İŞKUR müdürlüğümüzün sunduğu açık pozisyonları görerek ofise gelen kişilere yardımda bulunacağız. Yapacağımız analizlerle kurslar açık mesleki eğitimler vereceğiz” dedi.

OTOPARK SORUNU KAMULAŞTIRMAYLA ÇÖZÜLECEK
Mecliste gündem maddeleri arasında yer alan kamulaştırmaların görüşmeleri sırasında da kısa bir bilgi veren Başkan Taban, “Otopark ihtiyacımızın İnegöl´deki mevcut araç sayısına oranla artması lazım. Kamulaştırmayla otopark sorununu çözmeye çalışıyoruz ama bu kısa vadeli bir iş değil. Bunları da programa almaya çalışıyoruz ve İnegöl´ün otopark ihtiyacını gidermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

KEMALPAŞA´YA YENİ SAĞLIK OCAĞI
Mecliste Kemalpaşa Mahallesi Hocaköy Yolu Sokak üzerinde 920 metrekarelik alanın Sağlık Ocağı yapılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne devri de görüşüldü. Görüşülen madde oy birliği ile kabul edildi.

CADDE VE SOKAKLARA ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ VERİLECEK
Cadde ve sokak isimlerinin belirlenmesi maddesine ilişkin açıklama yapan Başkan Taban, “Şehitlerimizin aileleri tarafından bize ulaştırılan talepler var. Sokak ve cadde ismi gibi belirli alanlarda şehitlerimizin isimlerinin verilmesi noktasında bir talep var. Bunu meclisimizde değerlendireceğiz. Hazırlığı yapıldıktan sonra muhtemelen konuyu önümüzdeki ay meclisimize getireceğiz” dedi.

/resimler/2018-11/6/0941051175932.jpg

EVLİLİK OKULU ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ
İnegöl Belediyesi ve Aile Hayatını İyileştirme Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen Evlilik Okulu projesi kapsamında verilecek olan ödüller de meclis toplantısında belirlendi. Programda eğitim görerek yapılacak sınavda ilk 3´e girenlere altın hediye edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Sınavda 1. olan aileye tam altın, 2. olan aileye yarım altın ve 3. olan aileye çeyrek altın verilmesi kararlaştırıldı.

YOL HARCAMALARI KATILIM PAYI ALINMAYACAK
Meclisin son maddesi olan Yol Harcamaları Katılım Payı, meclis üyelerinin görüşüne sunuldu. Madde ile ilgili konuşan Başkan Alper Taban, “Yol katılım paylarını vatandaşlarımızdan tahsis ediyorduk. Bu konuda gündem de oldu. O dönemler ben de Belediye Başkan Yardımcısıydım ve vatandaşlarımızla bu konuyu sıkça konuşuyorduk. 2012´ye kadar bunu alma zorunluluğumuz vardı ancak 2012 sonrası meclisin inisiyatifine bırakılan bir konuydu. Biz de vatandaşımıza destek olmak adına bunun alınmaması noktasında bir çalışma hazırlamıştık. Bunu da meclisimize getirerek onaylamak istedik. 2015-2016 ve 2017 yıllarının yapılan yol harcamalarına katılımı konuşuyoruz. Bu yıllarda 24 milyon TL´lik yol harcaması yapmışız. Vatandaşa düşen payı ise 2 milyon 400 bin civarındadır. Biz bunu belediye olarak alsak kurumumuza gelir elde etmiş olacağız ancak dolara yapılan şeyi vatandaşımıza uygun görmek istemiyoruz. Biz bu yılları almayacağız. Bundan sonraki yapılan harcamaları da meclisimize getirerek değerlendireceğiz” dedi. Meclise sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.

İNEGÖL İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Başkan Alper Taban, meclisin sonunda ise kısa bir konuşma yaparak; “Göreve başlayalı 1 yıl olacak. Meclis üyesi arkadaşlarımızın desteği ile göreve başlamıştım. Alnımızın akı ile görevimizi son gününe kadar azim ve gayretle tamamlamaya çalışacağım. Koyduğunuz katkılardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ortak paydada hepimiz İnegöl için çalışıyoruz. Şehrimizin örnek bir şehir olması adına, yaşayan insanların daha mutlu olması adına gayret ediyoruz. Hepinize teşekkür ederim” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor