,
Güncel 4.01.2018 17:59:36 0
GÖZYAŞLARI SEL OLDU

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

1. Dünya Savaşı´nda Sarıkamış harekâtında şehit olan 90 bin askerimizin hikâyesini konu alan “Kardelen Şehitleri; Sarıkamış Destanı” adlı oyun Tuzla Sanat Sahnesi tarafından İnegöllülere sahnelendi.

 

 

 

 

 

Geçtiğimiz Cuma günü Beşinci Mevsim Kültür Merkezi´nde sahnelenen oyunu Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanı Hayati Bedir, Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Tandoğan Taner, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ile vatandaşlar katıldı.

 

Tuzla Sanat Sahnesi oyuncuları tarafından sahnelenen ‘Kardelen Şehitleri; Sarıkamış Destanı´ İnegöllülerden büyük ilgi gördü. Oyunun ilerleyen dakikalarında izleyiciler duygusal dakikalar yaşadı ve bitişinden itibaren oyuncular ayakta alkışlandı. Ermeni çetelerin o dönemde yaptığı katliamların sahnelendiği tiyatro gösterisinde bazı vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

 

EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR

Tiyatro gösteriminin ardından bir konuşma yapan İZED Başkanı Halil Peynirci, “Engelliler Günü nedeniyle bu yıl birçok program düzenledik. Bu tür programlar engelli vatandaşlara ve ailelerine moral açısından büyük önem taşıyor. Her zaman da bu tür programlar düzenlemeye devam edeceğiz. Engelli vatandaşlarımız, sadece bir gün değil her gün hatırlanmalı ve her gün onların gönlü yapılmalı. 15 yıl önce bu derneği kurduğumuzda ne kalemimiz, ne kâğıdımız vardı ama çok şükür 15 yılın sonunda bizler çok güzel yerler aldık. İnegöl´ümüzde şuan 10 tane Rehabilitasyon Merkezimiz var. Rehberlik Araştırmamız, Sevgi Evlerimiz, okullarımız var. İnegöl olarak suyumuz, şekerimiz, unumuz var. Bugüne kadar çok güzel etkinlikler yaptık. Engel elde, ayakta ve zihinde değildir, engelliler denilse de asıl engel göremeyen gözlerde, ona koşamayan ayaklarda ve onu sevmeyi bilmeyen yüreğimizdedir, en büyük engel sevgisizliktir” şeklinde konuştu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Perşembe 23.1 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Yavuz Turhan hayatını kaybetti

2

Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı

3

Merkez bankası faizi sabit bıraktı!

4

İnegöl Rumeliler derneğinden modef'e ziyaret

5

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

6

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

7

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den