,
Güncel 22.04.2019 09:56:58 0
HELVA GELENEĞİ SÜRÜYOR

HELVA GELENEĞİ SÜRÜYOR

AYRINTILAR>>>

İnegöl Belediyesi´nin her kandilde gerçekleştirdiği helva ikramları, Berat kandilinde de devam etti. Mesudiye Yeni Camide bin kişilik helva dağıtıldı.

Kandil gecelerinde İnegöl´ün vazgeçilmez geleneklerinden biri haline gelen İnegöl Belediyesi´nin helva ikramları, Cuma akşamı idrak ettiğimiz Berat Kandilinde de sürdü. Mesudiye Yeni Camide yatsı namazı sonrası gerçekleştirilen helva ikramlarında bin kişilik helva dağıtıldı.

Helva ikramlarına; Belediye Başkanı Alper Taban, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan, parti yöneticileri ve meclis üyeleri de katıldı. Başkan Alper Taban, Mustafa Ersan ve yöneticiler, helva ikramları sırasında kazanın başına geçerek vatandaşlara helva ikram etti.

/resimler/2019-4/22/0958234895330.jpg

İkramlar sonrası mahalle sakinleriyle bir araya gelip sohbet eden Başkan Taban, burada bir açıklama da yaptı. Taban, “Bu akşam mübarek Berat Kandili vesilesiyle Mesudiye Yeni Camimizde ilçe halkımızla, mahalle sakinlerimizle bir araya geldik. Öncelikle bizleri bu günlere eriştiren rabbimize hamdüsenalar olsun. Ramazan-ı Şerife iki hafta kaldı. Allah nasip ederse rabbim inşallah hepimizi ramazana da, bayrama da eriştirsin. Bildiğiniz gibi şehrimizde kandil gecelerini dolu dolu yaşamaya devam ediyoruz. Kandillerimizin manevi şuurundan, atmosferinden, havasından şuurlu ve bilinçli bir şekilde istifade etmek için camilerimizle cemaatimizle bir araya gelerek hemhal olmaya çalışıyoruz. Bu buluşmalar vesilesiyle de ikramlarda bulunmaya gayret ediyoruz. Bugün de Mesudiye mahallemizde çok kıymetli hemşerilerimizle bir araya gelerek namazlarımızı eda ettik, beraberinde dualarımızı, yakarışlarımızı rabbimize yaptık. İnşallah bundan sonra da bu gece boyunca cümle Müslüman kardeşlerimiz beraatını alanlardan olur. Birlik beraberlik içerisinde, güzellik içerisinde, hoşgörü içerisinde yaşıyoruz. Bunun için de şükrediyorum. İnegöl´ümüzde de özellikle tüm mahalle sakinlerimizle birlikte güzel bir Berat Kandili idrak ediyoruz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 28.5 ° / 14.7 ° false
  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Zemci Şahin’den 23 Nisan Mesajı

2

Mobilyanın Başkentinde Şölen Başladı

3

İnegöl’de 23 Nisan Coşkusu

4

İnegöl Rumeli derneğinden kafkasspor'a ziyaret

5

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'dan İnegöl'ün il olması açıklaması

6

İnegöl'de bir kedi katliamı daha

7

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'den İnegöl'e Müjde