,
Güncel 12.02.2019 11:58:55 0
HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR

AYRINTILAR>>>

Mezarlıklar Müdürlüğünün 2018 yılını değerlendiren Belediye Başkanı Alper Taban, “Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları vatandaşlarımıza sunarak beşikten mezara kadar örnek bir belediyecilik anlayışını ortaya koymanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

‘HALKA HİZMET HAKKA HİZMETTİR´
Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olmayı başararak hizmet seferberliğine aralıksız devam eden İnegöl Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü 2018 yılı içerisinde 7/24 çalışma prensibiyle örnek bir hizmet anlayışı ortaya koymayı başardı. ‘Halka hizmet Hakka hizmettir´ anlayışını şiar edinmiş bir hizmet anlayışı ile vatandaşların taleplerini sürekli ön planda tutarak özenle ve titizlikle çalışmalarını sürdüren Mezarlıklar Müdürlüğü, vatandaş duyarlılığını en üst düzeye çıkararak hizmetlerine devam ediyor.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN TÜM İMKANLARINI KULLANIYORUZ”
Mezarlıklar Müdürlüğünün 2018 yılı içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, “İlçe halkımızın en zor anında yanında olmayı başararak örnek bir yönetim anlayışı sergileyen Mezarlıklar Müdürlüğü vasıtası ile vatandaşlarımıza bir nebzede olsa katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Gerekli özen ve itinayı göstererek sosyal belediyeciliğin gerektirdiği tüm imkanları kullanarak vatandaşlarımıza katkı ve destekte bulunuyoruz” açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-2/12/1200460327832.jpg

CENAZE VE DEFİN HİZMETLERİ
İnegöl Belediyesi olarak insan odaklı çalışma prensibiyle doğumdan ölüme kadar örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduklarını belirten Başkan Taban, “Bu anlayışla hizmetlerini yürüten Mezarlıklar Müdürlüğümüz nitelikli personeli ile görev alanı içerisinde en iyi hizmeti vermek için gayret göstermektedir. Bu anlayışla cenazeyi evden veya hastaneden alarak, cenazeyi defnetmeye hazırlama işlemlerini gerçekleştirmek üzere müdürlüğe naklini sağlama, mezar kazmak ve mezar tahtası temin etme, cenazeyi helallik almak için ikamet ettiği adrese, akabinde cenaze namazının kılınacağı camiye ve nihai olarak defin edileceği mezarlığa naklini sağlayıp defin işlemini gerçekleştirme, talep olması halinde Bursa ve çevre ilçelere cenaze nakli yapma ve uzak illere nakli hususunda Bursa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapma noktasında hizmetler sunmaktadır. Ayrıca mezarlıklarını onarmak isteyen vatandaşların mezar tanzim belgelerini almalarını sağlama ve buna uygun şekilde onarım yapmalarını takip etme gibi görevleri de icra etmektedir” diye konuştu.

1701 DEFİN İŞLEMİ
İnsanların mutlu günlerinde olduğu gibi en acılı günlerinde de onlarla beraber olarak, onların sıkıntılarını hafifletmeye çalıştıklarını belirten Taban, “2018 yılı içerisinde Mezarlıklar Müdürlüğümüz bünyesinde 910 erkek ve 791 kadın toplamda 1701 gasil ve kefenleme işlemi yapılmıştır. Ayrıca ilçemiz dışına 109 kadın, 103 erkek toplamda 212 cenaze nakil işlemi gerçekleştirilmiştir. Bizler, hemşerilerimizin bu en acılı günlerinde yanlarında olmayı şiar edinmiş bir belediyeyiz.”

/resimler/2019-2/12/1201060640392.jpg

“NİTELİKLİ VE ETKİN BİR HİZMET ”
Bizler ölümün bir yok oluş değil, bir vuslat olduğu inancında olan insanlarız diyen Taban, “Müdürlüğümüz vatandaşlarımızın bu acılı günlerinde en iyi şekilde koordine olarak nitelikli ve etkin bir şekilde hizmetlerini yürütürken, belediyemiz tarafından yerine getirilen cenaze ve defin hizmetleri ücretsiz verilmektedir. Her şey hemşerilerimizin daha iyi hizmet almaları için. Bunun yanında mermer veya muhtelif malzeme ile mezarlarını tanzim etmek isteyen 517 vatandaşımıza mezar tanzim belgesi verilerek, mezarlıklar yönetmeliğine uygun olarak mezar tanzimlerini yapmaları da sağlanmıştır” dedi.

Taban son olarak, “İnegöl Belediyesi olarak mümkün olduğu kadar insanların hayatını kolay kılmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini yerine getirmeye bundan sonrada devam edeceğimizi buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. 7/24 insan odaklı hizmet anlayışı ile yeniliği yakalamış ve çağın gereklerine göre etkin ve verimli bir şekilde hareket eden bir belediye olarak vatandaşlarımızın iyi gününde ve kötü gününde yanında olarak onların mutlu bir yaşam geçirmelerini sağlamak için hizmet seferberliğine aralıksız devam edeceğiz” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli
1

Başkan Aktaş, “Biz gençlerimize güveniyoruz”

2

İYİ Parti İnegöl’e Gençlerden Büyük İlgi!

3

İnegöl’ün Geçmişi İle Geleceği Aynı İftar Sofrasında Buluştu

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Bursa’ya aşığız”

5

Başkan Aktaş: “Biz Bursa'nın her köşesinde gülümsüyoruz”

6

Eroğlu; Anket masada zafer sahada olur

7

İnegöl'de nesilleri buluşturan iftar sofrası