,
Güncel 24.07.2018 13:16:05 0
GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMINI KUTLUYORUM

Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şube Başkanı Birol ATAY, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle yazılı basın açıklamasında bulundu.

Atay yaptığı açıklamada;

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı ;

Görevleri için büyük özveri, fedakarlık ve hatta canlarını veren tüm basın emekçilerinin ve basın kuruluşlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyorum.

24 Temmuz 1908 yılında Türk Basınında sansürün kaldırılması olarak kutlanan bugün, maalesef çalışan emekçi gazetecilerin ve gazete sahiplerinin yaşadıkları , siyasi baskılar, ekonomik sıkıntılar, sansür, işsizlik ve düzensiz mesai saatleri yüzünden bayram havasından çıkmıştır.

Türkiye´de son 10 yılda gazeteciler arasında işsizlik oranı %30 ‘lara çıkmış olması, Sendikalı çalışan emekçi gazeteci sayısının her geçen gün azalması, Politik olarak da gazetecilerin çok ciddi baskı altında olmasından dolayı tutuklu bulunan 143 gazetecinin olması , Gazetecilik mesleğinin zor bir süreçten geçtiğini göstermektedir.

Gazetecilerin ve Basının toplumun bilgi almasında önemli aracılık yaptıkları, toplumu doğru bilgilendirme sorumlulukları olduğunu düşünüyor, zor şartlar altında görevlerini yerine getirmeye çalışan çok değerli emekçi gazeteci arkadaşlarımızın ve Basın Kuruluşlarının Basın Bayramını kutluyorum.dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Çarşamba 17 ° / 11 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 17.7 ° / 9.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.9 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Hayatımın renkleri resim sergisi

2

Bursa İnegöl'de operasyon böyle yapıldı

3

Bursa’da ulaşım yarın ücretsiz

4

“Tüm Çalışanlarımıza Emek Ve Gayretleri İçin Teşekkür Ediyorum”

5

İnegöl Mobilya İle Büyümeye Devam Ediyor

6

İnegöl Belediyesi Özel Sektörün Yanında

7

‘‘Bursa’nın Her Yaştan İnsanı Gülümsemeye Başladı’’