,
Güncel 13.11.2018 10:05:10 0
HEDEFLERİMİZ VAR

HEDEFLERİMİZ VAR

Belediye Başkanı Alper Taban, Flexcity yazılımının iş zekası ve raporlama uygulamasının tanıtım toplantısında yaptığı açıklamada, bu sistem sayesinde elde edilen verilerle bundan sonraki süreçte şehrimiz için daha doğru ve isabetli kararlar alacaklarını s

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl Belediyesi´nin bir süre önce kullanmaya başladığı ve yeni nesil belediyecilik anlamında önemli adımlardan biri olan Flexcity yazılımının iş zekası ve raporlama uygulamasını kamuoyuna tanıttı. Makamında düzenlediği basın toplantısında iş zekası ve raporlama uygulamasını anlatan Taban, uygulama üzerinden örnekler de vererek sistemin faydalarını sıraladı.

Basın toplantısında konuşan Başkan Taban, “Hedeflerimiz var, heyecanımız var, azmimiz var. Bununla alakalı göreve gelişimizin de 1 yılını tamamladık 8 Kasım itibariyle. Bugün belediyecilikte gelmiş olduğumuz noktayı, teknolojiyi nasıl kullandığımızı, iş zekasını, yapay zekayı, ortak aklı nasıl çalıştırdığımızı sizlere de gösterebilmek adına, verileri nasıl işlediğimizi kamuoyu ile paylaşabilmek adına bu tanıtım toplantısını düzenledik. İş zekası ve raporlamayı değerlendirmeyi hedefledik” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ DA TEKNOLOJİK DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMÜ İŞARET ETTİ
Artık özel sektör gibi, özel şirketler gibi kurumları yönetmek durumunda olduklarına vurgu yapan Başkan Taban, “Performanslı bir şekilde, verimli bir şekilde çalışmalıyız. Fayda-maliyet analizlerini muhakkak suretle gerçekleştirmek durumundayız. Çünkü harcamış olduğumuz para, değerlendirdiğimi yatırım bütçesi vatandaşlarımızın cebinden katkı koyduğu vergiler. Biz de kendi paramızı nasıl kullanıyorsak bu bilinçle mali bütçeyi kullanmaya çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi göreve geldiğimiz bir kurumsal değişim ve dönüşüm dedik, beraberinde elektronik değişim ve dönüşüm dedik ki Sayın Cumhurbaşkanımız da seçim kampanyasında teknolojik değişime ayak uyduracağımızı, bu dönüşümü yakalayacağımızı söyledi. Bunun çok önemli bir ifade olduğunu düşünüyorum. Bizler de buna mukabil yatırımlar yapmaya çalıştık. En başta kurum müdürlerimizden aldığımız görüşler üzerine mevcut yazılımımızın artık ihtiyaçlarımızı karşılamaması üzerine bir yazılım yatırımı gerçekleştirdik. Bir taraftan da vatandaşımızı bu sürece katmaya çalıştık. Gelin şehri birlikte yönetelim ve dolayısıyla vatandaşlarımız da bu şehirde yaşayan bireyler olarak sürece destek versin istedik. Onlardan gelen bilgiler sayesinde bugün okumalar gerçekleştiriyoruz, analizler gerçekleştiriyoruz, raporlarımızı daha doğru bir şekilde değerlendirerek karar alma süreçlerimizde de en hızlı şekilde alma konusunda bu bilgiler bize yardımcı oluyor. Yapmış olduğumuz bu yatırımların ne kadar önemli ve isabetli olduğunun da bu raporlar bir göstergesi” diye konuştu.

