,
Güncel 9.11.2018 14:04:47 0
GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ

GERÇEK BİR DÜNYA LİDERİ

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol Atay, Ulu Önder Atatürk´ün vefatının 80. yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Atay;

 

 

Emperyalizmi, tarihte ilk kez yenilgiye uğratan, Türkiye Cumhuriyeti´nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK´ü, bedenen aramızdan ayrılışının 80. yıl dönümünde asla tükenmeyecek özlem, saygı ve bağlılıkla anıyoruz.

 

Mustafa Kemal ATATÜRK, tüm dünyanın saygı duyduğu gerçek anlamda bir dünya lideridir:

 /resimler/2018-11/9/1421508285505.jpg

"Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir devrimci, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışının öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayırımı göstermeyen, eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu."(UNESCO,1981)

 

Mustafa Kemal ATATÜRK, emperyal kuvvetlerin karşısında büyük zaferler kazanan eşsiz bir kahraman ve bir antiemperyalist liderdir. Düşmanları bile O´nun önünde saygıyla eğilmektedir:

 

”Türk Milletini yok olmaktan kurtaran, sonra da Türk Milletini yeniden dirilten Atatürk´ün ölümü yalnız Türkiye ve Türkler için değil, tüm Dünya ve Avrupa için de büyük kayıptır” (Winston Churchill, 11 Kasım 1938). “İnsanlığın bütün değerleri Mustafa Kemal ATATÜRK´te kendini gösteriyor” (New York Times, 21 Kasım 1938).

 

Mustafa Kemal ATATÜRK, Türk Ulusunu çağdaş dünyayla buluşturan kazanımlarıyla, yaratıcısı olduğu Türk Devrimi ile büyük bir bilge ve dâhidir. Dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cuma 18.5 ° / 9.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Yavuz Turhan hayatını kaybetti

2

Ertuğrulgazi Mahallesinde 37 Sokakta Asfaltlama Yapıldı

3

Merkez bankası faizi sabit bıraktı!

4

İnegöl Rumeliler derneğinden modef'e ziyaret

5

İnegöl Okyanus kolejinde 23 nisan etkinliği

6

MODEF’e 23 Nisan’da Rekor Ziyaret

7

Milli Takımın Yarısı İnegöl’den