,
Güncel 28.09.2018 15:23:59 0
FIRSATÇILIK YAPMAYIN

FIRSATÇILIK YAPMAYIN

2. el otomobil sektörü ve dolar kuruyla ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Erezsert, “Herkes bir şeylerden feragat edecek, kimse fırsatçılık yapmak için uğraşmayacak" dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Erezsert, "Dolar kurunun artışının ardından ikinci el otomobil satışlarında şuan yoğun bir talep var. Sıfır araçlara gelen zamlar insanları ikinci ele yönlendiriyor. Kredi sistemi şuanda çökmüş durumda zaten. İkinci ele insanlarımız gücü yettiği kadar alım satıma gayret ediyor. Piyasada şuanda ihtiyacı olan insan alacak, satılması gerekiyorsa satacak. İç ticaret biz ancak bu şekilde tamamlayabiliriz. Bugün alacak yada satacak adam korku politikası ile hareket ederse ticareti sonlandırırız, durdurmak zorunda kalırız. Bugün alınacaksa alınacaktır, satılacaksa satılacaktır. Bu sadece kendi sektörümde değil genel anlamda böyle. Kimse fırsata çevirmeye uğraşmasın,fırsata çevirmek tamamen yanlış bir politika olur. Dış güçlerin istediği de zaten bu. Görüyorsunuz dolar kurunu bu kadar yükselmesi bize dışarıdan yapılan bir darbedir. Bizde bu darbeyi önlemek adına iç piyasayı canlı tutmamız gerekiyor. Herkes bir şeylerden feragat edecek, kimse fırsatçılık yapmaya uğraşmayacak. Lazım olan alınacak, lazımsa satılacak. Bunun başka bir yolu yok" diye konuştu.

 

SIFIR ARAÇ PİYASASI DURDU

"Otomotiv sektöründe sıfır araçlar alınmayacak kadar yüksek fiyatta" diyen Erezsert, "Bugün en basit bir araç 100 bin TL. Bayilerde bu araçlar yatıyor,satış yok. Bu saatten sonra sıfır araç alım satımı yüzde 80 durmuş vaziyette.Bizim gördüğümüz,teşhis ettiğimiz bu. Zaten faizlerin yüksek olmasından dolayı bu böyle... Sıfır araç piyasasını harekete geçiren kredilerdi, şuanda da zaten kredi çekilecek gibi bir durum söz konusu değil. Kredilerimiz gerçekten çok yüksek. Vatandaşlarımızı ikinci elde daha çok görüyoruz. İkinci el otomobil ile sıfır otomobil arasında yarı yarıya fark oynuyor. Hemen hemen yüzde 50´ye yakın bir fark var. Adam 2018 model bir arabayı 60 bin TL´ye mi alsın, 2018 model sıfır bir arabayı 100 bin TL´ye mi alsın. 30-40 bin TL fark var arada. Birinin kilometresi 10 binde, diğeri ise sıfır. Bence bunda bir fark yok" şeklinde konuştu

ARABANIN RAKAMINI GALERİCİ BELİRLER

"2018 yılı bitti sayılır" diyerek konuşan Erezsert, "Önümüzde ki süreçte bu korku politikasını vatandaşımız her sektörde aşarsak kriz diye bir olayımız söz konusu olmaz. Bir AVM´ye gidiyorsun insanlar orada yoğun bir şekilde. Trafikte arabalar yoğun. Bu ülkede kriz falan yok. Krizi biz, korku politikası uygulayarak sıkıntıya giriyoruz. Her şeyin gerçek değerli vardır. Bugün internet piyasasına göre araba piyasasını belirleyemez, değerlendiremez. İnternette bir arabanın her türlü fiyatından var. Bu arabayı nasıl değerlendireceksin. Bugün altının rakamını nasıl sarraf belirliyorsa, arabanın rakamını galerici belirler. Mobilyanın rakamını mobilyacı belirler. Herkesin bir genel gideri vardır, sorumlu olduğu bir işyeri vardır ona göre değerlendirir" ifadelerini kullandı.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.2 ° / 9.4 ° Güneşli
1

Başkan Bozbey, Modef fuarını ziyaret etti

2

Minik Ömer'in Bayrak Sevgisi Görenleri Duygulandırdı!

3

Yavuz Turhan gözyaşlarıyla toprağa verildi

4

Eğitimci ve yazar Dilek Cesur İnegöllülerle buluştu

5

İnegöl Hayvan Pazarının Kotra İhale Tarihi Belli Oldu

6

Başkan Bozbey, AK Partili Belediye başkanlarını ağırladı

7

Seçim bitti saadet partisi yine sahada