/resimler/2018-11/13/1009440934567.jpg

DAHA DOĞRU VE İSABETLİ KARARLAR ALACAĞIZ
Bu dönüşümün yeni nesil belediyecilik olduğuna da dikkat çeken Taban, şöyle devam etti: “Verimli çalışmaktan bahsettik, performanslı çalışmaktan bahsettik, bunları ölçebilirseniz, bu bilgilere ulaşabilirseniz bunları değerlendirebilirsiniz. Hızlı mı gidiyoruz, yavaş mı gidiyoruz, kaynaklarımızı doğru mu harcıyoruz gibi… Vatandaşın beklentisi nedir? Burada bir Belediye Başkanı saatlerce toplantılar yapabilir ama sahanın nabzını tutmadığı sürece, sahadan bilgi çekmediği sürece doğru sonuca ulaşması pek mümkün gözükmüyor. Mutlaka vatandaşların öncelikli ihtiyaçları var. Ben şuanda dışarıda bir anketör firma çalıştırsam inanın şu anki elimde bulundurduğum bilgi kadar bilgiye ulaşamam. Çünkü manipüle edilebilir, yanlış bilgiler gelebilir, vatandaş o an tam olarak doğru bilgiyi paylaşmak istemeyebilir. Ama şuanda tam olarak tarafımıza ulaşan son 6 aylık bilgileri sistemimizde görebiliyoruz. Raporlar yapıp bu raporlar neticesinde de analizler yapabiliyoruz. Aslında şunu gerçekleştiriyoruz; yeni nesil belediyecilik. Sadece İnegöl Belediyesi´ni yönetmek değil birlikte şehri yönetiyoruz. İnşallah bundan sonraki adımlar akıllı şehir dediğimiz platformu şehrimizde uygulayabilir miyiz? Birkaç gün önce Fransa´da Cenon şehrini ziyaret ettik. 70 yıl önce bu insanlar alt yapı faaliyetlerini tamamladıklarını ifade ediyorlar. Beraberinde üst yapı faaliyetlerini de tamamlamışlar. Dolayısıyla bizler de bundan sonraki süreçte daha hızlı, daha seri, daha isabetli kararlar alan, eksikliklerimizi, vatandaş beklentilerini daha hızlı nasıl tamamlayabiliriz diye bu yazılım üzerinden vatandaşımızın bize iletmiş olduğu programlar üzerinden biz hangi ekibimiz nerede ne yapıyor, geçen hafta ne yaptı, vatandaşımız bize nasıl erişiyor ya da biz bu işlerin ne kadarını tamamladık, ne kadarı bekliyor gibi raporlar üzerinden çekebiliyoruz. Bu sistemin henüz yeni bir sistem olmasından kaynaklı muhakkak suretle çalışma arkadaşlarımızın bu işe entegrasyonu da kolay olmuyor. Çünkü tamamen artık sistem üzerinden artık bu bilgileri almamız gerekiyor. Bu entegrasyonu da Bilgi İşlem Dairemizin verdiği eğitimlerle aşmaya çalışıyoruz. Bir değişim ve dönüşümü yakalamaya çalışıyoruz. Şuna olan inancım tamdır, inşallah bundan sonraki süreçte de topladığımız bilgiler neticesinde şehrimiz için daha doğru ve isabetli kararlar alacağız. Bu kararlar neticesinde de bir şeylerin daha hızlı değiştiğini göreceğiz.”

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR
“Ben vatandaşlarımıza da sağladıkları katkı için teşekkür ediyorum. Çağrı merkezimize gelen bildirimler her geçen gün artıyor. Biz işten yüksünmüyoruz. Biz bu bilgileri alıp vatandaşımızın memnuniyetini arttırmak adına çalışıyoruz.”

Taban, açıklama sonrası basın mensuplarına uygulama üzerinden örnekler göstererek sistemi tanıttı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 25.5 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
1

50 bin emekliye bayram destek çekleri ulaştırıldı

2

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

3

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi

4

Bursa’da oy kullanmaya engel yok

5

Mustafakemalpaşa'da Ramazan coşkusu

6

Cumhuriyet Mahallesi Semt Pazarı Kurulmaya Başladı

7

Zabıta Ekipleri 2 Zincir Marketi Mühürledi