,
Güncel 13.03.2018 10:56:44 0
İNEGÖL BELEDİYESİ´NİN ÜCRETSİZ ÇAY VE SU İKRAMI BAŞLADI

İNEGÖL BELEDİYESİ´NİN ÜCRETSİZ ÇAY VE SU İKRAMI BAŞLADI

İnegöl Devlet Hastanesi´nde hukuki sorunlar nedeniyle kantinin bir süre işlemeyecek olması her gün binlerce vatandaşın mağduriyet yaşamasına sebep olurken, konuya İnegöl Belediyesi el attı. İhale sürecinde olan kantinler işler duruma gelene kadar İnegöl

İnegöl´ün alt yapı ve üst yapı faaliyetlerini sürdürürken bir yandan da şehrin tüm kesimlerini ilgilendiren sorunlarına çözüm olmak adına projeler ortaya koyan İnegöl Belediyesi, Devlet Hastanesi´ndeki kantin mağduriyetini önlemek için bir adım attı. İnegöl Devlet Hastanesi´nde kantinlerle ilgili yaşanan hukuki bir sorun nedeniyle bir süredir kantinler işlemiyordu. Yeni ihale sürecine giren ancak 1 buçuk ay daha kapalı kalacak olan kantinler, her gün hastaneye giden binlerce vatandaşı da mağdur ediyordu. Gelen şikayetler üzerine harekete geçen İnegöl Belediyesi, Devlet Hastanesi yöneticileriyle irtibata geçerek ihale süreci tamamlanıp kantinler işler vaziyete gelene kadar acil servis önündeki kantinde vatandaşlara ve personele ücretsiz çay ve su ikramı yapmaya başladı.

İNEGÖL BELEDİYSİ HER YERDE VATANDAŞIN HİZMETİNDE
Pazartesi günü 16.00 itibariyle başlayan bu hizmet, vatandaşların da takdirini topladı. Hastalarını bekleyen binlerce kişi, acil servis önünde çay ve su ihtiyaçlarını İnegöl Belediyesi´nin ikramıyla giderebilir hale geldi. Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan ve hastane yöneticileri ile birlikte 17.00´da acil servis önünde çay ve su ikramı devam eden kantini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Taban, İnegöl Belediyesi´nin vatandaşın ihtiyaç duyduğu her alanda hizmet vermeye hazır olduğunu dile getirdi.

ÇOK ÖNEMLİ BİR EKSİK GİDERİLDİ
Ziyaret sırasında ücretsiz çay ve su ikramına ilişkin açıklamalar da yapıldı. İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Hayrettin Göçmen, “Bu güzel hizmeti hastanemize kazandırdığı için Başkanımıza teşekkür ediyoruz hem hastalarımız hem de personelimiz adına. Biliyorsunuz hastanemizde bir kantinimiz vardı. Hukuki bir takım sorunlar nedeniyle buradaki hizmetimize ara vermek zorunda kaldık. Yeni kantin ihalesiyle ilgili de bütün sorumluluklarımızı yerine getirdik. İl Sağlık Müdürlüğümüze evraklarımızı gönderdik. Onlar da bu sürecin tamamlanması adına çaba gösteriyorlar. 1 buçuk ay içerisinde bütün işlemleri tamamlayıp burayı teslime uygun hale getireceklerini söylediler. Bu süre içerisinde de vatandaşlarımız zaruri ihtiyaçlarını karşılamada sorun yaşıyordu. Başkanımız konuyu değerlendirdi ve sağladığı imkanla çok önemli bir eksiği giderdiler. Susuz kalmanın, gece nöbette kalan personel için bir bardak çayın ne kadar önemli olduğunu ancak yaşayan bilir. İnşallah bu süreç çok kısa sürede sonuçlanarak halkımız da hak ettiği nezih kantin hizmetine biran evvel kavuşur” dedi.

/resimler/2018-3/13/1114027186281.jpg

KANTİNLER AÇILANA KADAR ÇAY VE SU İKRAMLARI SÜRECEK
Belediye Başkanı Alper Taban ise İnegöl Devlet Hastanesinin kantin bölümünde ücretsiz olarak ikram edilecek su ve çay ikramlarıyla alakalı kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya geldiklerini ifade etti. Kantinler faaliyete geçene kadar bu hizmetin süreceğini dile getiren Taban, “Vatandaşlarımızdan bizlere her türlü talep ve istek geliyor. İlçe Başkanımız olsun, bizler ve ekiplerimiz her an sahadayız. Geri bildirimleri önemsiyoruz. Vatandaş ne diyor bu bizim için önemli. Masa başında yaptığınız işler de önemli ama sahaya çıktığınızda bir şeyleri yaşıyorsunuz. Gerçekten burada hastanız olduğunda bunu belki daha iyi anlıyorsunuz. Allah kimseyi buralara düşürmesin ama buralar da bizim için önemli yerler. Şifa bulduğumuz, sağlık bulduğumuz yerler. Burada devam eden bir süreç vardı. Hastanemizin ve hastane yönetimimizin elinde olan bir konu değil. Nihayetinde hukuki bir süreç. Bu süreç içerisinde kendilerinin çok fazla yapabileceği bir şey yok. Bizler de İnegöl Belediyesi olarak diğer kamu kuruluşlarına göre biraz daha iyi olduğu için böyle bir eksikliğin olduğunu duyunca, kendileri de müsaade edince bir adım atmak istedik. Vatandaşlarımızdan, hastalardan ve refakatçilerden tarafımıza gelen bildirimler doğrultusunda konuyu önemseyerek gerekli müsaadeleri alıp burada süreç tamamlanana kadar hizmet vermek üzere ilgili tertibatımızı hazırladık” şeklinde konuştu.

İKRAM BÖLÜMÜ 16.00 – 24-00 ARASI AÇIK KALACAK
Ücretsiz çay ve su ikramlarının saatlerine ilişkin de bilgi veren Taban, “Akşamüzeri 16.00´dan gece 24.00´a kadar bu hizmeti vereceğimizi beyan ediyoruz. Vatandaşlarımız, çalışanlarımız, personelimiz dahil olmak üzere herkes gelsin otursun çaylarını sularını içsinler. Bazen çok büyük projeler yaparsınız, binalar dikersiniz, insanların göreceği projelerdir bunlar ama bunlar da önemli işlerdir. Vatandaşlarımızın işini görebilmek en önemli hizmettir. Buraya da bir kutlama için gelmedik. Arkadaşlarımızın nasıl bir hazırlık yapıp nasıl hizmet verildiğini görmek istedik. Hizmet saatlerini de 16.00-24.00 arası olarak belirledik. Bunun da bir sebebi var. Acil servisin yoğunluğu günlük ortalama 1400 civarında. Ve bu yoğunluk 16.00´dan itibaren başlıyor. İnsanlar işinde gücünde olduğu için genelde poliklinik hizmeti alır gibi acil servise geliyor. Ayrıca gündüz civarda farklı işletmeler de bu hizmeti sağlayabiliyor. Ancak yine bir revizyona gidilmesi gerekirse, bir ihtiyaç hasıl olursa değişiklik yapabiliriz” açıklamalarında bulundu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

2

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

3

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

4

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

5

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

6

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası

7

Ali Doğan seçim çalışmalarını sürdürüyor